Az OTP Bank Liga aktuális szezonjának 21. fordulójához érkezvén rendkívül szorosnak tűnhetne az aranyéremért folytatott küzdelem a Ferencváros és a MOL Fehérvár együttesei között, azonban a valóság mást tükröz! A jelenlegi szoros állás pusztán annak köszönhető, hogy a listavezető zöld-fehérek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál! Így akár a semleges, valamint Fehérvár szurkolók esetében a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint akár 12 pontos különbség is kialakulhat a két éllovas között! Hogy mindez ne történhessen meg, azért most sokat tehetnek Nikolicék!

Folytatódik a hazai sorminta?

Manapság úgy tűnik, hogy ha Ferencváros (1.70) hazai környezetben lép pályára, ott már félig elkönyvelhető a győzelem, illetve benne van esetleg az X. A Zöld Sasok ugyanis 2017. április 15-e óta veretlenek a Groupama Aréna gyepszőnyegén! Akkor a ma már másodosztályban szereplő Vasas tudta Dibuszékat mattolni 1:2-re! Szombaton viszont az a csapat érkezik hozzájuk vendégségbe, akiknek mind közül a legtöbb sanszuk van arra, hogy ezt a magyar viszonylatban páratlan sorozatot megtörjék! De ezzel kicsit később foglalkozunk.

Dibusz Dénes (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A lényeg, hogy amellett, hogy a Fradi dominálja a bajnokságot, hazai környezetben idén lejátszott kilenc bajnokijából hatot megnyert, míg három alkalommal remizett! Kisebb homlokráncolásra adhat okot Rebrov mesternél, hogy ezek a „nem várt” ikszek az utóbbi időben kezdtek be-becsúszni. November eleje óta sormintát rajzol hazai mérkőzéseket tekintve a Ferencváros. Minden második hazai bajnoki meccsen pontosztozkodásra került sor. Akik jól jártak: Mezőkövesd (1:1), Puskás (2:2), Honvéd (0:0), akik viszont rosszul: Zalaegerszeg (3:2), illetve a Paks (4:0). Az eredményeket és ellenfeleket vizslatva mindaz rögtön feltűnik, hogy mostanság leginkább a tabella alján elhelyezkedő együttesek ellen tudott nyerni az FTC, de itt is csak a Paks elleni tavaszi szezonnyitón volt meggyőző különbség! A védelem rendre kap legalább egy dugót meccsenként, ami nem volt jellemző a szezon a elején! Ebből kiindulva akár erőt is meríthet a találkozó előtt a jelenleg második Fehérvár!

Rossz vendégek idén a fehérváriak

A riválisok aligha örülnek, mikor egy-egy túra során begördül a Vidi-busz a stadion kapuján! A Fejér megyeiek ugyanis idén még veretlenek az idegenbeli mérkőzéseik tekintetében (7-3-0)! Legutóbb ugyan Debrecenben Bódi 11-esének köszönhetően becsúszott egy döntetlen (1:1), viszont ezt megelőzően jöttek szépen a sikerek. Úgy fest jót tett a csapatnak az év végi edzőváltás, s Carillo alatt kilábaltak a gödörből! Bár a rengeteg pontvesztés - főleg a hazai pályán elszenvedett sorozatos vereségek -, sokba kerülhet a végelszámolásnál, úgy véljük, hogy amíg matematikai esélye van a Fehérvárnak (4.33) a bajnoki cím visszahódítására, addig minden követ meg fognak mozgatni!

A piros-kékek a jó idegenbeli mérlegükön, és az FTC mostanság nem annyira acélos hazai szereplésén túl erőt meríthet akár Nikolic Nemanja érkezéséből is, aki korábban többször borsot tört már a Fradi és Dibusz orra alá! Ugyan a Chicago Firetől hazaigazoló kiváló csatár még kezdőként nem kapott helyet a csapatban, de rutinja, gólérzékenysége akár döntő lehet egy ilyen kiélezett, és nagy téttel bíró rangadón!

Nikolic ismét Fehérvár mezben rohamozhatja a Fradi kapuját. (Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com)

Mire érdemes fogadni?

Ha megfigyeljük a két csapat utóbbi egymás elleni mérkőzéseit, többnyire magyar szinthez képest jó iramú, helyenként parázs vérmérsékletű, izgalmas, és sok esetben gólgazdag meccseket láthattunk! Egyre kiélezettebb a rivalizálás a két klub között, ami nem pusztán a pályán, hanem pl. az átigazolási piacon is érzékelhető (ld. közelmúltban a Petrjak-ügy stb.). Így ezt is figyelembe véve kőkemény hatpontos rangadót láthatunk szombat kora este, ahol akár kis túlzással az idei bajnoki cím sorsának kérdése is nagyrészt eldőlhet!

Szavazás

Képes a Fehérvár legyőzni hazai pályán a Ferencvárost?


Igen, szombat este véget ér a három éves veretlenség!7 (41%)

Nem, továbbra is veretlen marad a Fradi a Groupamában!10 (58%)


Összes szavazó: 17

Ezzel pontosan tisztában van mindenki mind a Fradinál, mind a Fehérvárnál! Mindkét oldalon a keret nagy része a mesterek rendelkezésére áll! Egyedül a Fehérvárnál Huszti és Géresi játékára nem számíthat Carillo mester. Mindezeket figyelembe véve úgy véljük, hogy jó esély van egy emlékezetes találkozóra, ahol fogadási szempontból 2.5 over (1.90), valamint a mindkét csapat szerez gólt (1.83) is jó választásnak tűnhet!  Kimenetel terén pedig a bukik érthetően a Ferencváros favorizálják leginkább, viszont véleményünk szerint a Fehérvár oddsa túlzó! Nincs akkora tudásbéli különbség a két csapat között, mint amit a tippmesterek akarnak nekünk bemesélni! Ennél fogva, aki ódzkodik a gólos fogadásoktól, annak a dupla esélyben az X2 (2.00), valamint a DNB2-es (3.25) opció szép nyereséggel kecsegtethet!

Nem mellesleg ez lesz a két csapat történetének 100. összecsapása! Reméljük méltó módon, színvonalas, közönségszórakoztató, gólgazdag focival örvendeztetik meg a magyar focit még követő kevesek szombat kora estéjét!

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2020. 02. 14. 14:00 CET

Borítókép: Miha Blazic és Armin Hodzic a Ferencváros - MOL Vidi FC mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)