Az NB1 tizennegyedik fordulója ismét két napon keresztül tart. A csapatok többsége szombaton lép pályára, azonban a Vidi csütörtöki EL meccse miatt vasárnap játszik Mezőkövesden. A Felcsút múlt heti Diósgyőr elleni győzelmével kicsit ellépett a kieső helyektől, amelyeken jelenleg a Diósgyőr és a Haladás áll. Ez utóbbi van nehezebb helyzetben, mert a Fradit fogadja.

Haladás - FTC

Öt bajnoki meccsen van túl Horváth Ferenc vezetésével a Haladás (5.75), azonban az első pont még várat magára. Sem a védelem (majd minden meccsen két gólt kapnak) sem a támadás (mindössze a Paks ellen találtak be) nem állt még össze. A meccsek nagy részében az első félidőben tudták magukat tartani, de a végére elfogyott a szufla. Bosszantó lehet az is, hogy az utolsó két meccsen pontrúgás után szereztek előnyt a Hali ellen. A kapuban ezen a két meccsen Király helyett Rózsa állt, de vele sem sikerült előrébb lépni. Egy hete az Újpest ellen ráadásul bődületes hibájából esett a második lila gól. Hiányoznak az extra teljesítmények, de legalább a "horváthferis" nyilatkozatok egy kis színt színt hoznak. Az UTE elleni meccs után hiányolta hogy nincs sikerélménye az utolsó helyen álló csapatának -ami akár egy gól is lehetne- és nincsenek könnyű helyzetben mert a Fradi (1.50) következik számukra, úgyhogy "Dolce Vita". A listavezetőre meglepően magas szorzót kínálnak azok után, hogy két hete fölényesen nyert Miskolcon (1-4) míg egy hete az MTK-t fektette két vállra (2-0). A játékosok egyre jobban kezdik érteni és átvenni a Rebrovi gondolkodást, és ezt az eredmények is alátámasztják. A szakvezető az egyenes, gyors támadásvezetést és a labdavesztés utáni gyors visszatámadást próbálja magasabb szintre emelni. Az MTK ellen szerzett Sigér gól előtt is megfigyelhető, hogy Bőle egy érintőbe teszi ki Lovrencsicsnek, aki gyors átvétel utána adja be, majd a kipattanót begyűjtő Bognárnak nincs is ideje lekezelni, mert Sigér már ott terem és egyből tüzel. Ezzel a sebességbeli különbséggel nem bírt az MTK és előtte a Diósgyőr sem. Ha a Fradi ezt a jelenlegi formáját tudja hozni szombaton, akkor könnyen több gólos győzelem lehet a vége. (Vendég gólok 1,5 fölött 1.63, -1AH 1.93)

Mezőkövesd - Vidi

Nincs idejük unatkozni a Vidi (5.00) játékosoknak az utóbbi időszakban. A válogatott szünet után heti két meccset tolnak, ráadásul nem is akármilyen eredményekkel: hat meccsből ötöt nyertek egy döntetlen mellett! A bajnoki találkozók mellett a Magyar Kupában is szerepeltek, ahol visszavágtak a Vácnak az előző évi vereségért (1-3), de ami ennél nagyobb fegyvertény azt az EL csoportkörében mutatták be. Két hét alatt oda-vissza verték a görög PAOK csapatát, amivel életben tartották a továbbjutási esélyeiket. Ezeken a meccseken igen szervezetten védekeztek és hatékonyan használták ki az adandó lehetőségeket. Érdekes statisztika, hogy az őszi tizenegy európai kupa kötelezettség utáni meccseik közül mindössze két bajnokin született kevesebb mint két gól, illetve a BATE elleni vereség után MK-ban értek el underes győzemlet a Cigánd otthonában. Jönnek tehát a gólok a BL/EL után. Emlékezhetünk, hogy legutóbb a szaloniki odavágó után a Kisvárda ellen remiztek (2-2), illetve előtte a Chelsea meccs után kaptak egy hármast az MTK-tól. Formájukat tekintve most reális esélyük van mindhárom pont begyűjtésére a Mezőkövesd (1.65) ellen, azonban ehhez a matyóknak is lesz egy két szava. Annál is inkább, mert az idei szezonban Cseriék hazai pályán mindössze a Fradi és a Honvéd ellen szenvedtek vereséget. Kuttor Attila egy masszív csapatot alakított ki,  próbálnak attraktív támadó focit bemutatni. Mindössze a már említett Honvéd (0-1) és Fradi (0-1) elleni vereség alkalmával maradtak góltalanok, a maradék bajnokikon pedig majd kettes gólátlagot hoztak. A felcsúti kitérő után visszatérő Molnár Gábor élete formájában játszik, hét góllal vezeti az NB1 góllövő listáját. Dombó Dávid paksi kapusbakija után egy hete váltás történt a kapuban. Szappanos Péter eddig csak a kupameccseken védett, de a Loki ellen (2-2) Könyves Norbert már a negyedik percben felavatta, de kiszolgáltatott helyzetben volt Takács egyenlítésénél is. Bármelyikük áll a kapuban vasárnap, nehéz dolga lesz, a Vidi nem fogja fél vállról venni a találkozót. Tavasszal hasonló felállásban gól nélküli eredmény született, de megfontolandó az over tippre kínált szorzó, ami meglepően magasabb a bet365 kínálatában (1.95).

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 11. 08. 23:00 CET

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Haladás - Ferencváros, Ferencváros -1AH
    1.93 Bet365