Elbizonytalanodva szemlélem az időjárás alakulását. Felmerül bennem a kétely, hogy valójában képesek lesznek-e megrendezni a lehullott hó miatt bizonyos mérkőzéseket. Amúgy is meglehetősen rizikós párosításokat tartogat a fogadók számára a 28. forduló. Tovább nehezíti a valós erőviszonyok feltérképezését a beköszöntő tél. Ilyenkor könnyedén le lehet adni a pontokat, mondván nem tudtunk alkalmazkodni a pálya talajához. Magyarul ebben a fordulóban bárki, bárhol, bárkit!

Debrecen – Haladás

Simán focizta le a feltámadó Diósgyőrt a Hali, számomra meglepetés volt a soproni meccs. Szeretném felhívni egy általános dologra a figyelmet: amint hozzányúl egy edző a fiatalokhoz meghálálják a bizalmat. Persze nem arra kell gondolni, hogy öt-hat tinivel kell kiállni. Szivics tántorgó Mezőkövesdjén, a Vasason vagy a Honvédon, a szezon során többször segített egy-egy mély vízbe bedobott utánpótlásból épp kinövő srác. Kiss Tamással pont így járt Mészöly Géza, csapata legjobbja volt a DVTK legyőzésekor. Attól nem kell félni, hogy Pontes beújít. Ragaszkodik ő a szerencsétlenkedő légiósaihoz. Az MTK ellen szerzett (vagy nyert?), egy pont, semmire sem elég, Bódog Tamásék még lőtávolon belül vannak. A fotelben csücsülve úgy érzem, hogy meglepetés lenne, ha a Loki győzne. Semmi előzménye nincs a hazaiak feltámadásának, ha ugyanaz a stabilitás jellemzi majd a Haladást, mint az utóbbi meccseken, akkor nem fog kikapni.

Janek Sternberg Ferencváros 001

Janek Sternberg. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Gyirmót – Ferencváros

Itt van az újonc esete is. Urbányi láthatóan megelégelte a szenvedést, az Újpest ellen kezdett a 19 éves Szegi, Madarász (21) és a kevesebb játéklehetőséget kapó Novák Csanád (még mindig csak 22 éves). Utóbbi remek gólt szerzett a Szusza Ferenc Stadionban. Annyi mindenesetre megállapítható, hogy egy jó hajtós mérkőzést tudott játszani az újonc, és kevésen múlott győzelme. Folyamatosan borul ki a bili a Ferencvárosnál. Doll most már bevallja, hogy játékosai csak ennyit tudnak. Óriási ciki lenne, ha Gyirmóton se tudna győzni a Fradi. Sikerüket 1.50-re tartják az irodák. Utoljára március 11-én tudott bajnokit nyerni a címvédő, a lejátszott négy fordulóban 3 vereség egy döntetlen a zöld-fehérek mérlege. Nem tagadom, hörgök a Nalepa, Hüsing, Dilaver, Sternberg négyesre. A lengyel belső védő kiállítása miatt nem lesz ott az Alcuferben. Nevetséges, hogy a rossz támadásépítés miatt, rendre védők szerzik az FTC góljait. Helyette jobban járna a csapat, ha végre kapott találat nélkül le tudnának hozni egy mérkőzést.

Mezőkövesd – Újpest

Feltámadt az újonc, pedig lelki szemeim előtt már a vonal alatt láttam a Molnárékat. Apropó Molnár! A huszonkét éves támadó középpályás az nb1 egyik felfedezettje ebben a szezonban, az ő találatával egyenlített Felcsúton a Mezőkövesd. Nagyon kellettek a pontok Matyóföldön, és a DVSC legyőzése, illetve a Videotonnal szembeni pontszerzés visszaadhatja az együttes önbizalmát. Meglepő volt az Újpest döntetlenje az előző fordulóban. Diarra káprázatos bombagólja után joggal gondolhatta mindenki, hogy behúzza a mérkőzést az UTE. Meglepetésre fordított a Gyirmót, és futhatott Vignjevic együttese az eredmény után. Bármit el tudok képzelni ezen az összecsapáson. A vendégek védelme meglehetősen gólképes volt áprilisban: Négy meccsen nyolcszor kellett kiszedniük saját kapujukból a pettyest. Szivicsék stabilabbnak tűnnek hátul, és ez eldöntheti a hazaiak javára a találkozót.  

MTK – Videoton

Anel Hadzic Videoton 001

Anel Hadzic. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Két agonizáló, problémás helyzetben lévő csapat feszül egymásnak a Hidegkútiban. Beszürkült a Vidi támadójátéka és Lazovic még mindig nem áll a csapat rendelkezésére. Berg belekényszerül a változtatásba, szerintem az MTK ellen kitalál valami újítást, frissítést a norvég szakember. Égetően kellenek a pontok a fehérváriaknak, mert mindenki elvárja tőlük a bajnoki címet. Múlt heti pontvesztésük miatt visszaelőzött a Honvéd, tehát Géresiék győzelmi kényszer alatt lépnek pályára. Hasonló cipőben jár az MTK is. A kiesés elkerülése a fő cél a kék-fehéreknél, mögöttük három ponttal van csupán lemaradva a Diósgyőr. Tamásiéknak most nem fér bele a vereség! Mi lesz itt akkor? Két 0:0-s meccs után (Haladás, MTK), bevállalható egy újabb under? Fogalmam sincs.

Paks – Diósgyőr

Elveszítette tavaszi veretlenségét Kispesten a Paks, de a hazai „szüzesség” még megvan a szezonban! Vajon meg is marad? Épp a Diósgyőr venné el? Szerintem igen! Csertői szokatlan módon bírálta övéit a Honvéddal szembeni vereséget követően. Hasonlóan levert volt Bódog Tamás is. Mégis úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben a vendégek számára lesz fontosabb a mérkőzés. Küzdelem, nehéz talaj és taktikai adok-kapok várható. Szemeteket Paksra vessétek, egy váratlan DVTK győzelem bankot robbanthat!

Vasas – Honvéd

Óriási tétje van a fővárosi rangadónak. Újra a Szusza Ferenc Stadionban lesz otthon a Vasas. Tavasszal még nem nyert pályaválasztóként meccset Oenning mester együttese, a Megyeri út különösen negatív hely számukra: három bajnoki, két zakó egy döntetlen. A Magyar Kupában viszont az Újpest ellen vendégként bejött a helyszín (1:2). Fura magyaros ügy…, de vissza a meccsre. Szóval a tét. Így fest a tabella, a forduló előtt:

  1. Honvéd 50 pont
  2. Videoton 49 pont
  3. Vasas 44 pont

Tehát ha a Vasas győz, újra csak három lesz közte, és tovább nőhet a feszkó, ha nem tud győzni a Videoton a Hungária körúton. Az angyalföldiek bárkit képesek elgyepálni, elég csak a Videoton és a Ferencváros elleni meccsükre gondolni, a Groupamában például két perc alatt fordítottak a piros-kékek! Eppel Marci és Lanzafame vezérletével hasít a Honvéd, az ember maga sem hiszi el, hogy hat fordulóval a vége előtt Rossi együttese vezeti a tabellát. Háromesélyt véletlenül se mondanék erre a meccsre, de az overt bedobnám (2.10), ha nem tudnám mennyire jól zár a kispesti védelem.

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org