Elbizonytalanodva szemlélem az időjárás alakulását. Felmerül bennem a kétely, hogy valójában képesek lesznek-e megrendezni a lehullott hó miatt bizonyos mérkőzéseket. Amúgy is meglehetősen rizikós párosításokat tartogat a fogadók számára a 28. forduló. Tovább nehezíti a valós erőviszonyok feltérképezését a beköszöntő tél. Ilyenkor könnyedén le lehet adni a pontokat, mondván nem tudtunk alkalmazkodni a pálya talajához. Magyarul ebben a fordulóban bárki, bárhol, bárkit!

Debrecen – Haladás

Simán focizta le a feltámadó Diósgyőrt a Hali, számomra meglepetés volt a soproni meccs. Szeretném felhívni egy általános dologra a figyelmet: amint hozzányúl egy edző a fiatalokhoz meghálálják a bizalmat. Persze nem arra kell gondolni, hogy öt-hat tinivel kell kiállni. Szivics tántorgó Mezőkövesdjén, a Vasason vagy a Honvédon, a szezon során többször segített egy-egy mély vízbe bedobott utánpótlásból épp kinövő srác. Kiss Tamással pont így járt Mészöly Géza, csapata legjobbja volt a DVTK legyőzésekor. Attól nem kell félni, hogy Pontes beújít. Ragaszkodik ő a szerencsétlenkedő légiósaihoz. Az MTK ellen szerzett (vagy nyert?), egy pont, semmire sem elég, Bódog Tamásék még lőtávolon belül vannak. A fotelben csücsülve úgy érzem, hogy meglepetés lenne, ha a Loki győzne. Semmi előzménye nincs a hazaiak feltámadásának, ha ugyanaz a stabilitás jellemzi majd a Haladást, mint az utóbbi meccseken, akkor nem fog kikapni.

Janek Sternberg Ferencváros 001

Janek Sternberg. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Gyirmót – Ferencváros

Itt van az újonc esete is. Urbányi láthatóan megelégelte a szenvedést, az Újpest ellen kezdett a 19 éves Szegi, Madarász (21) és a kevesebb játéklehetőséget kapó Novák Csanád (még mindig csak 22 éves). Utóbbi remek gólt szerzett a Szusza Ferenc Stadionban. Annyi mindenesetre megállapítható, hogy egy jó hajtós mérkőzést tudott játszani az újonc, és kevésen múlott győzelme. Folyamatosan borul ki a bili a Ferencvárosnál. Doll most már bevallja, hogy játékosai csak ennyit tudnak. Óriási ciki lenne, ha Gyirmóton se tudna győzni a Fradi. Sikerüket 1.50-re tartják az irodák. Utoljára március 11-én tudott bajnokit nyerni a címvédő, a lejátszott négy fordulóban 3 vereség egy döntetlen a zöld-fehérek mérlege. Nem tagadom, hörgök a Nalepa, Hüsing, Dilaver, Sternberg négyesre. A lengyel belső védő kiállítása miatt nem lesz ott az Alcuferben. Nevetséges, hogy a rossz támadásépítés miatt, rendre védők szerzik az FTC góljait. Helyette jobban járna a csapat, ha végre kapott találat nélkül le tudnának hozni egy mérkőzést.

Mezőkövesd – Újpest

Feltámadt az újonc, pedig lelki szemeim előtt már a vonal alatt láttam a Molnárékat. Apropó Molnár! A huszonkét éves támadó középpályás az nb1 egyik felfedezettje ebben a szezonban, az ő találatával egyenlített Felcsúton a Mezőkövesd. Nagyon kellettek a pontok Matyóföldön, és a DVSC legyőzése, illetve a Videotonnal szembeni pontszerzés visszaadhatja az együttes önbizalmát. Meglepő volt az Újpest döntetlenje az előző fordulóban. Diarra káprázatos bombagólja után joggal gondolhatta mindenki, hogy behúzza a mérkőzést az UTE. Meglepetésre fordított a Gyirmót, és futhatott Vignjevic együttese az eredmény után. Bármit el tudok képzelni ezen az összecsapáson. A vendégek védelme meglehetősen gólképes volt áprilisban: Négy meccsen nyolcszor kellett kiszedniük saját kapujukból a pettyest. Szivicsék stabilabbnak tűnnek hátul, és ez eldöntheti a hazaiak javára a találkozót.  

MTK – Videoton

Anel Hadzic Videoton 001

Anel Hadzic. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Két agonizáló, problémás helyzetben lévő csapat feszül egymásnak a Hidegkútiban. Beszürkült a Vidi támadójátéka és Lazovic még mindig nem áll a csapat rendelkezésére. Berg belekényszerül a változtatásba, szerintem az MTK ellen kitalál valami újítást, frissítést a norvég szakember. Égetően kellenek a pontok a fehérváriaknak, mert mindenki elvárja tőlük a bajnoki címet. Múlt heti pontvesztésük miatt visszaelőzött a Honvéd, tehát Géresiék győzelmi kényszer alatt lépnek pályára. Hasonló cipőben jár az MTK is. A kiesés elkerülése a fő cél a kék-fehéreknél, mögöttük három ponttal van csupán lemaradva a Diósgyőr. Tamásiéknak most nem fér bele a vereség! Mi lesz itt akkor? Két 0:0-s meccs után (Haladás, MTK), bevállalható egy újabb under? Fogalmam sincs.

Paks – Diósgyőr

Elveszítette tavaszi veretlenségét Kispesten a Paks, de a hazai „szüzesség” még megvan a szezonban! Vajon meg is marad? Épp a Diósgyőr venné el? Szerintem igen! Csertői szokatlan módon bírálta övéit a Honvéddal szembeni vereséget követően. Hasonlóan levert volt Bódog Tamás is. Mégis úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben a vendégek számára lesz fontosabb a mérkőzés. Küzdelem, nehéz talaj és taktikai adok-kapok várható. Szemeteket Paksra vessétek, egy váratlan DVTK győzelem bankot robbanthat!

Vasas – Honvéd

Óriási tétje van a fővárosi rangadónak. Újra a Szusza Ferenc Stadionban lesz otthon a Vasas. Tavasszal még nem nyert pályaválasztóként meccset Oenning mester együttese, a Megyeri út különösen negatív hely számukra: három bajnoki, két zakó egy döntetlen. A Magyar Kupában viszont az Újpest ellen vendégként bejött a helyszín (1:2). Fura magyaros ügy…, de vissza a meccsre. Szóval a tét. Így fest a tabella, a forduló előtt:

  1. Honvéd 50 pont
  2. Videoton 49 pont
  3. Vasas 44 pont

Tehát ha a Vasas győz, újra csak három lesz közte, és tovább nőhet a feszkó, ha nem tud győzni a Videoton a Hungária körúton. Az angyalföldiek bárkit képesek elgyepálni, elég csak a Videoton és a Ferencváros elleni meccsükre gondolni, a Groupamában például két perc alatt fordítottak a piros-kékek! Eppel Marci és Lanzafame vezérletével hasít a Honvéd, az ember maga sem hiszi el, hogy hat fordulóval a vége előtt Rossi együttese vezeti a tabellát. Háromesélyt véletlenül se mondanék erre a meccsre, de az overt bedobnám (2.10), ha nem tudnám mennyire jól zár a kispesti védelem.

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org