Szombaton rendezik a magyar bajnokság 17. fordulóját! Az előttünk álló hat párosításból a "DreamTeam" szerkesztőcsapata fogadási szempontból két mérkőzést tartott érdemesnek hosszabb taglalásra! Az egyiken az éllovas Ferencváros lesz terítéken, míg a cikk második felében észak-magyarországi derbi kerül tüzetesebben nagyító alá! Reményeink szerint megérzéseink ezúttal sem csalnak meg minket!

Papíron zsebben a három pont

Kellemesnek mondható ellenfelet lát vendégül a listavezető Ferencváros! Rebrov mester fiai ezúttal azt a Mezőkövesdet fogadják a Groupama Arénában, akik eddig még sosem tudtak bajnokin nyerni a 9. kerületben! Pontosztozkodásra is régebben, pontosabban 2016 augusztusában került sor utoljára. Hazai pályán tehát igen jól dübörög a Fradi szekere a "matyók" ellen. Nem is meglepő, hogy a fogadóirodák Bödéék sima sikerét várják (1.25), ám azért érdemes alaposan megfontolni, hogy bevállaljuk-e ezen csekély szorzóért a zöld-fehérek sikerét.

Böde Dániel (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Kuttor Attila vezetése alatt ebben a szezonban stabil középcsapatnak mondható a Kövesd, akiknél több figyelemreméltó játékos is akad a keretben. Koszta Márk (12/3) a csatársorban már második éve hozza konstans a magyar átlagon felüli teljesítményeket, de Molnár Gábor (9/6) és Stefan Drazic (16/5) személyében is  agilis csatárok találhatók a támadó szekcióban! Elsősorban nekik köszönhetően az egyik legtöbb gólt lövő csapat a Mezőkövesd (12.00). Ugyan idegenben nem igazán megy nekik a szekér, de túráik többségén legalább egy alkalommal megzörgetik az ellenfelek hálóját! Nem csupán a jelenleg rosszabb formában lévő brigádok védelmét tudják mattolni, hanem az élmezőnyben található alakulatok esetében is vállalnak egy, vagy több dugót (MTK 2:2, Vidi 3:1).

Véleményünk szerint, amennyiben a Ferencváros otthon szeretné tartani mindhárom pontot, akkor oda egyetlen gól nem biztos, hogy elég lesz ez ellen a Mezőkövesd ellen. Több mint valószínű, hogy a zöld-fehérek végig kézben fogják tartani a mérkőzést, s a kezdetektől fogva nyomás alatt fogják tartani vendégeiket, pusztán kérdés az, hogy a támadósor hatékonyságával minden rendben lesz-e? Erre talán garanciát a Fradi impozáns hazai mutatói adhatnak (5-3-0), főleg azt a tényt figyelembe véve, hogy nagyon ritkán állnak meg otthon egy lőtt gólnál! Legerősebb megérzésünk a mérkőzés kapcsán gólok terén a 2.5 over opció (1.66), illetve aki rizikózni szeretne picivel kövérebb oddsért, annak a speciális fogadások terén a 2.5 over és Ferencváros nyer lehetőséget ajánljuk megfontolásra (1.83). Mindkét csapat könnyed kupasikerrel hangolt a szombati ütközetre, így reméljük gólgazdag mérkőzést hoznak le nekünk. Nem mellesleg a bukik olyan szinten alulértékelik a borsodi kiscsapatot, hogy bátrabbak akár +1.5-ös (2.025), vagy +2.0-lás hendikepes sikerüket is megtehetik egész korrekt szorzókon (1.575).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Derbi északon!

Kőkemény kiesési rangadót vív szombat délután Miskolcon a Diósgyőr (1.75) és a Kisvárda! A két együttes őszi, szabolcsi találkozóján 1:1-es döntetlen született. Akkor Mihajlovic révén a vendégek szereztek vezetést, amit a második játékrészben Vári Barnabás 11-esből egalizált, kialakítva ezzel a végeredményt. Nagy érvágás lehet ezúttal a kisvárdai oldalon, hogy Vári ezen a meccsen sárga lapos eltiltások miatt nem fog szerepelni. Örömhír lehet viszont, hogy a csapatkapitány, Lucas ismét visszatérhet a szabolcsiak keretébe! Mindezek ellenére a fogadóirodák elég komoly underdogként kezelik a Kisvárdát (4.75), pedig olyan komoly játéktudásbeli különbség nincs a két együttes között, mint amit a kimeneteles szorzók sugallnak nekünk.

Lucas Diósgyőrben már ismét pályára léphet! (Fotó: kisvardafc.hu)

Az oddsok "elszállása" valószínűsíthetően a Diósgyőr három fordulós veretlenségének köszönhető. Ráadásul legutóbbi két hazai mérkőzését egyaránt megnyerte Fernando csapata (Debrecen 1:0, MTK 3:2). A javuló forma zömmel koszovói támadójuk, Florent Hasani teljesítményének köszönhető, aki az utóbbi meccseken rugdossa a gólokat! Jó szokását könnyen megtarthatja, hiszen a Kisvárda messze a legtöbb dugót kapta a szezonban, szám szerint 34-et, így erős a gyanú, hogy az egyébként többször kiemelkedő teljesítményt nyújtó Felipének lesz dolga bőven a miskolci stadionban! Egyértelműen a Diósgyőr a párharc favoritja, viszont óvatosságra inthet minket a Kisvárda legutóbbi fordulóban elért eredménye, amikor is otthon 1:0-ra verni tudták a Puskás Akadémiát! A meccs tétje sem picit, hiszen ha a Diósgyőr nyerni tud, akkor a szezon során először időszakosan fellélegezhetnek Miskolcon, illetve egy esetleges vereség miatt egyre inkább leszakadhat a bennmaradásért vívott harcban a Kisvárda!

Fogadási szempontból ezen a meccsen is a gólok irányába vennénk elsősorban az irányt, s legerősebb megérzésünk az ázsiai piacon az over 2.0 (1.50). Hazai pályán menni fog előre a Diósgyőr, aminek meglehet az eredménye, míg a Kisvárdát sem kell félteni idegenben. Dajka László fiai rendre lőnek egy-egy gólt, így akár bátrabbak a mindkét csapat lő gól opción is elgondolkodhatnak (1.83). 

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 12. 07. 14:45

Borítókép: Groupama Aréna. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ferencváros - Mezőkövesd (2.5 over)
    1.66 Bet365