Mi másról szólhatna javarészt aktuális forduló-beharangozónk, mint a 225. Derbiről, vagyis az Újpest-Ferencváros ütközetéről, mely a magyar labdarúgás legnagyobb érdeklődéssel övezett összecsapása! Az utóbbi évek inkább a zöld-fehérek sikereiről szóltak, azonban egy ilyen rivalizálással átitatott mérkőzés végkimenetelét sosem szabad előre elkönyvelnünk! Mindemellett ellátogatunk Borsod megyébe is, ahol kőkemény 90 perc vár az MTK csapatára!

Harapós Matyók

Előző heti beharangozónk egyik főszereplője a Mezőkövesd-Zsóry (2.25) volt. Jelen cikkünkben is kiemelt helyet kap a Borsod megyei kiscsapat, ugyanis tavalyhoz képest látványosan erősödött az alakulat Kuttor Attila vezetésével, annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem igazán jönnek a győzelmek. A "DreamTeam"-ben egyetértünk abban, hogy akár az idei év egyik meglepetéscsapata is lehet Kövesd. A  komolyabb játékerőt képviselő klubok dolgát is rendszeresen megnehezítik, s a téli szünetben nyélbeütött transzfereik is azt sugallják, hogy valami készül Matyóföldön. A sárga-kék csapat háza táján leginkább az offenzív szekciót erősítették tovább, s jelenleg egészen tehetséges labdakergetők alkotják a támadósort Molnár, Drazic, Dragóner, Koszta, Bertus vagy éppen Pekár személyében. Az elmúlt héten vártuk is a mezőkövesdi vendégsikert Diósgyőrben, ám az utolsó percekbeli átok egyelőre tovább tart náluk, hiszen a miskolci alakulat a 94. percben 1:1-re tudta menteni a megyei rangadót. Most hazai pályán szintén egy offenzív Mezőkövesdre számítunk, akik alaposan megnehezíthetik a vendégségbe érkező MTK (3.25) dolgát.

A Mezőkövesd otthonából mostanság nem sok pontot rabolnak a vendégek. (MTI Fotó: Vajda János)

A budapesti kék-fehérek nincsenek jó periódusban. Újoncként az ősszel még a dobogó alsó fokán, illetve akörnyékén is meglehetősen sokáig tanyáztak, majd a téli időszak kezdetén elkezdtek jönni a betlik. Feczkó Tamás fiai az utolsó öt fordulóban négyszer alulmaradtak, s nagyon észnél kell lenniük, ha Borsodban nem akarnak újabb vereséget elkönyvelni. Legutóbbi héten kisebb meglepetésre a Paks mindhárom pontot elhozta a Hungária körútról, ami igencsak fájó pont lehetett Torghelle Sanyiék számára. Reményre ad okot, hogy a mérkőzés végére feljavult az MTK, s uralta a meccset, más kérdés, hogy ez a mezőnyfölény már csak a szépítésre volt elegendő a Tolna megyeiek ellen (1:2). A Kövesdhez hasonlóan szintén egy támadó focit felvállaló MTK-t várunk szombaton a pályára, hiszen az ellenfél támadószekciója aligha zárja a mérkőzést találat nélkül. Amennyiben az MTK nyerni akar, akkor bizony itt valószínűleg nem lesz elég egyetlen gólocska. Ebből kiindulva a meccs kapcsán a "DreamTeam" mind a "mindkét csapat lő gólt", mind pedig a "gólok száma 2.5 felett" (1.95) fogadási opcióban is nyertes tippet vizionál. Tipp: mindkét csapat lő gólt (1.72)

Ki fog gólt lőni?

Számunkra ez a szombaton 19:30-kor kezdődő 225. Újpest-Ferencváros derbi legnagyobb kérdése! Mostanság a két csapat fanatikusai többnyire gólszegény összecsapásoknak lehettek szemtanúi, s az idei első csatában is mindössze egyetlen dugó döntött: akkor a frissen igazolt Davide Lanzafame találata hozta meg a sikert a 9. kerületiek javára. A tavaszi szezon nyitómeccsén mindkét csapat látványosan kereste még a formáját. Az Újpest feledhető meccsen gól nélküli döntetlent hozott össze a Debrecen vendégeként, míg a Fradi hazai pályán Böde révén nagy nehezen, de feltörte a Supka Attila vezette Honvéd védelmét (1:0). Az látható, hogy az FTC baja sokszor meggyűlik a jól szervezett, tömörülő védelmekkel szemben, s az Újpestnek pont ez az erőssége. A Burekovic-Ristevski-Litauszki-Pauljevic hátvédsor nagyon szépen muzsikál a lila-fehéreknél, amit bizonyít, hogy az Újpest kapta eddig a legkevesebb dugót a bajnokságban (14), s hazai pályán a szezonban kilenc mérkőzésen mindössze négyszer voltak eredményesek a vendégcsapatok!

A Litauszki által vezérelt újpesti hátvédsor ritkán hibázik ebben a szezonban! (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Vignjevic mesternek leginkább a támadószekció terén fájhat a feje, hiszen nincs az Újpestnek góllövője. Novothny Soma messze nem olyan eredményes, mint a tavalyi szezonban, Zsótér Donát lába sem sül el olyan sűrűn. A Debrecen elleni mérkőzést látva gyönyörűen kirajzolódott az Újpest defenzív jellege. Novothny egyedül ékként esélytelen volt felvenni a párharcot a Loki védőivel, míg a középpályáról egy-egy jó támadásépítést leszámítva teljesen hiányoztak a váratlan megoldások, villanások, kulcspasszok. Egyedül a bal hátvéd Burekovic felindulásai jelentettek veszélyt, viszont ez a 0:0-lás döntetlen Debrecenben inkább az Újpestnek volt kedvező eredmény. Mindezt tapasztalva nem csoda, hogy a Derbi kapcsán a bukik a Fradit látják toronymagas esélyesnek (1.90). Számunkra is nagy meglepetés lenne, ha a Lilák nyerni tudnának, viszont a rájuk kiadott 4.33-as odds egy ilyen csörtét figyelembevéve a valóságtól elrugaszkodott, amit mi fogadók akár ki is használhatunk! Véleményünk szerint az előjelek underes meccset vetítenek előre (1.60), s nem lepődnénk meg, ha egyetlen gól döntene ismét.

A Fradinál a meccs legnagyobb kérdése, hogy a Rebrov által mellőzött Böde múlt heti győztesgólja után vajon helyet kap-e a kezdőben? Azonban Böde ide vagy oda, úgy gondoljuk, hogy nem lesz két gól különbség a csapatok között. Amennyiben az újpesti védelem a megszokott hatékonysággal üzemel majd, akkor akár a bátrabb fogadók dupla esélyben elgondolkodhatnak az 1X-en (1.90). Óvatosabbaknak az ázsiai piacon az Újpest +1.0-lás határt ajánljuk megfontolásra (1.425). Tipp: gólok száma 2.5 alatt (1.60)

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 02. 08. 13:15 CET

Borítókép: Illusztráció egy korábbi FTC-Újpest mérkőzésről. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • NB1 Tipp

    Mezőkövesd - MTK (mindkét csapat lő gólt)
    1.72 Bet365