Az NB1 hétvégi fordulójában két sorsdöntőnek is nevezhető mérkőzéssel foglalkozunk. A bajnoki cím szempontjából az előző fordulóban a Fradi pontvesztését nem tudta kihasználni a Videoton. A pontazonossággal első helyen állók vajon bírják-e a növekvő nyomást: a zöldek a Paksot, még a fehérváriak a Debrecent fogadják. Az alsó régióban ellenben más célokért küzdenek a csapatok: kiesési rangadón az utolsó fogadja az utolsó előttit!

Ismét Felcsútra látogat a Debrecen

A Videoton (1.52) azonos mutatóval áll az élen a Fradival: 16 győzelem mellett 7 döntetlennel és 3 vereséggel, összesen 55 gyűjtött ponttal. Csak a rosszabb gólarány miatt szorul a dobogó képzeletbeli második helyére a fehérvári együttes. Az előző fordulóban a tavasszal masszív csapat képét mutató Mezökövesdhez látogattak (0-0). Nem nagyon tudtak mit kezdeni a Kövesd három védős rendszerével, és a leszűkített területeken a támadó harmadban nem voltak elég pontosak Lazovicsék. Nikolics edző az eredménytelenséget a fáradtságra fogta, ugyanis hétközben Kispesten elmaradt mérkőzést pótoltak (magabiztos játékkal nyertek 4-1). Fel sem teszem a költői kérdést, hogy egy esetleges BL vagy EL hétközi kupaszereplés esetén hogy bírnák a kettős terhelést... mindenesetre most a Loki ellen egy egész hetük volt pihenni. A borsodban hagyott két pontot leszámítva a tavasszal jó formában játszanak, öt nyertes meccsükön 14 gólt szereztek, és a múlt heti remin kívül még a felcsúti akadémia csapata ellen értek el gól nélküli eredményt.

A Debrecen (6.20) tavasza ellenben nem ilyen fényes. Hatos nyeretlenségi szériával kezdtek a bajnokságban, Herczeg András már a kiesés elkerüléséről beszélt. A háttérben a szurkolók már arról beszéltek, hogy Szima Gábor tulajdonost már nem érdekli a csapat, akár túl is adna rajta. A játékosok azonban összeszedték magukat, és többek között Könyves Norbert góljainak köszönhetően előbb kiverték a kupából a Honvédot, majd Pakson arattak fölényes győzelmet (2-5). Ilyen eredmények után várták a Fradit múlt héten. A több mint 10 ezer néző egy szervezett debreceni csapatot látott, ahol a játékosok a szívüket-lelkület kitették a pályára. Ennek és az ihletett formából játszó Könyvesnek köszönhetően sikerült az egyik pontot otthon tartani (1-1).

A Loki szerdán nagy lehetőség előtt állt: a magyar kupa elődöntőjének odavágóján a Puskás Akadémia  várt rájuk. Meglepetésre Pintér csapata visszaállt és kontrákra rendezkedett be. Talán ez zavarta meg a vendég játékosokat, akik mind a saját, mind az ellenfél kapuja előtt sokat hibáztak. Könyves ráadásul meg is sérült, és egy csúnya vereséggel küldte őket haza a felcsúti alakulat (4-0). Nem mentek azonban messzire, az több 100 km utazás helyett ezt a pár napot Telkiben töltik, ahol kiváló körülmények között van lehetőségül pihenni és felkészülni. Azt gondoljuk, hogy a pár nap nem lesz elég, és a kieséssel felérő kupakudarc után kevés az idő hogy a fejekben rendet lehessen tenni. A Videotontól koncentráltabb, eredményes játékot várunk aminek vége egy sima győzelem lehet (Videoton -1 AH 1.90).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hatpontos találkozó

A Vasas (2.20) a tavaszi szezon negatív meglepetése. A 9. helyen teleltek, de idei eredményeik nem fényesek, mindössze a Honvédot tudták legyőzni. Ezen kívül két döntetlen (DVTK 1-1; Balmazújváros 1-1) mellett négyszer szenvedtek vereséget! Visszacsúsztak az utolsó helyre, de ami ennél is jobban bosszantja a szurkolókat az a mutatott játék. Egyedül a Kispest és a Diósgyőr ellen látszott a játékosokon a tűz és az akarat, a többi találkozón mintha nem akartak volna még ütközni sem a játékosok. A német szakvezetőt, Oenning-et is hibáztatják, aki a védekezési hibákat sem képes kijavítani, és már nem tud váratlant húzni. A tavaszi hét meccsük közül haton betaláltak, de hátul átlagban kétszer mattolták a védelmet! Szombati meccsre a negatív hangulatot a sérült Ristevski és az eltiltott Vaskó-Hangya páros hiánya fokozza!

A Mezőkövesd (3.30) a tavasz egyik pozitív meglepetése. Az első fordulókban egy döntetlen mellett három győzelemmel kezdtek! Meglepetésre nyerni tudtak Újpesten (2-3) és Debrecenben (2-3) is, majd két vállalható vereség következett (Paks 2-3; FTC 0-3). A Kuttor Attila által felkészített csapat legnagyobb erőssége a bátor támadójáték. Ennek ellenére meglepetésre a már említett Videoton elleni múlt heti meccsen három védővel álltak fel. Ez a rendszer olyan jól működött, mintha évek óta ezt gyakorolnák, a bajnokesélyes mindössze négyszer lőtt kapura! Ez a stabil védekezés a támadójáték rovására ment, de az egy ponttal mindenképp elégedettek lehetnek borsodban. A Vasas ellen eltiltásából visszatér a védelem alapembere, Hudák Dávid, és vele együtt várhatóan a négyvédős rendszer is. Több energia marad a támadásra, ami gólokat gólokat eredményezhet. Azt várjuk, hogy a Mezőkövesd pontot, pontokat visz el a fővárosból! (Mezőkövesd +0,5 1.65 DNB Mezőkövesd 2.32).

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vasas - Mezőkövesd, Mezőkövesd +0,5
    1.65 Unibet
  • Videoton - DVSC, Videoton -1AH
    1.90 Unibet