Egy hét szünet után ismét folytatódik az NB1! A válogatott keddi sikere jó hangulatot adhat a hazai első osztályú bajnokságnak, ráadásul egy klasszikus rangadót is rendeznek. A Honvéd és a Fradi a 205. alkalommal feszül egymásnak az élvonalban, a találkozó pikantériája, hogy ezúttal az MTK stadionjában. A két fővárosi csapat mellett két vidéki együttessel is foglalkozunk: Kisvárda – Haladás a terítéken!

Rebrovosodik a Fradi

A két patinás csapat bajnoki statisztikája erős Ferencváros (2.15) fölényt mutat: 60 kispesti siker mellett 32 döntetlen és 112 Fradi győzelem az elmúlt több mint száz évben. Érdekesség, hogy kupadöntőkön még nagyobb fölény mutatkozik: öt találkozóból négyszer a zöldek emelték magasba a serleget! A történelem után térjünk vissza a jelenbe, és nézzük meg hogy állnak a csapatok. Doll leváltása utána Rebrov eddig két mérkőzésen irányította a csapatot: egy-egy győzelem és döntetlen. Mezőkövesdi bemutatkozása olyan nehézre sikeredett, mint vártuk. A Fradi nem akart fejetlenül előre menni, nem tudott mit kezdeni a Matyók védekezéséve, kiegyenlített játék folyt. Úgy tűnt gól nélkül ér véget a parti, azonban a csereként bő tíz percet kapó Böde Dani az utolsó utáni pillanatban érkezett. A Vidi ellen már jobban látszott, hogy az ukrán mester mit szeretne játszani. A labdavesztés utáni visszatámadással, az előre védekezéssel majd a megszerzett labdák utáni gyors támadásokkal meglepték Juhászékat. A vezetést is gyorsan megszerezték, majd Lovrencsics bődületes bombájával megduplázták előnyüket.

A félidő végén kapott gól nagy jelentőséggel bírt. A szünet után Nikolics mester jobban keverte a lapokat az ukránnál, és egyre jobban nyomott a Vidi. Előbb egyenlítettek, és nem sokon múlt, hogy mindhárom pontot elvigyék a Grupamából. A két hetes szünet jól jöhetett a Fradinak, Rebrov tovább tudott dolgozni a csapat játékán. Bár a válogatott játékosok kihagytak edzéseket, mindenki közülük mindenki pozitív élményekkel tért vissza. Spirovski a gibraltári és örmény középpálya ellen mutatott jó formát, a magyar válogatottak pedig a saját stadionjukban mattolták a görögöket. Erősödik tehát a csapat, és ebből jól jöhetnek ki szombaton is.

Meddig tart a Honvéd lendülete?

Mikor Supkát az NB2 kieső helyén álló Szeged 2011-től elhozták Kispestre (3.00), sokan értetlenül álltak az eset előtt, nem hittek benne. Eppel és Lanzafame távozása után nagyon kevesen gondolták, hogy hét forduló után egy ponttal állnak az eső helyezett mögött. Bár a sorsolásuk kedvezett a jó rajtnak, de azért mégis hozni kellett a Hali-Kisvárda-Paks-Kövesd elleni meccseket. A jó rajt növelte az önbizalmat, Danilo lőtte a gólokat, de a Vidi csúnyán lefocizta őket (0-3): A mélypont után a Lokit simán verték (3-0) és legutóbb Újpesten remiztek (0-0). A támadó részleget erősítendő ex-liverpooli N'Gog sokat hozzá tudna tenni a csapat játékához, azonban kérdés, hogy Supka mit tud belőle kihozni. A Fradi ellen nem lesz előny a hazai pálya, mert a Bozsik Stadion újraépítése miatt az MTK pályára költöznek. A kispesti középpálya motorja, Gazdag Dániel kevésbé szerzett pozitív emlékeket mint a Fradista társai, az U21 válogatott tagjaként Svédországban (0-1) és itthon a Belgák (0-3) ellen is vesztes csapat tagja volt. Úgy gondoljuk, hogy a jobb erőkből álló Fradi nem kap ki, de bebiztosítjuk tippünket, a DNB-re kínált 1.61 szorzó is igen kellemes.

A Kisvárda a Haladás ellen szerezheti meg első hazai győzelmét

Az előző fordulóban épp a Hidegkuti Stadionban szerezte meg történelme első NB1-es győzelmét a Kisvárda (2.40). Tette úgy, hogy előtte remizett otthon a Diósgyőrrel (1-1) illetve a felcsúti Akadémia (1-1) ellen is. Három forduló óta tart tehát a veretlenség és gondolhatnánk, hogy nem jött jókor a válogatott szünet. Ha azonban abból a szempontból közelítjük meg a kérdés, hogy nemrég kinevezett Dajka mesternek így két hete volt, hogy jobban megismerje a csapatot, hogy az átigazolás lezárta előtt igazolt Artem Milevszkij-t és Sergiu Negrut a többi új játékos mellett beépítse, akkor ez a szünet épp jókor jött. Jó hangulatban, csendben, és magabiztosan készülnek a Haladás (3.00) ellen. Szombathelyen nem úgy alakultak az utolsó meccsek, ahogy tervezték. A diósgyőri vereség (0-1) után elszenvedték első vereségüket az új stadionjukban (MTK 0-1), azonban két hete meglepetésre pontot csentek Debrecenből (1-1). A cívisvárosi meccsre Király különösen felszívta magát, mert a Hali szurkolók kicsit kikezdték a legendát. Igaz, hogy már nem húsz éves és a reflexei sem a régiek, de jelenléte magabiztosságot ad a védelemnek. Hipp csapata meglepően gyengén teljesít idegenben, és a formák alapján úgy gondoljuk, hogy a Kisvárdai katlanban sem nyernek. A DNB tippre kínált 1.72 szorzót itt is elfogadjuk!

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Honvéd - Ferencváros, DNB Ferencváros
    1.61 Bet365
  • Kisvárda - Haladás, DNB Kisvárda
    1.73 Bet365