A bajnokság átszervezésének köszönhetően hazai szinten nagyon rövid téli szünetet követően, február beköszöntével folytatódik az NB1 is. Egy ilyen átigazolásokkal teli időszak után nagyon nehéz helyzetben van a fogadó: csak az edzőmeccsek eredményei, nyilatkozatok, hírfoszlányok és szurkolói blogok állnak rendelkezésre, hogy információkat szerezzen a csapatok formájáról. Ezek miatt kicsit a Dream Team is óvatosan várja az első tavaszi forduló, de azért van olyan tipp, amiben látunk fantáziát.

FTC - Honvéd

A 19. forduló szorzóit figyelve a Vidi (1.44) Felcsút elleni győzelme mellett egyedül a Fradi (1.54) szorzója ami egyértelmű kimenetet vetít előre. Bár még két hétig nyitva tart a magyar átigazolási piac, de az élen álló zöldek már javában bevásároltak. Főleg a védelmet szerették volna megerősíteni, de minden csapatrészbe érkezett játékos. Ezzel Rebrov mester kívánsága is teljesült, mégpedig hogy minden poszton két spíler álljon rendelkezésére az egészséges versenyhelyet megteremtése miatt. Amit még megtudtunk az ukrántól, hogy a felkészülésre szánt idő kevés volt, ezért az idei első két forduló hétben még erőnléti fejlesztésen is lesz hangsúly. Nagy kérdés, hogy hány újoncot tesz majd be szombat este, mert ez összeszokatlanság is kihathat a csapat teljesítményére is.
Egy kerülettel odább már kevesebb mozgás volt, de a szurkolók úgy gondolják, hogy mégis erősödött a Honvéd (7.00) kerete. Bánatukra távozott a csupaszív védő, Baráth Botond (aki épp a Fradi ellen lőtte élete gólját), de a középpályán a télen  érkező grúz Beglarisvili sokat tehet hozzá a csapat játékhoz. Mint tudjuk Supka mester nem a látványos támadó foci híve, és mivel az edzőmeccseken is inkább a védekezésen volt a hangsúly, mi is kevés gólt várunk. Az under mellett szól még az is, hogy Rebrov-Supka eddigi egyetlen összecsapásán mindössze egy gól született. Szeptember közepén a Fradi 1-0-ra nyert, hasonló eredmény most sem lenne meglepetés.

DVTK - Mezőkövesd

A hétvégi meccsek kimenetelére adott szorzókon túl az over/under ajánlat még egyértelműbb fölényt mutat. Egyedül a Vidi-Puskás találkozón kisebb az over szorzója, a többi meccsre undert várnak az irodák. Ezt mi kihasználnák, mert a Kövesd miskolci vendégjátéka alkalmával gólokat várunk. A Diósgyőr (2.50) keretében nem sok változás történt, nem szerződtetek játékost (mindössze kölcsönből visszaérkező volt), azonban a Fernano Fernández által kiebrudalt Lipták távozott Gyirmótra. Az egykori válogatott védővel kapcsolatban az állhat a háttérben, hogy kiemelkedő fizetését nem szerették volna tovább folyósítani a székházban... Ezzel együtt a borsodi szurkolók úgy gondolják, hogy a fejétől bűzlik a hal, a tulajdonos nem hajlandó invesztálni a csapatba.

Diósgyőri szurkolók. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Szakmai oldalról is érdekes híreket lehetett hallani. Állítólag a játékosok ősszel abszolút nem értették, hogy a spanyol mester mit szeretne játszani, viszont most a törökországi edzőtáborban megvilágosodtak. Az  edzőmeccsek eredményeit tekintve meglepő, hogy meg tudták verni a román Iasi (2-1) és az ukrán Odessza (2-1) csapatát is, de ebből messze menő következtetéseket nem lehet levonni. Azt tudjuk, hogy labdabirtoklásra épülő, rövid passzos elmozgásos játékot szeretne megvalósítani a pályán a spanyol. Kérdése mennyire tudtak fejlődni a labdakihozatal terén, mert ősszel a sok saját térfélen eladott labda sok helyzetet hozott az ellenfélnek. A Mezőkövesd (2.87) agresszív letámadása az őszi mérkőzésen hatékony volt. Már 11 perc után három gólt szereztek, végül 4-2-re nyertek. A matyók egyedül a támadó szekcióba igazoltak: érkezett a Dragóner - Pekár duó Nyíregyházáról, és Bertus Paksról. Az ősszel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az egykori gólkirály, André Alves, így ő távozott. Bár a kimenetelre kínált oddsok minimálisan a hazaiakat favorizálják, de mi úgy érezzük, hogy Molnárék nem maradnak pont nélkül (X2 1.55), sőt akár még nyerhetnek is (DNB  1.97) a borsodi rangadón.  Kiemelt tippünkkel azonban a gólok irányába megyünk el, mert az over2-re is megfelelő ajánlatot kapunk (over2 1.58)

Borítókép: Böde Dániel. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • DVTK - Mezőkövesd, OVER 2
    1.58 Bet365