A magyar élvonalbeli bajnokság 22. játéknapjához érkezvén mumus látogat a Várkerti stadionba! A Diósgyőr személyében ugyanis olyan ellenfél utazik Szabolcs megyébe, akiket tétmeccsen még sosem sikerült legyőznie a Kisvárdának! Ráadásul a hazaiak kispadján az a Bódog Tamás ül, aki ugyebár két éve a DVTK menedzsere volt, s igencsak nagy port kavart akkori távozása! Sok szempontból pikáns mérkőzés várható Keleten!

Lucas: „Csak mi szerezzük az első gólt..."

A fejezet címében olvasható mondatot a Kisvárda (2.10honlapján készült játékosinterjúból idéztük! A Klub az együttes brazil csapatkapitányát kérdezte, hogy mit vár a miskolciak elleni rangadótól? A riportból kiderül, hogy a szabolcsiak alapból kiemelt mérkőzésként kezelik a keleti csapatok elleni derbiket, illetve hogy a Nyíregyháza és a Debrecen skaplja után a diósgyőri is kiváltképp becses a Várkerti Vitézek gyűjteményében! Főleg, hogy ez a trófea még hiányzik onnan, mivel a Kisvárda története során eddig még nem tudta tétmeccsen legyűrni a Diósgyőrt (2.87)!

Lucas, a Kisvárda kapitánya szerint kulcsfontosságú, hogy ők szerezzék meg a vezető találatot. (Fotó: kisvardafc.hu)

A közelmúlt élvonalbeli mérkőzésein rendre jó iramú, izgalmas összecsapásokat láthattunk a Felek között, melyek többnyire 1:1-es döntetlennel végződtek. A forgatókönyv pedig kivétel nélkül úgy alakult, hogy a Diósgyőr vezetést szerzett, melyet aztán majd minden alkalommal sikerült egalizálni! A dramaturg a legutóbbi őszi összecsapásukon borult fel, ahol 1:1-es állást követően két 11-est is megítéltek a hazai pályán játszó DVTK javára, így rendhagyó módon 3:1-es miskolci siker született! Mindennek tudatában nem meglepő, hogy Lucas legfőbb vágya a vezető találat megszerzése, mellyel végre elérhetné azt a Várda, hogy ne nekik kelljen mindig az eredmény után futniuk! Érdekességként érdemes megjegyezni, ha a csapatok ezúttal is visszatérnek a korábban is megszokott 1:1-es végeredményhez, elég komoly nyereményt kaszálhatunk (7.50)!

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel


Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Edzőtalentumok összecsapása

Mint arra a felvezetőben is utaltunk a keleti derbin túl a meccs másik pikantériáját az adja, hogy a hazaiak kispadján a korábban DVTK-nál is megforduló Bódog Tamás ül. A német mentalitást elsajátító edző akkor üde színfoltja volt az élvonalnak, azonban a kezdeti sikereket követően valami megszakadt a Diósgyőr gépezetében, s viharos körülmények között váltak el a tréner és a Klub útjai. Így a Kisvárda szempontjából nem csak a csapat lehet kellően motivált, hogy hazai környezetben végre elkaphassa a DVTK-t, hanem az edző is, hogy odafricskázhasson korábbi kenyéradójának!

Azonban nem lesz egyszerű feladat mindhárom pont otthon tartása, hiszen a vendég együttes Feczkó Tamás irányítása alatt rég nem látott jó formában játszanak! Az évek óta kiesési gondokkal küszködő miskolciak idén stabil középcsapattá avanzsálódtak, s a tehetséges edző alatt szépen muzsikál az együttes, aminek hatására a tekintélyes létszámú miskolci szurkolók focikedvét, bizalmát is kezdi visszanyerni. Mi sem jobb példája ennek, hogy a fanatikusok pillanatok alatt elkapkodták mind a 264 rendelkezésükre bocsátott jegyet, így a Várkerti stadion vendégszektorában biztosan teltház lesz!

Diósgyőri szurkolókon ezúttal sem fog múlni a vendégsiker. (Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com)

 Fogadásra fel!

Az előttünk álló összecsapás véleményünk szerint igazi, háromesélyes találkozó! A Kisvárda hazai pályán többnyire jól szerepel, s még az olyan csapatoknak is meg kell izzadniuk mindhárom egységért, mint pl. a Ferencváros (1:2). Mindemellett a Diósgyőr sem panaszkodhat jelenlegi formájára, hiszen a borsodiak az elmúlt 5 forduló eredményei alapján a magyar bajnokság második legjobb passzban lévő csapatának számítanak! Így minden bizonnyal nem feltartott kezekkel érkeznek Szabolcsba, ráadásul a veretlen mérleg megtartása is ösztönző lehet!

Ennek okán mi kimenetel helyett a gólok piacán érezzük a valószínűsíthetően zöldülő fogadási opciót! Mindkét oldalon akadnak gólerős támadók. Hazai oldalon egyértelműen a legkomolyabb veszélyt a házi góllövőlista vezetője, Gheorghe Grozav jelenti, de minden bizonnyal szerepet kap majd Bódogtól a legutóbbi hazai meccsen, a Kaposvárnak mesterhármast lövő Tischler Patrik is! Illetve a télen Bulgáriából szerződtetett, eddig már két találatot jegyző brazil Fernando Viana is fejtörést okozhat a miskolci védelemnek!

Vendég oldalon már jobban eloszlanak jegyzett találatok. Sergey Shestakov talán a legveszélyesebb player, de az év elején Hajduk Splittől igazol Mirko Ivanoski is megérezte mostanság a vér szagát, hiszen legutóbbi két tétmeccsen egyaránt betalált a Debrecen és a Paks hálójába!

Úgy véljük, pörgős, parázs mérkőzésre virrad szombaton Szabolcsban, ahol véleményünk szerint a bukik picit alulbecsülik a meccs fontosságát, illetve a csapatok góllövési potenciálját! Legerősebb megérzésünk így, hogy mindkét csapat gólt szerez (1.72), de a 2.5 overben (1.85) is akad fantázia nem is kevés!

Sérültekről egyik keretben sem tudunk, eltiltás miatt a kisvárdai oldalon biztosan hiányozni fog a védelemből Cornel Ene. A hétközi kupameccseken egyik fél sem volt már érdekelt, így mindkét együttes a hétvégi derbire tudott egész héten át koncentrálni!

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2020. 02. 21. 6:00 CET.

Borítókép: Lucas. Fotó: kisvardafc.hu

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kisvarda - Diósgyőri VTK Tipp

    Kisvárda - Diósgyőr (mindkét csapat lő gólt)
    1.72 Bet365