Kissé kaotikusan indult a magyar élvonal tavaszi szezonja. A kiesés ellen menekülő csapatok, mint pl. a Kisvárda bravúr győzelmeket szállít, míg a bajnokesélyes Videoton kétszer egymás után is hazai pályán bukott el jóval gyengébben jegyzett együttesek ellen. Mostani beharangozónkban a két kiragadott csapat aktuális mérkőzésével foglalkozunk. A "DreamTeam" igyekszik megjósolni mihez kezdenek Kisvárdán a Paks ellen, illetve mit hoz a Vidi MTK elleni vendégjátéka!

Gyönyörű évkezdet Szabolcsban

Ki gondolta volna korábban, hogy jelenleg az utolsó öt forduló formáját tekintve a Kisvárdát (2.45) mondhatjuk majd listavezetőnek? Márpedig ez a helyzet! Az újonc kiscsapat az elmúlt öt meccsén négy alkalommal nyerni tudott, s mindössze a Diósgyőr ellen ikszelt idegenben! Dajka László együttese tehát pazarul teljesít a közelmúltban, s az évet is két sikerrel kezdte meg, ráadásul múlt hétvégén hazai környezetben alaposan elverték a Lokit (3:0). Az átigazolási időszak végén két játékos távozott a keretből Izing Martin és Jánvári Gábor személyében. Viszont érdemes megjegyezni, hogy mindkét player epizodista volt a piros-fehéreknél. A keret a télen szemlátomást erősödött, jól igazoltak mind a védelembe, mind a támadószekcióba. Kisebb bosszankodásra talán az adhat okot, hogy a kiesés ellen vívott harcban a közvetlen rivális Diósgyőr is hasonló szorgossággal gyűjtögeti mostanság az egységeket, így egyelőre nem sikerült a várdaiaknak biztonságos távolságba kerülni a képzeletbeli piros vonaltól.

Pazar formába került az újonc Kisvárda! (Fotó: kisvardafc.hu)

A Várkert stadion gyepén ezúttal a Paks (2.87) csapatát látják vendégül. Csertői Aurél együttese szintén veretlen az évben, viszont a teljesítmény felemás. Előbb bravúrgyőzelmet arattak idegenben az MTK felett (1:2), hogy aztán hazai pályán remizzenek a csontutolsó Haladás ellen hazai környezetben (1:1). Sőt egyes vélemények szerint a Hali jobban is játszott a Tolna megyeieknél! Nagyon kétarcú csapat tehát a Paks, akiknél rendkívül nehéz megjósolni, hogy adott hétvégén melyik oldalukat mutatják meg. A két együttes őszi első összecsapásán fölényes paksi sikert született (4:1), viszont azóta a Kisvárda összekapta magát. Biztosak vagyunk benne, hogy most ekkora különbség nem lesz a csapatok között. Fogadási szempontból úgy véljük, a jelenleg jobb formában lévő hazaiak oldalán érdemes a lehetséges győztes fogadást keresnünk! Mind dupla esélyben (1.40), mind pedig DNB opcióban (1.72) zöldülő fogadást sejt a "DreamTeam" stábja!
A hazaiak oldalán dupla motiváció jelenthet, hogy újabb győzelemmel örvendeztessék meg a csapat fiatal szurkolóját, Virtás Alexandrát, aki súlyos betegségben szenved, s gyógyulására a Klub és a Várkerti Vitézek szurkolói csoport adománygyűjtést szervezett!

Szokásos évközi gödör?

Aki rendszeres követője a magyar bajnokságnak, lehet nem lepődik meg annyira Vidi (2.15) pokoli rossz formáján. Tavaly szinte majdnem ebben az időszakban szintén hasonló hullámvölgyet élt meg Marko Nikolic együttese. Annyi a különbség, hogy akkor a gyenge periódus november-december folyamán jelentkezett, míg idén ez az időszak februárban ütötte fel a fejét a székesfehérvári alakulatnál. Két vereséggel kezdeni a szezont, ráadásul mindkettőt hazai pályán elszenvedni óriási blama a bajnokesélyes csapattól. Könnyen lehet, hogy az az év eleji "áramszünet" meghozza a Fradi bajnoki címét. Ebből kiindulva hatalmas a tétje a mostani MTK elleni idegenbeli szereplésnek. Amennyiben itt nem nyer a Vidi, szinte teljesen biztos, hogy az FTC ünnepelheti 30. bajnoki elsőségét!

Nego győzelemmel ünnepelné a héten megkapott magyar állampolgárságát. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Márpedig hazai pályán az MTK (3.25) nem lesz sétagalopp. Bár a tavaszi szezon első fordulójában meglepetésre kikaptak a Pakstól (1:2), múlt héten Mezőkövesden kiélezett meccsen hátrányból fordítva nyerni tudtak (3:2)! Feczkó Tamás pedig jellemzően offenzív focit játszat fiaival, s baljóssá teszi a Vidi helyzetét az a tény, hogy az MTK az utóbbi időben sok borsot tört a piros-kék orra alá. Elég csak az őszre visszagondolnunk, amikor Felcsúton 0:3-ra lépte le a fővárosi újonc a címvédőt! Véleményünk szerint a Vidi gyengélkedése felbátoríthatja a Hungária körútiakat, ugyanis látszik, hogy nincs minden rendben a fehérváriaknál. Juhász Roland a védelemben mostanság többször is hibázik, Huszti Szabolcs sem tudja hozni korábbi formáját, és a támadósorban Scepovicot is sűrűn negatív véleményekkel emlegetik a szurkolók. Ebből kiindulva hajtós mérkőzéssel számolunk. A Vidinek mennie kell előre, muszáj kiköszörülnie a csorbát, s elkezdeni a visszakapaszkodást a Fradira, míg az MTK valószínűsíthetően ezt megpróbálja kihasználni gyors kontrák segítségével. Mindkét csapatban megvan a potenciál a gólszerzésre, így a "DreamTeam" együttese egyértelműen a gólok piacán kalandozott fogadás terén. A mindkét csapat gólt szerez (1.80) és a gólok száma 2.5 felett (2.00) is kecsegtető ötletnek tűnik, főleg a rájuk adott szorzók alapján. Főtippnek mi inkább egy óvatosabb tippel hangolódunk a hétvégére, az ázsiai piacon a 2.0-lás határ feletti lehetőséget célozzuk meg 1.50-es szorzóért!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 02. 15. 12:45 CET. 

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • MTK - Mol Vidi (gólok száma 2.0 felett AH)
    1.50 Bet365