Az újabb válogatott szünetet megelőzően az előttünk álló hétvégén még sorra kerül a magyar első osztály 12. fordulója! A szezon harmadánál járva a csapatok lejátszották az első teljes kört a pontvadászatban, így ettől a játéknaptól kezdve már másodjára randevúznak egymással az együttesek! Aktuális beharangozónkban a két élvonalbeli, Fejér megyei együttes kerül fókuszba, akik a közelmúltban elég jól szerepeltek soron következő ellenfeleikkel szemben!

Az Újpest ellen jól megy

Élvonalbeli története során a Puskás Akadémia pozitív mérleggel rendelkezik az Újpest ellen! A felcsútiak eddigi 11 egymás elleni csörtéből öt alkalommal nyerni tudtak, háromszor remiztek, míg ugyanennyiszer kapituláltak a Lilák ellen! A legfájóbb vereség a talán a 2018-as Magyar Kupa-döntő lehetett, ahol tizenegyesekkel maradt alul a Fejér megyei csapat. Azóta viszont rendre legyőzik a fővárosi egyesületet!

Legutóbbi találkozójukon, a bajnokság nyitófordulójában kisebb meglepetésre simán lelépték idegenben, a Szusza Ferenc stadionban Nebojsa Vignjevic csapatát (1:3). Akkor Ezequiel Henty (2) és Josip Knezevic bizonyultak nyerőembernek. Azóta eltelt hónapok során kiderült, hogy az Akadémia története eddigi legjobb szezonját futja, míg az UTE talán az egyik legrapszodikusabb, legszámíthatatlanabb gárdája jelen szezonnak!

A Puskás Akadémia legutóbb 3:1-re győzte le az Újpest csapatát.  (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A legutóbbi fordulóban az otthon általában domináló Puskás nagy meglepetésre alulmaradt a Honvéddal szemben (1:2), míg a fővárosiak gólgazdag mérkőzésen 2:3-as győzelmet értek el a sereghajtó Kaposvár otthonában! Nagy kérdés fogadási szempontból, hogy vajon mire számíthatunk a felek mérkőzésén? Véleményünk szerint a Puskás ebben a szezonban jobb kerettel, csapattal rendelkezik, s Hornyák Zsolt személyében nem is ül rossz tréner a kispadon. Elsősorban támadószekciójukban rejlik az erejük, amit bizonyít hazai pályán öt meccsen szerzett 11 góljuk, amivel e tekintetben a harmadik legjobb csapatnak számítanak a komplett mezőnyben. Ez annyira nem is meglepő, hiszen a Hajduk Splittől kölcsönbe érkező Gyurcsó Ádám személyében magyar szinten mindenképpen kvalitásos játékost tudhatnak a bal szárnyon, míg Vanacek, Henty, Knezevic sem veszélytelen, ha jó napot fognak ki. Ebben a tekintetben érdekes lesz, hogy az Újpest ellen milyen formációt alkalmaz Hornyák. Amennyiben a korábban igen eredményesen alkalmazott 4-1-4-1-es felálláshoz visszatér, nem lesz könnyű dolga a Pancho Arénában az Újpestnek!

Fogadási szempontból komoly lehetőséget érzünk a mérkőzésben, hiszen a Puskás elég jó szezonbeli szereplése miatt 2.50-es kimeneteli szorzóját kissé magasnak érezzük. Igaz, hogy az Újpest (2.70) elég kiszámíthatatlan, s pl. a Fehérvárt is mattolni tudták idegenben nemrég (0:2), viszont mostanság ritka, hogy egymás után két hazai meccsén pont nélkül maradjon a Felcsút. Ráadásul, ha a fővárosiaknál Feczesinnek nem jön ki jól a lépés, akkor még a góllövéssel is bajuk lehet Vignjevic fiainak. A kaposvári védelemnél azért masszívabb szintet képvisel ez a Puskás. Ebből kifolyólag mi a hazai oldalon keresnénk a fogadási értéket. Úgy véljük, a DNB hazai opcióban (1.72), illetve óvatosabb szerencsevadászoknak az 1X-ben (1.44) jó szorzót csíphetünk el!

  Itt már győzni kell!

Mostanában nem megszokott dolog, hogy a Fehérvár (1.33) csapata három egymást követő fordulóban nyeretlenül maradjon! Márpedig most ilyen sorozatot taposnak Marko Nikolic fiai. Előbb Mezőkövesden remiztek (0:0), amit követett a Fradi elleni hazai pályán elbukott rangadó (1:2), s legutóbb pedig Zalaegerszegen az utolsó pillanatban bukták el a három egységet (3:3). Mentálisan tehát nincsenek a toppon a piros-kékek, amit főleg a zalaegerszegi mérkőzés is mutatott, ahol az újonc csapat 2:0-lás előnyben is volt a mérkőzés első felében! Érezhetően hajtanak, kaparnak Kovácsék, de valahogy nem akar összejönni a győzelem! Ennek eredményeképpen a Ferencvárossal és a Mezőkövesddel pontazonossággal állnak a bajnokság élén, viszont a legnagyobb rivális Fradi egy meccsel kevesebbet játszott le!

A MOL Fehérvár csapata három meccse nyeretlen a bajnokságban!  (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Szombaton Futácsék a sereghajtó Kaposvár (7.50) otthonába látogatnak. A fehérvári szimpatizánsok nagyon nehéz mérkőzésre számítanak, hiszen általában az ilyen "kötelező" győzelmek behúzása sokszor a legkeservesebb! Ráadásul a Rákóczinak nincs sok vesztenivalója! Waltner Róbert újonc együttese a bajnokság potenciális kiesőjének számít. Az eddig eltelt 11 meccs alatt mindössze két győzelmet sikerült összekaparni, s hazai pályán is egyedül a DVTK ellen termett babér (2:0). Ezen siker óta sorozatban négy vereséget szenvedtek el, s bizony olyan nem túl acélos csapatok mattolták a somogyiakat, mint a Paks vagy éppen a Kisvárda. Ennél a Fehérvár jóval komolyan szintet képvisel, s minden bizonnyal kőkeményen neki fognak menni a zöld-fehéreknek a három pontért!

A két együttes a nyitófordulóban már összemérte erejét, amely a duplázók mérkőzése volt. A 4:2-es fehérvári sikerrel zárult meccsen hazai oldalon Hodzic és Futács, míg vendégoldalon a házi gólkirály Ádám Martin duplázott. Véleményünk szerint, jelen pillanatban a MOL Fehérvár nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ismét pontokat hullajtson. Akkor akár már Nikolic széke is komolyabban elkezdhet inogni a tréner alatt. Így mi vendégoldalon keresnénk elsősorban a fogadási értéket. Legerősebb megérzésünk az ázsiai piacban rejlik. Úgy véljük, hogy nyerni fog a Fehérvár, akár több góllal is, így -1.0-lás határon egész korrekt szorzót kapunk (1.525). Amennyiben pusztán egy gólos lesz a vendégsiker a tétünk biztosítva van. Bátrabbak akár a -1.5-ös hendit is megfontolhatják (2.05). A forduló blamája lenne, ha a tök utolsó Rákóczi pont most csenne pontot, pontokat, tovább nyújtva ezzel a bajnokaspiráns nyeretlenségét!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 11. 08. 15:30 CET

Borítókép: Futács Márkó (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)