Több nyitott kérdés is maradt a magyar élvonal zárófordulójához érkezve! A felső házban továbbra is nyílt a küzdelem a kupaporondot érő harmadik helyért, míg a mezőny hátsó felében a Kisvárda-Diósgyőr-MTK trió fog kőkemény befutót játszani a bennmaradásért! Könnyen lehet, hogy az idei szezonvég is olyan drámai lesz, mint a tavalyi balmazújvárosi búcsú!

Saját kezükben a sorsuk

Szezon elején egy sajtótájékoztató keretében Révész Attila sportigazgató a 8. hely környékére várta a Kisvárdát (1.80), magyarul abszolút elképzelhetőnek tartotta a bennmaradást! Számításai pontosnak bizonyultak, legalábbis egyelőre úgy tűnik. Jelenleg a 9. pozícióban tanyáznak, s gyakorlatilag a legkedvezőbb helyzetből ők várhatják a zárókört. Amennyiben Gosztonyiék hazai pályán mattolni tudják a mumus Mezőkövesdet, akkor nem is kell foglalkozniuk a többi vetélytárs mérkőzésének eredményével. Nagy kérdés tehát, hogy milyen taktikával rukkol elő Dajka László vezetőedző? Kivárásra fognak-e játszani a szabolcsiak, avagy a meccs kezdetétől fogva igyekeznek felvállalni a támadójátékot, magukhoz ragadni a kezdeményezést, s miharamarabb megszerezni a hőn áhított vezetést?

Vajon bejön Révész Attila sportigazgató szezon eleji jóslata? (Fotó: kisvardafc.hu)

Annyi bizonyos, hogy észnél kell lennie a Kisvárdának, hiszen a szezon végére a vendégségbe érkező Mezőkövesd (3.75) bebizonyította, hogy jó volt a "DreamTeam" megérzése a szezon meglepetéscsapatát illetően! A Matyók történetük legjobb idényét tudják hátuk mögött a már biztosan elért 6. helyükkel, ám lehet itt még hab a tortán! Amennyiben Kuttor Attila borsodi kiscsapata győzni tud Kisvárdán, s a Honvéd kikap a kiesés elől menekülni próbáló MTK-tól, akár az 5. pozíció is zsebben lehet. A Mezőkövesd esetében tehát a legfőbb kérdés a motiváció mibenléte. Számít-e Drazicéknak, hogy 5. vagy 6. helyen végeznek-e vagy sem? Mindenesetre a Kövesd mostanság az a csapat, aki sokszor benne van az adok-kapokban. A Kisvárda személyében pedig a közelmúlt hasonló jellegű egymás elleni meccseket hozott. A szezon első randevúján a sárga-kékek mindhárom pontot elhozták a Várkertből (1:2), majd egy fordulatos mérkőzésen Mezőkövesden 2:2-es döntetlen született, úgy, hogy az első negyedóra végén a Kisvárda vezetett 0:2-re! Úgy véljük, a semleges szurkolók örülnének ezekhez hasonló forgatókönyvnek. Drámai fordulatokban gazdag lehet akár ez mérkőzés is, s nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy unalmas 0:0 legyen belőle. Véleményünk szerint öngyilkos taktika lehet a Kisvárdától kivárásra játszani, főleg ha a Molnár-Drazic-Cseri és sorolhatnánk támadószekció szerez egy találatot, amire a szezon eddig tapasztalatai alapján jó esély van. A bukik némi meglepetésre undert prognosztizálnak, s a szorzókból kiindulva itt bizony érdemes lehet szembemenni az árral gólok tekintetében. Tipp: mindkét csapat gólt szerez (1.90).

Pénzvisszatérítés büntetők esetén


Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ritkán látott mutatvány a fővárosiaktól

Megmondjuk őszintén nem tudunk olyan csapatot előbányászni emlékeinkből, akik a szezon első felében dobogóközelben tanyáztak, s konstans felsőházi alakulatnak számítottak, majd tavasszal akkora mélyrepülést hajtottak végre, mint Bessenyei Péter a Lánchíd alatt! Hát az MTK mindezt most véghezvinni látszik! Többször is írtuk már, hogy Feczkó Tamás távozása óriási hiba volt, s láthatóan Lucsánszky Tamás képességei nem elegendőek ezzel a kerettel a bennmaradás kivívására. Jelenleg a képzeletbeli pirosvonalat találhatóak a fővárosiak, s bizony már nincs a saját kezükben a sorsuk. Amennyiben mind a Kisvárda, mind pedig a Diósgyőr nyerni tud, nincs miről beszélni, a kék-fehérek pusztán retúrjegyet váltottak az élvonalba.

Fortuna is jócskán kell az MTK-nak, hogy vasárnap este bennmaradást ünnepelhessenek! (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Ellenfél személyében a Honvéd (3.00) érkezik a Hungária körútra. Ugyan még papíron versenyben vannak a 3. helyért, ám ennek eléréséhez feltétlenül nyerniük kellene, míg az UTE-nak és a Debrecennek kikapnia. Ráadásul értelmezéseink szerint érdektelen nekik már a dobogó, hiszen bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, s a Vidi már biztosan EL-induló! A Klub nem is leplezi a prioritásokat a közösségi felületein, hiszen a legnépszerűbb közösségi oldalon pár órája a kispestiek korábbi Magyar Kupa-döntőinek történetét vesézik ki, s alig foglalkoznak a mostani záróbajnokival! Mindez pedig az MTK malmára hajthatja a vizet. Könnyen lehet, hogy Supka Attila kulcsembereit pihentetni fogja, míg Lucsánszky a legerősebb kezdőjét küldheti pályára. A múlt heti, Videoton elleni kezdőt nézve most piros lapos eltiltás miatt biztosan hiányozni fog a védelem tengelyéből Baki Ákos, valamint Ikenne-King továbbra is a maradiak listáját szaporítja.

Mindent összevetve az MTK-Honvéd összecsapáson láthatunk majd egy hazai közönség előtt pályára lépő, életben maradásért küzdő együttest, szemben egy a bajnokság szempontjából talán motiválatlan, kulcsembereit lehet nélkülöző, fejben már a május 25-ei Magyar Kupa-döntőre készülő együttest. Mindezen érveket felsorakoztatva így már nem is olyan elképzelhetetlen egy MTK-siker, nemde? Sajnos ezzel a bukik is tisztában vannak, de akinek a 2.10-es hazai siker megéri, egységnyi téttel érdemes lehet megpakolni.

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 05. 18. 11:00 CET

Borítókép: Lucas. Fotó: kisvardafc.hu

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kisvárda - Mezőkövesd (mindkét csapat gólt szerez)
    1.90 Bet365