Hétvégéhez érkezvén újabb játéknapját rendezik a magyar élvonalbeli bajnokságnak! Ezúttal a 24. forduló párosításai kerülnek sorra, s a koronavírus miatti külföldi korlátozások hazánk bajnokságát egyelőre nem érintik! Aktuális előzetesünkben ezúttal a listavezető Ferencváros kap kiemelt szerepet, akik kvázi "testvérklubjuk" otthonába, Zalaegerszegre látogatnak!

Kifelé a veszélyzónából

Az bizton kijelenthető, hogy bár még mindig pengeélen táncol a Zalaegerszeg (4.50) csapata a bennmaradás kivívását illetően, a Klub vezetősége még időben döntött az edzőváltás mellett! Dobos Barna távoztával, Márton Gábor érkeztével új lendületet vettek a kék-fehérek! Ami a leglátványosabb különbség a két tréner regnálása között egyelőre a szerencsefaktor! Nem lehet azt mondani, hogy a korábbi edző alatt rosszabbul játszott volna a zalai alakulat, inkább a kulcsfontosságú pillanatokban sokszor Fortuna elfordult tőlük, s több alkalommal értékes pontok csúsztak ki a kezükből!

A Zalaegerszeg (fehér-kékben) elkezdte szállítani a győzelmeket. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Mindez úgy tűnik, hogy a korábban Pécsett tevékenykedő Márton kinevezésével ez a tendencia megszűnni látszik, ugyanis a ZTE ha döcögősen is, de elkezdte gyűjteni az egységeket! A közelmúltban hazai pályán a Diósgyőr elleni 1:3 kivételével leütötték a biztos kieső Kaposvárt (2:0) és a szétesőben lévő Újpestet (2:1), valamint ikszeltek a Kisvárdával (1:1). Azonban, ami a kellő önbizalom és csapategység kialakításához feltétlenül kellett, az az elmúlt egy hét volt! Múlt hétvégén ugyanis meglepetésre Borsodból, a Mezőkövesd otthonából elhozták mindhárom pontot (1:2), majd szerdán a MOL Fehérvárt tréfálták meg a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén (2:0)!

Utóbbi mérkőzés képe azt mutatta, hogy az első félidőben dominált a Fehérvár, s már-már úgy tűnt, hogy a ZTE beáldozza valószínűsíthetően a kupaszereplést, hogy a bajnokságra koncentrálhasson. A második félidő pedig átírta a forgatókönyvet! Minden bizonnyal Márton Gábor öltözői beszéde hatására sokkal "harapósabb" Egerszeg jött ki a gyepre, s amikor már-már a Fehérvár úgy volt vele, hogy idegenbeli első meccsen végülis nem rossz a 0:0-lás eredmény, az utolsó 10 percben Ikoba, majd Hegedűs révén odapörköltek a hazaiak kettőt! Amondó vagyok, hogy a Fradinak sem lesz egyszerű elhoznia mindhárom pontot a Dunántúlról!

Jön egy kis segítség?

Már csak azért sem annyira biztos az a zöld-fehér siker, ha tudatában vagyunk a két Klub közötti szoros köteléknek! A ZTE és a Fradi tábor hosszú ideje gyakorlatilag országos cimboráknak számítanak, s ez lehet az a mérkőzés, ahol a fővárosi szurkolók még akár a vereséget is megbocsáthatják fiaiaknak, amennyiben ez "segítheti" a Zalaegerszeg bennmaradását! Márpedig egy esetleges sikerrel, és paksi pontvesztéssel a kék-fehérek akár el is kerülhetnének a kiesőzónából!

Visszatérve a Ferencvárosra (1.61) a zöld-fehérek előnye tetemes még úgyis, hogy a Mezőkövesd elleni 3:0-lás borsodi zakó megtörtént a közelmúltban! Rebrov csapata három ponttal vezet a Fehérvár előtt úgy, hogy közben két fordulóval kevesebbet játszott, mint a közvetlen rivális! Ráadásul ez a MOL Fehérvár - mint a kupavereség - is mutatja, nem olyan éles, mint egy-két éve! A Fradi sokkal jobb passzban van idén, így véleményünk szerint nem kell attól tartaniuk, hogy egy ZTE elleni pontvesztéssel veszélybe kerülnének, már csak azért sem, mert Carrillo fiai a Pancho Arénába látogatnak, ahol a Puskás meg a dobogóért hajt, így nem is olyan bizonyos az a fehérvári vendégsiker sem!

A Ferencváros számára egy esetleges pontvesztéssel sem dőlne össze a világ. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Mire érdemes fogadni?

Ugyebár ebben a szezonban két alkalommal mérték össze erejüket a felek, s mindkét alkalom hajtós, izgalmas és ami fontos, igen gólgazdag meccseket hozott. Az őszi első meccsen Ikoba révén vezetést szerzett a ZTE, amit aztán a véghajrában Leandro és Tokmac találatai révén tudott a Fradi megfordítani (1:2). Az Üllői úti második meccsen szabályos gólfiesztát láthattunk, ami megintcsak a fővárosiak sikerével zárult (3:2).

Megjegyzendő egyébként, hogy egész idényben érzékelhető, hogy ez a ZTE akar focizni. Annak ellenére, hogy kieső helyen vannak még, felvállalják - különösen otthon - a támadófocit, s több alkalommal is pontot, pontokat tudnak csenni akár az éllovas csapatok ellen is, melyre fentebb több példát hoztunk! Játékosállománya sem rossz, főleg a támadószekcióban vannak hazai szinten jónak mondható playerek, gondolunk itt akár Bobálra, Ikobára, Radóra ha formában van, de Babati és Bedi is villan olykor-olykor.

A Fradiról hosszabb sorokat nem kell írnunk, hiszen tisztában vagyunk a keretükkel, s hogy jelenleg Magyarország legjobb csapatáról van szó! Amondók vagyunk tehát, hogy fogadási szempontból egyértelműen a gólok piacát lenne érdemes megcéloznunk a fentebb levezetett gondolatsor eredményeként! Ami meglepő, hogy a bukik igen szép oddson kínálnak nekünk lehetőséget a fogadásra, hiszen a mindkét csapat gólt szerez (1.72), és a gólok száma 2.5 felett (1.72) opcióra is számunkra vártnál nagyobb értéket ajánlanak nekünk, amit érdemes lehet kihasználni!

Mindemellett továbbra is él bennünk az a konteó-elmélet, hogy talán a Fradi némileg hozzájárul az esetleges ZTE bennmaradáshoz, ami lássuk be jó is lenne az NB1-nek, hiszen jóval nézhetőbb, attraktívabb focit játszanak, mint mondjuk a kissé beszürkült Paks csapata. Ilyesformán a hazaiak oldalán keresnénk az értéket. Bátrabbak, akár bevállalhatják a ZTE DNB sikerét (3.40), óvatosabbak pedig az 1X-et (2.20) ajánljuk megfontolásra! A kockázatmentesítés netovábbja pedig az ázsiai piacon a Zalaegerszeg +0.5, +1.0 határ lenne (1.975), aminél a ZTE esetleges egy gólos veresége ellenére a tétünk fele visszajárna! Nem tudjuk elképzelni, hogy a fellendülőben lévő Egerszeg otthonában egy gólnál nagyobb különbségű győzelemet aratna most az FTC!

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2020. 03. 06. 10:15 CET

Borítókép: Radó András (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Parlay bónusz

Nyerjen akár 70%-kal többet amerikai sportokra tett gyűjtőivel.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Zalaegerszegi TE - Ferencváros Tipp

    Zalaegerszeg - Ferencváros (mindkét csapat szerez gólt)
    1.72 Bet365