Egy héttel az első osztály után a Merkantil Bank Ligában is útjára indul a labda. Az NB1-ből kieső Vasas és Balmazújváros kerete is gyengült, az harmadik osztályból feljutó Kaposvár, Tiszakécske és Monor trió kerete pedig megfelelően erős ahhoz, hogy a tavalyi év ne ismétlődjön meg. Arra gondolok, hogy ne legyen csapat aki nagy fölénnyel bajnok lesz, illetve ne legyen csapat aki pontszámban messze lemaradva kiesik. Az első fordulóban a végső bajnoki szorzókat tekintve a két legesélyesebb csapat mérkőzésével foglalkozunk. Tartsatok velünk!

A Vasas (1.55) kiesése után mind a vezetőségben, mind a csapatban történtek változások. A legfontosabb, hogy a kiesés miatt nemcsak a külföldi játékosok távoztak, hanem a külföldi edző Oenning is. Az új szakvezető Kis Károly legfőbb feladata lesz, hogy főképp saját nevelésű fiatalokra épülő játékosokból csapatot gyúrjon. Ellentétben a tavalyi MTK-val, a Vasasnál most nem cél az azonnali visszajutás, így nincs nyomás és eredménykényszer alatt a csapat. A transfermarkt szerint a Vasas kerete a NB2-ben a legértékesebb (3.77m €), és ha a sok új érkezőből Kisnek sikerül egység csapatot kovácsolni, akkora top 3 helyért küzdhetnek. Az támadó részlegbe sikerült megszerezni a tavalyi év társ gólkirályát, Birtalan Botondot, illetve érkezett Hrepka is. A csapat egyik legnagyobb értékét, Vaskót sikerült megtartani, és a védelembe érkezett mellő Szokol Zsolt, Talabér Attila, és Rokszin Ádám. Az eredményességet az sem hátráltathatja, hogy hazai mérkőzéseiket még mindig Újpesten játsszák.

Vaskó Tamás. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

A Monor (4.60) a 2002/03-as szezonban szerepelt utoljára a másodosztályban. Az akkor még NB1/B-nek hívott ligában a Monor-Sáma 2-2 gyözelem és döntetlen mellett 30-szor vereséget szenvedett, 111 kapott gólra mindössze 24-el válaszolt. A mostani vezetőség mindent elkövetett annak érdekében, hogy az eredménytelenség ne ismétlődhessen meg. Az MTK-val megállapodási szerződést kötöttek, így hat fiatal játékos is kölcsönbe érkezett hozzájuk. Rajtuk kívül csatlakozott a rutinos Bori Gábor és Fülöp Noel, akik a védelemnek próbálnak stabilitást adni. Nehéz dolguk lesz, ugyanis a szurkolók felháborodására a csapat nem Monoron fogadja ellenfeleit, hanem az autóval is majd órányira lévő III. kerület legendás óbudai stadionjában. Céljuk nem is lehet más, mint a bennmaradás, azonban egyik mérkőzés sem lesz könnyű. Úgy gondoljuk nem kezdik jól a szezont, és a piros-kékek otthon tartják mindhárom pontot. Ha a Vasas a várakozás szerint stabil lesz hátul, akkor a vendég támadók nem okozhatnak gondot. Ehhez kapcsolódóan a BTTS - no 2.10 szorzóban látunk értéket.

A Győri ETO (1.85) a tavalyi szezon előtt is nagy tervekkel vágott neki az évnek, azonban Szentes Lázárral ez nem jött össze, így a helyi legendát a nyári szünetben Mészöly Gézára váltották. Nemcsak a kispadon, történtek jelentős változások, hanem az új spílereknek köszönhetően a transfermarkt szerint a második legerősebb jött össze Győrben. Az érkezők között van a hazatérő Koltai Tamás és Mervó Bence, illetve a liga legértékesebb játékosává váló, egykori kecskeméti és Vasas középpályás, Marko Vukaszovics. Győrben úgy tűnik, hogy van pénz, komolyan gondolják a feljutást. Ennek megfelelően elég hosszú a kispad, és erős a keret, hogy a sűrűbb, hétközi meccsek idején, és akár sérülésektől tizedelve is tudják tartani a lépést a másodosztályban, az ETO az egyik legnagyobb esélyese a bajnokságnak.

A Budaörs (3.45) legnagyobb előnye, hogy a keret alig változott, a csapat magja egyben maradt. A tavalyi bravúros negyedik helyet nehéz lesz megismételni, de a Bognár Gyuri egy olyan csapatot hozott össze, aki mindenkivel, mindenhol felveszi a versenyt. Az előző évben bátor, látványos támadó focit mutattak, amivel az MTK mögött holt versenyben a Kisvárdával a legtöbb gólt szerezték. Ezzel a stílussal az előző idényben 24 overes és 14 underes meccset játszottak, és idén is hasonlóra számítunk. Az ETO-t mindkétszer megverték, otthon 5-2-re, Győrben pedig 2-1-re, ezért kimenetel helyett most mi is a gólokban látunk értéket (1.85).

Borítókép: Győri ETO (mti)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vasas - Monor, mindkét csapat szerez gólt - nem
    2.10 Unibet
  • Győri ETO - Budaörs, gólok száma 2,5 fölött
    1.81 Unibet