Ha vasárnap, akkor NB2, a hétvégi fordulóban azonban kivételt jelent a Kisvárda-Dorog meccs, amit szombaton rendeznek. A várdaiak kedden kupameccsen fogadják majd a Fradit, ezért a kérésükre a bajnokit előrébb hozták. A további kilenc mérkőzésből egyedül a listavezető MTK-ra vár könnyebb feladat (a gyengélkedő Sopronhoz látogatnak), a többi azonban szoros eredmény hozhat. Ezt alátámasztják a szorzók is, mi azonban találtunk egy értékeset!

Nekem a Balaton a riviéra...

Az átlagembernek Siófokról elsőre a Balaton, azonban a magyar foci szerelmeseinek az egykor szebb napokat megélt focicsapat ugrik be. Személy szerint volt szerencsém a 2000 évek elején egy családi nyaralás alkalmával egy MLSZ szervezte focigálán nézőként részt venni, így én a Révész Géza utcai stadionra is jó emlékekkel gondolok vissza. Történelme során több névváltozáson átesett a csapat, éveken keresztük az első osztályban is szerepelt, azonban 2014 óta a másodosztályban vitézkednek. Jelen szezonban ezidáig nem sok babér termett nekik, tizenhárom mérkőzés alatt egy győzelemmel és három döntetlennel a tabella utolsó helyen állnak. A győzelmet még az első fordulóban a Sopron ellen hozták, így gyakorlatilag tizenkét meccse nyeretlenek.

Azt nem mondhatjuk, hogy a vezetőség nyugodtan figyelte volna az eredménytelenséget: tíz meccs után az addigi vezetőedző, Disztl László és a kapusedző, Disztl Péter munkáját köszönték meg. Vezetőedzőnek érkezett Varga Attila, azonban ezzel nem oldódott meg a helyzetük. Vargával kikaptak Szolnokon (1-0) majd otthon 1-1-et játszottak a Budafokkal, ezután ismét váltásokraa került sor: Fehér Csaba sportigazgató, valamint a két addigi pályaedző: Simek Péter és Györök Tamás hagyta el a csapatot. Ilyen előzmények után utaztak a múlt héten Tatabányára, a Budaörs "otthonába". Az első félidő elején sikerült is megszerezni a vezetés, de a játékukban nem volt benne a meglepetés, és végül kikaptak 2-1-re. Az eredmények és a jó játék tehát még várat magára.

Visszatért a jó útra a Szpari?

A Sopron elleni szeptemberi mérkőzésen lépett pályára utoljára a Nyiregyháza egyik legértékesebb játékosa, Rudolf Gergely. Nélküle négy meccset játszott a csapat: Mosonmagyaróváron 2-2; majd otthon kikaptak az edzőváltáson átesett Győrtől, nyertek Zalaegerszegen, és múlt héten több mint 4000 néző előtt gól nélkül remiztek a jó formában lévő, az MTK-t üldőző Kisvárdával. Nem teljesítettek tehát kiegyensúlyozottan és bár a három győzőzelmet számláló szezonkezdet után volt egy kis hullámvölgy, most úgy tünik ismét egyenesbe jön a csapat. Rudolf mellett felépült a volt válogatott Forró Gyula, és vasárnap visszatérhet Rubus Tamás is.

Rudolf Gergely 001

Rudolf Gergely visszatér. Fotó: kisvardafc.hu

A múlt heti rangadón szervezett volt a Szpari és a játékosokban volt tűz és akarat. Kérdés hogy ezt át tudják-e menteni Siófokra is, ahol nem lesz szép számú közönség, aki hajtsa őket. Véleményünk szerint a játékosok és Lucsánszky Tamás vezetőedző is érzi, hogy most kell elkapni a fonalat, mert hozható meccsek jönnek sorozatban: Siófok, Csákvár, Cegléd. Az Unibet által kínált szorzó igen kellemes, és örömmel elfogadjuk:1.80!

További mérkőzések

A Győri ETO Szentes Lázár érkeztével kicsit rendezte a sorokat, a csapat játéka szervezettebb lett, és eredményesebb. A Kazincbarcika az utóbbi fordulókban kicsit lendületet vesztett, legutóbbi két meccsükön két verhető csapattól mindössze egy pontot szereztek, három meccse nem lőttek gólt sem. Jó mérkőzésre számítunk Győrben, és az 1X (1.40) és a DNB hazai (1.72) amikben látunk fantáziát.

 A Cegléd, bár Albertirsán játssza hazai meccseit, de ott mindenkire veszélyes ellenfél. Nem lesz tehát egyszerű dolga az újonc Budafoknak, ahol edzőváltás történt a héten: Pruker helyét Tóth Bálint vette át a kispadon. Úgy gondoljuk nem lesz sikeres a bemutatkozás, és otthon tudja tartani a pontokat a Cegléd (1.80).

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Siófok - Nyíregyháza, Nyíregyháza
    1.80 Unibet