Vasárnap a harmincegyedik forduló következik a hazai másodosztályú bajnokságból. Kétség kívül a hétvége legjobban várt meccse a második és az első helyezett összecsapása, a Gyirmót - ZTE mérkőzés. A rangadón kívül két további, értékes szorzóval kecsegtető meccset ajánlunk olvasóink figyelmébe.

Gyirmót - ZTE

A bajnokság előtt mindkét csapat számára a feljutás volt a cél. Anyagilag rendben vannak és minőségi játékosokkal tudták megerősíteni a keretüket mind Győrben, mint Zalában. A szezon elejétől kezdve fej-fej mellett meneteltek és most is csak négy ponttal van lemaradva a Gyirmót (2.20) a második helyen. Hogy lássuk mekkora a nyomás a Kisalföldi csapatnál, egy kisebb hullámvölgy, két vesztes meccs elég volt ahhoz, hogy Szepessy Lászlót elküldjék a kispadról. Helyét Hannich Péter vette át, aki magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Cegléd ellen(4-0). A liga egyik leggyengébb csapata elleni eredmény nem mérvadó, így még nem tudni, hogy az előtte agresszív letámadásra épülő játékban milyen módosításokat szeretne az új szakvezető. Az mindenesetre elmondható, hogy a ZTE (2.87) ellen is a három pontra törnek Szarkáék. Zalában azonban most minden ideálisnak tűnik. A csapatban megfelelő a rutin és a fiatalság aránya, szurkolók a csapat mellett, az eredmények jönnek de most egy igazi erőfelmérő következik. Egy hete a Sori elleni győzelemmel (3-0) hangoltak, és vasárnap is magabiztosan lépnek majd pályára. Úgy gondoljuk, hogy a vendégek nem kapnak ki, de kimenetre nem mernénk fogadni. Gólok szempontjából úgy érezzük, hogy -hasonlóan az őszi találkozóhoz (1-0 ZTE győzelem) most sem potyognak majd, és a meglepően magas underből (2.30) húznánk hasznot.

Dorog - Vasas

Az idei szezonban is a középmezőnyt erősíti a Dorog (3.00). Február végén Miskei Attilát Balogh Pál váltotta, és két forduló után úgy tűnt jól sült el a váltás. Az első két meccset behúzták Hegedűs Márkék, de azóta három meccsen nyeretlenek. Idegenben sem a kieső helyen álló Cegléddel (2-2), sem a sereghajtó Monorral (2-2), nem bírtak. A két idegenbeli találkozó között pedig a ZTE ellen maradtak alul (1-2). Bár voltak jó periódusai mindhárom meccsen a patinás egyesületnek, de nem tudni melyik az igazi arca a csapatnak. Szeretnek védekezni és kontrákat végigvinni, de sokszor a védekezésbe is hiba csúszik. Parádés formában a másodosztályú Vasas (2.10), az Angyalföldiek már öt meccse nem kaptak ki. A márciusban lejátszott bajnokikon a kaposvári remi (0-0) mellett négyszer nyertek, és összesen tizenhat góllal terhelték ellenfeleik kapuját! Legutóbbi áldozatuk a Vác volt, akikre hetet számoltak. Balajti mesternégyest szerzett volt csapata ellen és huszonhárom góljával magasan vezeti a mesterlövészek listáját. Szanyó Károly csapatára mondhatnánk, hogy mostanra értek össze, de a támadó stílus eddig is jellemző volt rájuk. Az utóbbi időben azonban sokkal pontosabbak a kapu előtt. A tét nem nyomja a vállukat, a feljutó hely tíz, még a dobogó alsó foka hat pontra van tőlük. Ezt a felszabadult játékot a közönség is élvezi, és kell is a szurkolók összefogása. A Vasas mindig is egy nagy család volt, és mint a héten bejelentették nyáron a család visszaköltözik régi-új otthonába. Ez is plusz motivációt adhat a csapatnak, hogy jól teljesítsenek az utolsó fordulókban. Számunkra nem is kérdés, hogy a kirobbanó formában lévő vendégekre teszünk.

Kazincbarcika - Cegléd

A Kazincbarcika (1.80) számára az idei szezonban is a biztos bennmaradás volt a cél. Jelen állás szerint ezt nemcsak teljesítik, hanem túl is szárnyalják. A nyolcadik hely mellett sokszor a mutatott játékra is büszkék lehetnek a borsodi szurkolók. Formájukra sem lehet panasz, utolsó öt meccsükből mindössze Gyirmótban kaptak ki (0-1), de egy hete bravúros győzelemmel hagyták el a Budaörs ideiglenes otthonát (1-2). Jó a hangulat, a csapat egyben van, és egy kellemes ellenfél érkezik vasárnap. A Cegléd (3.80) a vonal fölött három ponttal, a tizenötödik helyen telelt, azonban az évzáró óta - mint zsivany20 fórumtársunk is felhívta a figyelmünket - folyamatosan baljós hírek érkeznek. Meghatározó játékosok igazoltak el, mentálisan és szakmailag is szétesett a társaság, és ez az eredményeken is meglátszik. A putnoki találkozón is hazai fölényt várunk, és ha Lukácsék a kapu előtt is élesek lesznek, magabiztosan tarthatják otthon a pontokat.

Borítókép: Grabant Péter (Dorog) vitája a bíróval. Fotó: kisvardafc.hu

bet365 Vegas: Pörgetés hadművelet

Nyerjen részesedést 5.550.000 Ft-ból.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • NB2 Tipp

  Gyirmót - ZTE, 2,5 gól alatt
  2.30 Bet365
 • NB2 Tipp

  Dorog - Vasas, Vasas
  2.10 Bet365
 • NB2 Tipp

  Kazincbarcika - Cegléd, Kazincbarcika
  1.80 Bet365