A harmincadik forduló következik a mennyei másodosztályban. Az MTK tavaszi bukdácsolási ellenére még mindig utcahosszal vezet, és úgy tűnik a Kisvárdát sem lehet már befogni.
A szabolcsiak hazai pályán örömjátékot mutathatnak be a Budafok ellen. A dogobó alsó fokától egyre távolodó Vác a tavasz egyik meglepetéscsapatához, a Csákvárhoz látogat. Lássuk az esélyeket!

Megállítja-e a Vác a Csákvárt?

A Csákvár (2.23) a tavaszi szezon egyik meglepetés csapata. Jól sikerült a felkészülés, megtalálták az egészséges egyensúlyt a fiatalok, és tapasztalt játékosok között. A téli érkezők közül Hermány, Király és Bobál is meghatározó játékossá nőtte ki magát. Az utóbbi ráadásul mesterhármassal hívta fel a figyelmet magára a hétközi meccsen a Győri ETO ellen! Tavasszal öt győzelem és egy döntetlen mellett egyedül Gyirmóton kaptak ki! Erőnlétileg is rendben vannak, a már említett szerdai meccsen a második félidőben nőttek a kisalföldiek fölé. Szijjártó István kerete megfelelően nagy ahhoz, hogy rotálni tudjon, ez miatt a kispadon kezdett például Sándor György is. A sikerek miatt jó a morál az öltözőben, bár már eltávolodtak a kieső zónától, de továbbra is motiváltak, a játékosok képesek egymásért küzdeni.

A Videotont évekig erősítő Sándor György (jobbra) rápihent a Vác elleni mérkőzésre. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

A Vác (2.75) nincs könnyű helyzetben, egész szezonban idegenben játszik, hazai mérkőzésit Óbudán rendezi. Télen sokat változott a keret, négy játékos is érkezett. A Diósgyőr (0-2, 0-1) elleni kupa mérkőzések között a Szeged 2011 (0-3) ellen sikertelenül mutatkoztak be. Ezután három veretlen forduló következett, már úgy tűnt ismét a dobogóért küzdenek, de az utolsó három fordulóban csak egy pontot szereztek. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy Kisvárdán (0-1) és az MTK ellen (2-3) is jól tartották magukat. Formálódott tehát az, és egy masszív, nehezen megverhető csapatot sikerült építeni. A Csákvárnak nehéz feladta lesz, azonban ha hozzátesszük hogy a váci védelem alapembere, Hegedűs Csaba sárga lapok miatt nem játszhat, így azt érezzük, hogy a hazaiak esélyesebbek, és egy DNB-vel biztosított tippben van érték (1.66).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Otthon bizonyíthatnak Kondásék

Nem kezdte jól a szezon a Kisvárda (1.45), kikaptak Zalaegerszegen (2-1) majd otthon a Siófoktól (0-2) is. Úgy tűnt, a télen valami megváltozott és nincs minden rendben. A csúfos hazai vereség után azonban jól jött az elhalasztott forduló, Kondás rendet tett a fejekben, és az új játékosok (Jánvári, Rados, Sestrik, Soós) beépítésére is volt idő. Négy meccses veretlenségi sorozat következett, a békéscsabai remi (1-1) mellett három győzelem (Cegléd 3-1, Vác 1-0, Szolnok 1-0). Javult a játék, jöttek az eredmények, ha nehezen is, de beindulni látszott a gépezet. A szerdai fordulóban rangadó következett: Gyirmótra utaztak, a tavasz egyik legjobb formában lévő csapatához. A játék kiegyensúlyozott volt, Kiss Máté parádés szabadrúgásával tartotta otthon a pontokat a győri csapat.

"Nem történt tragédia, idegenbeli rangadón ki lehet kapni egy nullra, miközben azért nem volt „ezer” helyzete a Gyirmótnak és nem futballozott le bennünket a pályáról. Mi a legutóbbi két fordulóban idegenben játszottunk, az üldözők többnyire otthon, és megmaradt a kilencpontos előny, amivel nekimentünk ennek a két meccsnek. Ugyanakkor tisztában vagyunk a következő, Budafok elleni hazai mérkőzésünk jelentőségével is."

értékelt Kondás Elemér 

A Budafok (5.00) az életéért küzd. Jelenleg a már éppen kieső, 18. helyen áll négyes pontazonossággal: 30 pontot szerzett a Siófok, ZTE és Szeged is, ráadásul a Dorog kettő, a KBSC pedig három pontra van előttük. Az  újonc csapat számára tehát minden forduló élet-halál harc. Múlt hétvégén épp a ZTE ellen ikszeltek otthon, majd szerdán a 'Barcikát sikerült legyőzniük (1-0) Filkoréknak. Ezek olyan meccsek voltak, ahol közvetlen rivális ellen kellett bizonyítani, azonban a Várkertben más helyzetben lesznek. Azt várjuk, hogy a Kisvárda magabiztosan tartsa otthon a három pontot. A kilátogató szurkolók akár egy közönségszórakoztató sok gólos meccset is láthatnak (over 1.85).

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Csákvár - Vác FC, DNB Csákvár
    1.66 Unibet