Lassan féltávhoz érkezik a magyar másodosztály mezőnye a Merkantil Bank Liga 2019-2020-as szezonjában! A 16. játéknap hétközi fordulót hoz, ahol a legérdekesebb mérkőzést egyértelműen a Gyirmót-MTK rangadó jelenti! Aktuális előzetesünkben foglalkozunk a két feljutásért harcoló csapat párharcával, illetve néhány gondolat erejéig két "elátkozott" klub találkozójának is szentelünk néhány sort!

Van-e még lejjebb?

A fejezet címben feltett kérdés igaz mind a tavaly még élvonalban szereplő Haladás (1.66), valamint az egykor szebb napokat, időszakot megélt Vác FC (4.00) csapatára is! A két patinás klub akármilyen hihetetlen, de szerda este kiesési rangadót játszik egymással Vas megyében! Kezdjük a vendégekkel: talán sokan tudják, hogy tavasszal, illetve nyáron gyakorlatilag csődbe ment a Klub. John Marshall angol tulajdonos jelképes 1 Ft-ért eladta a csapatot a Városi Önkormányzatnak, s ezzel gyakorlatilag szponzor, mecénás nélkül maradt a piros-kék együttes. A keret szétszéledt, s szabályosan alsóbb osztályokból, illetve különböző nagyobb egyesületekből - pl. Újpest - érkeztek fiatal, utánpótlásbeli játékosok, aminek köszönhetően az utolsó pillanatban megkaphatták a másodosztályú licenszet. Egyedül a kapuban Halasi képviseli még a régi "színvonalat". Mindamellett, hogy stadionja sincs a csapatnak, a jelenlegi mezőnyben ezzel a kerettel és gazdasági háttérrel már a bajnokság elejétől halálra lett ítélve a korábbi magyar bajnok. Olykor-olykor sikerül egy-egy pontot elcsípniük, viszont az eddig 13 meccsen szerzett 8 gól mellett bekapott 27 dugó hűen mutatja, hogy bizony a Vác pofozógép a pontvadászatban. Jelen helyzetben egyértelmű underdogként érkeznek a Rohonczi úti stadion gyepszőnyegére, annak ellenére is, hogy a hétvégén a Balmazújváros kizárása miatt pihenős volt a váci együttes.

A Haladás háza táján sem fényesebb a helyzet. A Klub megalapításának 100. év fordulóján a szurkolók azt várták, hogy csapatuk komoly versenyben lesz a visszajutásért, ehelyett az NB3 réme fenyegeti a zöld-fehér egyesületet. Káosz uralkodik tehát Szombathelyen is, aminek eddig Supka Attila látta a kárát. A tréner tavaly még sikeres szezont zárt a Honvéddal az élvonalban, majd most totális csődöt vallott egy olyan kerettel, amely papíron az ötödik legértékesebbnek számít a másodosztály mezőnyében! Úgy tűnik, igazi edzőtemetőnek számít mostanság Vas megye. A távozó Supkát átmenetileg (?) Desits Szilárd másodedző váltja a kispadon, aki debütálása során keresve sem kaphatott volna kellemesebb ellenfelet hazai pályán a szétesőben lévő Vácnál!

Supka Attila távozni kényszerült a Haladás kispadjáról. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A két együttes egy 2016-os Magyar Kupa mérkőzésen kívül (0:3 a Halinak) még az ősidőkben, 2005-ben játszott utoljára egymással tétmérkőzést a másodosztályban. Akkoriban váltakozó sikerek zajlottak, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Véleményünk szerint ne tévesszen meg senkit a Haladás kedvezőtlen pozíciója. Úgy véljük, hogy a Szombathely előbb-utóbb össze fogja kapni magát, s most az edzőváltás után minden esélyük megvan rá, hogy a Vác ellen ismét győzelmet ünnepelhessenek. Mindenesetre észnél kell lenniük, mivel nem olyan régen a Győri ETO sem tudta hazai pályán legyűrni a piros-kékeket (0:0). Azonban a szombathelyiekre adott szorzóban határozottan értéket érzünk (1.66).

Gólokkal teli rangadóra számítunk

A képzeletbeli ezüst-, valamint bronzérmes csapat harcára kerül sor Győrben! A harmadik helyezett Gyirmót (2.62) az élvonalból kiesett, második MTK-t fogadja. A két egyesület között jelenleg egy pontnyi a különbség, igaz a fővárosiak egy meccsel kevesebbet játszottak az idényben.

Kanta és az MTK szerda este Gyirmóton játszik fontos rangadót. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A bajnokság megnyerésének egyik legfőbb favoritjának számít az MTK. Mindamellett, hogy a közelmúltban sorra szállítják a győzelmeket, messze kimagaslanak lőtt gólok tekintetében a mezőnyből! 13 mérkőzésen szerzett 35 góljuk nagyon erős mutató, így mindenképpen érdekes lesz a Gyirmót elleni csörte, hiszen a kisalföldiek a legkevesebb találatot kapták eddig (10). Kanta Józsefék egyébként messze nem illetődnek meg a fővárostól távol sem! Mindegyik idegenbeli túrájukon overes mérkőzések születtek, amiken általában nyertek is (4-1-1)! Mindazonáltal hazai pályán a Csertői Aurél vezette Gyirmót rágós falatnak bizonyulhat, hiszen a Lipták Zoltán vezette védelem rendkívül stabil, a támadó szekcióban pedig olyan rutinos játékosok találhatók, mint pl. a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Heffler Norbert. Adott tehát két élvonal közeli, a másodosztály szintjéből kiemelkedő együttes, akik közül mindkettőnek reális sansza van a feljutásra. Véleményünk szerint minden adott, ami egy pörgős, jó rangadóhoz szükségeltetik. Az MTK (2.40) egyértelműen offenzív focira törekszik a másodvonalban, ami hűen mutat, hogy rendre gólgazdag mérkőzéseket hoznak tető alá! 0:0-lás eredményük még nem volt, s ebből kiindulva nem hisszük, hogy a Gyirmót megpróbálja kibekkelni a 90 percet. A gólmutatókat alaposan megvizsgálva pedig kissé földtől elrugaszkodottnak tűnik a 2.5 overre kínált szorzó (1.95). A komplett forduló kapcsán úgy véljük, hogy sportfogadási szempontból ezen oddsban határozottan érték van! Reményeink szerint az M4 Sporton jó kis felvezető mérkőzés lehetne ez az esti Bajnokok Ligája összecsapások előtt!

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 11. 05. 11:00 CET

Borítókép: Gera Dániel és Katona Máté gólöröme (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • NB2 Tipp

    Gyirmót - MTK (gólok száma 2.5 felett)
    1.95 Bet365