Tizenhatodik játéknapjához érkezett a magyar másodosztálybeli bajnokság, ami egyben az utolsó hétközi forduló a 2018-as naptári évben! Alábbi előzetesünkben mindenképpen érintjük az edzőváltáson frissen átesett Vasas aktuális mérkőzését, valamint a Nyíregyháza táján is szétnézünk, akik ezúttal a Vác csapatát fogadják a Sóstói stadion gyepszőnyegén!

Ideiglenes vezetőedző a Vasas élén

Angyalföldön elfogyott a türelem Kis Károly tréner munkásságát illetően. Az év elején megbízott edzőt a Kazincbarcika elleni vereséget követően (2:1) a klub vezetősége felállította a kispadról! A piros-kék alakulat törzsszurkolói már hetek óta követelték a szakember távozását, azonban az utolsó három fordulóban zsinórban elszenvedett fiaskók hatására már valószínűleg Jámbor János tulajdonosnál is végleg betelt a pohár. Kis helyére a 2015 óta az egyletnél erőnléti edzőként tevékenykedő, korábbi Vasas-játékost, Ferenczi István nevezték ideiglenes trénernek! Kérdés, hogy a személycsere milyen hatással lesz az élvonalból kipottyant budapesti csapatra? Könnyen lehetséges, hogy a váltás hatására hirtelen feljavul a Vasas játéka, mint ahogy pár hete a Nyíregyháza esetében is láthattuk, amikor a semmiből edzőváltás után 6:3-ra elverték a Békéscsabát. Annyi bizonyos, hogy az aktuális ellenféllel szemben egyedül a három pont otthon tartása lenne elfogadható az angyalföldiektől.

 A Vasas a sereghajtót fogadja a hétközi fordulóban. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

 A Vasashoz (1.53) ugyanis a sereghajtó, kissé kilátástalan helyzetben lévő Mosonmagyaróvár (4.75) érkezik. Az együttes háza táján a közelmúltban szintén edzőváltás történt. Október elején menesztették Várhidi Pétert, s azóta Takács Gábor tevékenykedik a kispadon megbízott trénerként. A váltás ellenére pozitív jelenségek nem mutatkoztak a kisalföldi csapat háza táján. Sorra szenvedik el a vereségeket, s az idei szezonban mindössze két győzelmet tudnak felmutatni négy döntetlen mellett! Ami még kétségbeejtőbb, hogy a közvetlen kiesési riválisok is sorra lopkodják el tőlük a három pontokat. Legutóbbi fordulóban a Monornak sikerült vendégként megszerezni a győzelmet (0:2), s jól jelképezi a klubnál lévő tanácstalanságot, a meccset követő Facebook-bejegyzésük:

"Télen komoly változások szükségesek..." (Forrás: facebook.com/MTE1904)

Mindent összevetve tehát két kifejezetten rossz formában lévő csapat találkozik szerda este a Fáy utcában, ahol a bukik, s a "DreamTeam" csapata is a jobb kerettel rendelkező, illetve komolyabb játékerőt képviselő Vasast favorizálják. Nem lepődnénk meg azon a jelenségen, ha Kis Károly menesztését követően hirtelen elkezdené gyűjteni a pontokat a csapat. Ha nem is várunk könnyed győzelmet, de több mint egy hónapnyi nyeretlenséget követően mikor nyernének, ha nem most?

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nem számítunk futball-fiesztára

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csalódást okoz a Szpari szurkolói számára. Minden év elején az élmezőnybe várják a csapatot, nem titkoltan a feljutásért harcba szállva, ám minden alkalommal komoly pofonokat kapnak a szezon során. Pár fordulóval ezelőtt menesztették Bozsik Józsefet, s úgy tűnt a helyére kinevezett Lengyel Rolanddal elkezdenek jönni a várva várt sikerek. Azonban a Békéscsaba letarolása (6:3), valamint a Budafok elleni győzelmet követően (2:0) ismét bukdácsol a Nyíregyháza (2.20). Immár három forduló óta nyeretlenek, s továbbra is a kiábrándító 16. pozíciót foglalja el az együttes.

Hasonlóan rossz szezont fut a vendégségbe érkező Vác (2.87) együttese is. Balajti Ádám Vasasba való távozása eléggé érződik a csapat támadójátékán. Az együttes legutóbb szeptember 16-án tudott nyerni a bajnokságban! Viszont vereséget sem nagyon szenvednek, igazi remizős gárda lett tehát a korábbi magyar bajnok. A múlt hétvégén immáron sorozatban a negyedik döntetlenjüket játszották le, ezúttal a Békéscsaba ellen (1:1). Ami lényegesen nagyobb lendületet adhat viszont a klubnak, hogy az MLSZ engedélyezte két év után, hogy a csapat ebben a szezonban ismét a Ligeti stadionban, ténylegesen hazai pályán rendezhesse bajnoki mérkőzéseit! Ám ennek ellenére idegenbeli mérlegük (1-5-2) valószínűsíthetően nem fog drasztikusan változni pozitív irányban. Főleg, hogy a Nyíregyháza az utóbbi időszakban rendre otthon tartja legalább az egy pontot. 

Mivel mindkét együttes magához képest relatíve gyengébb szezont fut, s játékukra az eredménykényszer is rányomja bélyegét, nem számítunk ezúttal gólparádéra. A Vác valószínűsíthetően igyekszik defenzíven, rövid passzos kontrákra építve eredményes lenni. Minden bizonnyal egy újabb döntetlennel ők lennének elégedettebbek. A Szparitól offenzívabb focit várunk hazai pályán, s kérdés, hogy mikor tudják feltörni a vendég védelmet? Minél később, annál nagyobb a valószínűsége, hogy underes mérkőzéssel lesz dolgunk (1.75). Tovább nehezíti a hazaiak helyzetét, hogy viszonylag hosszú a maródiak listája, s ez elmúlt fordulóban Rezes kidőlése sem jött túl jól számukra. Mindenesetre meglepne minket, ha a kifejezetten gyenge őszt futó Vác elhozná a Nyírségből mindhárom egységet. Ebből kiindulva pedig a Nyíregyháza DNB tippre egész jó szorzót kínálnak nekünk (1.61).

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 11. 06. 16:45 CET

Élő közvetítés

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nyíregyháza - Vác DNB 1
    1.61 Bet365