Előző héten megkezdődtek a küzdelmek az NB2-ben is. Több csapat a feljutást tűzte ki céljául, de ha valaki az élen szeretne maradni, kiegyensúlyozottan kell szerepelnie. Az élre várt csapatok közül meglepetésre betlizett a Győri ETO, de begyűjtötte mind a három pontot a Szpari, Zete, Gyirmót és a Vasas is. Két utóbbi csapattal foglalkozunk a második fordulóban.

A Budafok (3.15) nagy küzdelemben maradt benn a tavalyi évben, emlékezhetünk hogy Tóth Bálint pár fordulóval a vége előtt beugró edzőként összekapta őket. Akkor a mentális felkészülésre helyezte a hangsúlyt, és bár ez bennmaradást hozott számára, de a kispadot nem tarthatta meg. Ki tudja, lehet idén is megismétlődik majd a történelem, és beugrik pár mérkőzés erejéig. Vitelki Zoltán vette át a csapatot, és nem kezdtek jól. Simán kikaptam a meggyengült Váctól, ami nem jó előjel az idei szezonra. Az egykor még óriási tehetségnek kikiáltott Filkor Attila, és az egykor szebb napokat megélt Pölöskei Péter fémjelezte támadósor nem muzsikált fényesen, és csak a hosszabbítás utolsó perceiben szépítettek (1-2). Nem lesz könnyű feladatuk a Vasas ellen sem.

Még leírni is sok, harminchét forduló van még hátra. Nincs kiemelkedő költségvetéssel és kerettel rendelkező csapat, épp ezért nehéz megjósolni, hogy melyik két egyesületnek sikerül az előrelépés év végén. A jó rajt elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő magabiztosságot szerezzenek a játékosok. A Vasas (2.00) jó rajtja annak köszönhető, hogy a játékosok a lefújás pillanatáig küzdöttek. Ha ezt a motiváltságot ki tudják vinni a pályára minden meccsen, a szurkolók már elégedettek lesznek. Kis Károly csapata üde színfoltja lehet a ligának, nem állnak be védekezni, és kivárásra játszanak, hanem kezdeményező focit, kombinatív alakzatépítő-bontó játékkal próbálnak eredményt elérni. Hogy erre képesek az nemcsak a szakvezetőnek köszönhető, hanem annak is, hogy több rutinos, első osztályt is megjárt játékosuk van. Velük együtt megfelelő a fiatal tehetségek aránya, mi sem bizonyítja jobban, hogy múlt héten a húsz éves Hinora duplájával nyertek. Úgy gondoljuk a várhatóan szép számú vendég szurkoló örülhet a mérkőzés végén és a patinás csapatra kapott szorzó igen vonzó is egyben.

A Gyirmótnak (1.35) - ellentétben az MTK-val - az előző szezonban nem sikerült egyből visszajutnia az első osztályba. Azonban miután Szepessy László átvette a csapatot, próbáltak egy agresszív visszatámadáson alapuló stílust kialakítani. Ez arra volt elég, hogy a hatodik helyen végezzenek, de idén minden adott, hogy előrébb lépjenek. Jól erősítettek, a támadó sorba érkezett a Diósgyőrtől Szarka Ákos, a középpályára Kispestről kölcsönbe Herjeczki a és többek között visszatért Győrbe Kisvárdáról Stretik. Utóbbi kettő góljaival magabiztos rajtot vettek a frissen feljutó Kaposvár otthonában (2-0). Jó  hangulat tehát a csapat táján, és egy újabb friss feljutó ellen folytathatják jó sorozatukat.

A Tiszakécske (5.80) két év alatt két osztályt ugrott, amit a szurkolók extázisban éltek meg. Már nagyon várták, hogy ismét a második osztályban szerepeljenek, de a rajtot nem így képzelték. A Soroksár egyszerűen lefocizta őket, és esélyt nem adott az újoncnak (4-0). A szurkolók az kudarc okát a kispadon keresik, és arra gondolnak, hogy a szakvezetés a felkészülési időszakban túledzette a csapatot. Ez miatt lehettek fásultak a játékosok, és értek oda egy egy szituációban elkésve. Kevés változás történt a csapatban, a magasabb osztályra készülve is az NB3-as bajnok csapatra építenek, csak pár játékos érkezett. Ez az egység lehetne a legnagyobb erősségük, de amíg nem veszik fel a ritmust, addig nem lesz keresni valójuk. Győrben olyan csapattal találkoznak, akik ellentétes céljai vannak, és a kiesés helyett a bajnokságra mennek rá. A hazai pálya, a minőségi játékosok, a frissesség, a forma mind mind a Gyirmót mellett szól, és úgy gondoljuk, hogy magabiztosan otthon tartják mindhárom pontot.

*Szorzókkal frissítve

Borítókép: Kiss Máté. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Budafok - Vasas, Vasas
    2.00 Unibet
  • Gyirmót - Duna Aszfalt Tvse, Gyirmót -1EH
    2.02 Unibet