A magyar másodosztály idei pontvadászatának célegyeneséhez érkezve mind a feljutók, mind a kiesők kiléte egyelőre homályba vész. Igazából a feljutásért vívott harcban gyanús, hogy egyes klubok minden valószínűség szerint financiális okokból taktikáznak, hogy elkerüljék az élvonalat, addig abban bizonyosak lehetünk, hogy a kiesés elkerülésért sokkal őszintébb focit láthatunk! Utóbbi szempontból a forduló slágermeccsének a Pest megyei kiesési rangadó számít!

Aki veszít sanszos, hogy megy a levesbe

Három körrel a szezon vége előtt szomszédvárak csatáját hozza az abszolút kiesési rangadó, melyen a Monor (2.10) a Ceglédet látja vendégül. A sereghajtó hazaiak ugyebár újoncnak számítanak a mezőnyben, s az egyik legkisebb költségvetéssel rendelkező klubként tudni lehetett, hogy maximális célként a bennmaradás elérését tűzhetik ki. Sokáig úgy tűnt, hogy a kék-fehérek csont nélkül zuhannak vissza a harmadosztályba, azonban a közelmúltban tudtak csipegetni annyi pontot, hogy ha nem is sok, de van esélyük a bennmaradás kiharcolására. Sorsuk természetesen már rég nincs a saját kezükben, viszont ha a riválisok szépen bukják a pontokat, akkor megtörténhet a csoda monori szempontból. De ehhez az kell, hogy a soron következő vasárnap délutáni "hat pontos" meccsen hazai környezetben megverjék a széthullóban lévő Ceglédet.

Véleményünk szerint a felek közül egyértelműen a Cegléd (3.00) van rosszabb formában. A klub szezonja katasztrofális, szinte szezon eleje óta a kiesőhelyeken valamelyikén tanyáznak. Schőn László személyében pedig a harmadik tréner ül a pontvadászat során a kispadon. Olvasni lehet, hogy mentálisan tavasszal szétesett az együttes, nagy gondok vannak a klub háza táján gazdasági szempontból is, valamint érzékelhető, hogy a szurkolók már hetek óta lemondtak arról, hogy jövőre másodosztálybeli csapata legyen városuknak. Elnézve az együttesek eredményeit az az érzésünk, mintha a Monor viszont elhinné, hogy lehet keresnivalója még a másodosztályban. Termelik a gólokat rendesen főként hazai környezetben, s képesek olyan meglepetés-eredményeket elérni, mint pl. Kazincbarcikán aratott 3:0-lás idegenbeli győzelem, vagy a Gyirmót elleni hazai gólgazdag döntetlen (3:3, lásd a fenti videóban). Ezzel szemben a Ceglédnél nincs aki gólt rúgjon mostanság. Az ősszel remeklő Oldal Tibor meg sem közelíti tavalyi formáját, s a sárga-kékek pedig egyértelműen rá építették támadójátékukat más potens támadó hiányában. Beszédes adat, ha a két csapat elmúlt 10 mérkőzéseinek rúgott gólszámát összevetjük: a Monor 16 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, míg a Cegléd ugyanezen mutatója 7. Ebből is kiindulva számunkra nagy meglepetés lenne, ha hazai pályán a jobb formában lévő Monor alulmaradna a Vasutasokkal szemben. Az pedig bizonyos, hogy amelyik csapat itt most kikap, szinte bizonyosan készülhet az őszi harmadosztályú szereplésre. Tipp: 1 DNB (1.61)

Ha hullámvasutazni szeretnél, legyél Vasas szurkoló!

Semleges szemlélőknek kissé komikusan hathat a Vasas (2.10) idei szereplése a másodosztályban! Nem irigyeljük a szurkolóikat sem, hiszen az élvonalból kiesett piros-kékek a szezon elején azonnal visszajutást tűzték ki célul, majd a pocsék őszi szereplés után erről nagyjából le is mondtak. Aztán visszatért Szanyó Károly, akivel egy-két kisiklást leszámítva elkezdett szárnyalni csapat, s egy-két hete úgy tűnt, hogy a riválisok érdekes "botladozásait" kihasználva az angyalföldiek a mennybe mennek. Csak éppen a kiesés ellen menekülő Mosonmagyaróvár trollkodott egyet, s a mostani hétközi fordulóban 2:1-es győzelmével megszakította a Vasas diadalmenetét. Fájó vereség ez Balajti Ádáméknak, hiszen úgy tűnik a legfőbb rivális Kaposvár bizony úgy gondolja, hogy újoncként rögtön elsőosztályba kíván gyalogolni. Jelenleg négy pont a fővárosiak hátránya a Rákóczival szemben, s bizony elég kellemetlen ellenfelet fogadnak vasárnap kora este.

Vajon sikerül kivívnia végül a feljutást a Vasasnak? (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A vendégségbe érkező csapat nem más, mint az évek óta felsőházi együttesnek számító Budaörs (3.00), akik ráadásul ősszel szépen elkenték a piros-kékek száját (0:2). Bodnár Gyurit lehet szapulni, de ahhoz kétség sem fér, hogy a zöld-fehéreknél jó munkát végez a tréner. Gyanítjuk, hogy ez a Budaörs még nem is ad ki magából mindent. Valószínűleg a háttérben ők sem kívánkoznak az elsőosztályba vállalva az azzal járó komoly terheket. Mindenesetre offenzív focit megvalósító játékuk miatt üde színfoltnak számítanak ebben a mezőnyben. Szeretnek belemenni olykor egy-egy adok kapokba, s idén is a legtöbb gólt lövő csapatok között találhatóak, ami elsősorban Sajbán Máté jó formájának köszönhető. A csatár egyébként idén 17 találatnál jár, s már nem ez az első szezonja, ahol szépen termeli a dugókat. Nem lesz tehát egyszerű dolga a Vasasnak, ha NB1-es álmait életben szeretné tartani. Mindenképpen nyerniük kell hazai pályán, amihez a Budaörsnek is lesz egy-két szava. Véleményünk szerint kimenetel terén bárhogy alakulhat a forgatókönyv. Fogadási szempontból viszont a gólok száma 2.5 felett opció egész jó szorzón kapható. Tipp: gólok száma 2.5 felett (1.80)

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 05. 04. 14:00 (CET)

Borítókép: Tóth Milán. Fotó: kisvardafc.hu

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • NB2 Tipp

    Monor - Cegléd (DNB 1)
    1.61 Bet365