Idei utolsó fordulójához érkezett az NB2 is. Matematikailag még három csapatnak van esélye, hogy az élen zárjon. Az első két helyen álló ZTE és Gyirmót év elején is a feljutást tűzte ki, azonban a Kaposvár szereplése az egyik üde színfoltja a ligának. Előbbi csapatok idegenben, utóbbi csapat saját közönsége előtt búcsúzik 2018-tól, de egyikükre sem vár sétagalopp.

Kaposvári Rákóczi - Kazincbarcika

Még annak függvényében is meglepő a Rákóczi (1.73) teljesítménye, ha tudjuk, hogy már az NB3 megnyerésekor is tudatosan a másodosztályra készültek. A bajnok csapat magját egyben tartották, és pár rutinosabb rókát hoztak, azokra a posztokra, ahol hiány volt. Az egyik ilyen érkező az a Beliczky Gergő, aki 10 góljával vezeti a házi góllövő listát. Rajta kívül említhetjük a kapuban magabiztos teljesítmény nyújtó Pogacsist is. Bár papíron a kispadon is váltás történt, de Waltner Róbert már tavaly is az edzői stáb tagja volt. Viszonylag gyorsan felvették az osztály ritmusát, bár az első fordulóban még a Gyirmót (0-2) ellen  vereséget szenvedtek, de utána Putnokon a Barcika ellen (2-2) szereztek pontot. Két körrel később az első győzelmüket is megszerezték, amit még követte kilenc további követett. Nyolc döntetlen mellett az egész bajnokságban a legkevesebb vereséget szenvedték el. Masszív csapat épült Kaposváron, és annyira megjött az étvágyuk, hogy egy hete Gyirmóton (0-1) is nyertek, így csak három ponttal vannak az éllovas ZTE mögött. Pár szót ejtsünk a Kazincbarcikáról (3.85) is. Év közben váltás történt a kispadon, és Gálhidi György érkeztével kicsit felpezsdült az élet borsodban. A rutinos szakember első nyolc meccsén nem kaptak ki. Verték az akkor mélyponton lévő Vasast, és kieső pozícióból előre jöttek a hatodik helyig. Az utóbbi négy meccsen azonban csak két pontot szereztek, ami kicsit gyengébb ha azt vesszük, hogy háromszor ideiglenes albérletükben játszottak. A formák alapján és azt figyelembe vége, hogy rettentően motiváltak a hazaiak, úgy gondoljuk, hogy nem engedik ki a kezükből a három pontot (1.73).

Duna Aszfalt Tiszakécske - Gyirmót

A másik újonc, Tiszakécske (3.15) már nehezebben vette fel a ritmust. Az alföldi csapatnál nagyobb átalakulások voltak, és talán ez is lehetett az egyik oka annak, hogy lassan indult be a gépezet. Az első két körben kilenc gólt kaptak, de tudták rendezni a védekezést, és az azóta eltelt 18 fordulóban átlagban meccsenként egyszer mattolták a védelmet. Jól mutatja a csapat tartását, hogy ezeken a meccseken mindössze háromszor kaptak ki, de a megszerzett hat győzelem mellett kilencszer csak remiztek. A másodosztály szintjén ütőképes csapat formálódott a Tisza partján, és messze eltávolodtak a kiesési zónától. Újonc csapat lévén inkább otthon gyűjtögetik a pontokat, és meglepő, hogy inkább a második félidőben eredményesebbek. Felszabadultan játszhatnak, és szurkolóik támogatása plusz erőt ad minden meccsen Kardoséknak. Nem lesz könnyű dolga a feljutásra ácsingózó Gyirmótnak (1.96) sem. Hiába nyertek az odavágón 5-0-ra, de ez most más találkozó lesz. Szepessy László csapata az utóbbi hetekben kicsit mintha letért volna a helyes útról. A már említett Kaposvár elleni vereség előtt a hullámzó teljesítmény nyújtó Nyíregyházától (0-1) is kikaptak. Présinger nyilatkozatából úgy érzem, hogy már nem olyan éhesek: "mindenki várja már az ünnepeket, és szeretnének szépen búcsúzni." Úgy érzem kicsit mentálisan elfáradtak, hosszú volt az ősz, ráadásul a Magyar Kupából is a III. kerület ellen estek ki. Ennek függvényében nincs érték a győriekre kínált magasabb szorzóban, nem érezzük biztosnak a győzelmüket. Inkább egy gólok irányába indulnánk el, gólszegény találkozóra számítunk (2,5 gól alatt 1.81).

Csákvár - Zalaegerszeg

A Csákvár (2.55) hatodik helyezése is a kisebb meglepetés kategóriába tartozik. A felcsúti akadémia fiókcsapatánál a tavalyi évhez képest nagy változások történtek. Több mint egy csapatnyi játékos távozott, és helyükre fiatalok érkeztek, így az egyik legalacsonyabb átlag életkorú csapat lett a ligában. Tavaly is overesek voltak, és ez idén sem változott: 20 meccsükön 13-on született minimum három gól. Eredményesség szempontjából nemcsak Bobál Gergely (8) és Nagy Zsolt (7) veszi ki a részét, hanem összesen tizenegy játékos talált be. Együtt van a társaság, de fiatalok révén még hullámzó a teljesítményük. Képesek Budaörsről (2-1) elhozni a három pontot, de utána Cegléden (1-2) kikapni. A ZTE (2.23) azonban egy más szintet képvisel, mint az előbb felsorolt csapatok. A zalaiak kimondott célja, hogy osztályt váltsanak. A meglepő évközi edzőváltás után továbbra is lendületben vannak. Legutóbbi négy bajnoki meccsükön tizenhat gólt vágtak, és a társaság motivált, hogy az élen teleljen. A meccs pikantériája lesz, hogy Bobál a télen épp Fejérből teszi át székhelyét Zalába. Ha nem hullott volna több centis hó a csákvári pályára, akkor azt mondanánk, hogy a góloké lehet a főszerep (over 2,5 1.72), így azonban inkább az underban látunk értéket (2.00). A kimenetelt tekintve már egyértelműbb a helyzet: a ZTE oddsa túl van méretezve, így szerencsére a DNB győzelmükre (1.71) is megfelelő szorzót kapunk.

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Csákvár - Zalaegerszeg, DNB Zalaegerszeg
    1.71 Unibet