Idei utolsó fordulójához érkezett az NB2 is. Matematikailag még három csapatnak van esélye, hogy az élen zárjon. Az első két helyen álló ZTE és Gyirmót év elején is a feljutást tűzte ki, azonban a Kaposvár szereplése az egyik üde színfoltja a ligának. Előbbi csapatok idegenben, utóbbi csapat saját közönsége előtt búcsúzik 2018-tól, de egyikükre sem vár sétagalopp.

Kaposvári Rákóczi - Kazincbarcika

Még annak függvényében is meglepő a Rákóczi (1.73) teljesítménye, ha tudjuk, hogy már az NB3 megnyerésekor is tudatosan a másodosztályra készültek. A bajnok csapat magját egyben tartották, és pár rutinosabb rókát hoztak, azokra a posztokra, ahol hiány volt. Az egyik ilyen érkező az a Beliczky Gergő, aki 10 góljával vezeti a házi góllövő listát. Rajta kívül említhetjük a kapuban magabiztos teljesítmény nyújtó Pogacsist is. Bár papíron a kispadon is váltás történt, de Waltner Róbert már tavaly is az edzői stáb tagja volt. Viszonylag gyorsan felvették az osztály ritmusát, bár az első fordulóban még a Gyirmót (0-2) ellen  vereséget szenvedtek, de utána Putnokon a Barcika ellen (2-2) szereztek pontot. Két körrel később az első győzelmüket is megszerezték, amit még követte kilenc további követett. Nyolc döntetlen mellett az egész bajnokságban a legkevesebb vereséget szenvedték el. Masszív csapat épült Kaposváron, és annyira megjött az étvágyuk, hogy egy hete Gyirmóton (0-1) is nyertek, így csak három ponttal vannak az éllovas ZTE mögött. Pár szót ejtsünk a Kazincbarcikáról (3.85) is. Év közben váltás történt a kispadon, és Gálhidi György érkeztével kicsit felpezsdült az élet borsodban. A rutinos szakember első nyolc meccsén nem kaptak ki. Verték az akkor mélyponton lévő Vasast, és kieső pozícióból előre jöttek a hatodik helyig. Az utóbbi négy meccsen azonban csak két pontot szereztek, ami kicsit gyengébb ha azt vesszük, hogy háromszor ideiglenes albérletükben játszottak. A formák alapján és azt figyelembe vége, hogy rettentően motiváltak a hazaiak, úgy gondoljuk, hogy nem engedik ki a kezükből a három pontot (1.73).

Duna Aszfalt Tiszakécske - Gyirmót

A másik újonc, Tiszakécske (3.15) már nehezebben vette fel a ritmust. Az alföldi csapatnál nagyobb átalakulások voltak, és talán ez is lehetett az egyik oka annak, hogy lassan indult be a gépezet. Az első két körben kilenc gólt kaptak, de tudták rendezni a védekezést, és az azóta eltelt 18 fordulóban átlagban meccsenként egyszer mattolták a védelmet. Jól mutatja a csapat tartását, hogy ezeken a meccseken mindössze háromszor kaptak ki, de a megszerzett hat győzelem mellett kilencszer csak remiztek. A másodosztály szintjén ütőképes csapat formálódott a Tisza partján, és messze eltávolodtak a kiesési zónától. Újonc csapat lévén inkább otthon gyűjtögetik a pontokat, és meglepő, hogy inkább a második félidőben eredményesebbek. Felszabadultan játszhatnak, és szurkolóik támogatása plusz erőt ad minden meccsen Kardoséknak. Nem lesz könnyű dolga a feljutásra ácsingózó Gyirmótnak (1.96) sem. Hiába nyertek az odavágón 5-0-ra, de ez most más találkozó lesz. Szepessy László csapata az utóbbi hetekben kicsit mintha letért volna a helyes útról. A már említett Kaposvár elleni vereség előtt a hullámzó teljesítmény nyújtó Nyíregyházától (0-1) is kikaptak. Présinger nyilatkozatából úgy érzem, hogy már nem olyan éhesek: "mindenki várja már az ünnepeket, és szeretnének szépen búcsúzni." Úgy érzem kicsit mentálisan elfáradtak, hosszú volt az ősz, ráadásul a Magyar Kupából is a III. kerület ellen estek ki. Ennek függvényében nincs érték a győriekre kínált magasabb szorzóban, nem érezzük biztosnak a győzelmüket. Inkább egy gólok irányába indulnánk el, gólszegény találkozóra számítunk (2,5 gól alatt 1.81).

Csákvár - Zalaegerszeg

A Csákvár (2.55) hatodik helyezése is a kisebb meglepetés kategóriába tartozik. A felcsúti akadémia fiókcsapatánál a tavalyi évhez képest nagy változások történtek. Több mint egy csapatnyi játékos távozott, és helyükre fiatalok érkeztek, így az egyik legalacsonyabb átlag életkorú csapat lett a ligában. Tavaly is overesek voltak, és ez idén sem változott: 20 meccsükön 13-on született minimum három gól. Eredményesség szempontjából nemcsak Bobál Gergely (8) és Nagy Zsolt (7) veszi ki a részét, hanem összesen tizenegy játékos talált be. Együtt van a társaság, de fiatalok révén még hullámzó a teljesítményük. Képesek Budaörsről (2-1) elhozni a három pontot, de utána Cegléden (1-2) kikapni. A ZTE (2.23) azonban egy más szintet képvisel, mint az előbb felsorolt csapatok. A zalaiak kimondott célja, hogy osztályt váltsanak. A meglepő évközi edzőváltás után továbbra is lendületben vannak. Legutóbbi négy bajnoki meccsükön tizenhat gólt vágtak, és a társaság motivált, hogy az élen teleljen. A meccs pikantériája lesz, hogy Bobál a télen épp Fejérből teszi át székhelyét Zalába. Ha nem hullott volna több centis hó a csákvári pályára, akkor azt mondanánk, hogy a góloké lehet a főszerep (over 2,5 1.72), így azonban inkább az underban látunk értéket (2.00). A kimenetelt tekintve már egyértelműbb a helyzet: a ZTE oddsa túl van méretezve, így szerencsére a DNB győzelmükre (1.71) is megfelelő szorzót kapunk.

Borítókép: Illusztráció egy korábbi Kaposvár-Videoton mérkőzésről. Fotó: muzsy/Shutterstock.com

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Csákvár - Zalaegerszeg, DNB Zalaegerszeg
    1.71 Unibet