Túl vagyunk az idei NB2-es szezon felén, vasárnap már a 20. forduló következik. Bármilyen furcsán hangzik így Mikulás után, de ez azt jelenti, hogy az első tavaszi fordulónak nézünk elébe. Két olyan találkozót választottunk ki elemzésre, ahol ellentétes célokért küzdenek a csapatok. Mind a Monor - Vasas és a ZTE - Siófok párharc kimenete első blikkre simának tűnhet, de vajon tényleg sima lehet-e? Ennek próbálunk utána járni és értékes szorzókra hívnánk fel a figyelmet.

A Siófok ellen javíthat a Zete

Majd 2000 néző látogatott ki egy hete a ZTE Arénába, és láthatta, hogy a Zalaegerszeg (1.55) nem bír az egyre jobb formába kerülő Vasassal (2-3). Talán Dobos Barna csapata kicsit jobban átadta a területet és kezdeményezést, mint ahogy kellett volna. Ennek ellenére így is szereztek két gólt, a probléma ismét hátul volt. Bár az előző meccseken is voltak meglepő hibák, de a zalai védelem idén még három gólt egy csapattól sem kapott. A tabellára tekintve a dobogón mégse történt változás. A Gyirmót Szpari elleni veresége után még mindig két ponttal az Egerszeg előtt áll, a harmadik Kaposvár pedig még győzelme ellenére is három egységgel van lemaradva. A cél a feljutás, de messze még a bajnokság vége, ezért fontos lenne, hogy az ilyen betlik után azonnal sikerüljön javítani. A kisebbnek számító csapatok ellen hazai pályán eddig is hozták a pontokat, és a Siófok ellen is minden esély megvan a három pont otthon tartására.

Meglepetésekkel tarkított Magyar Kupa forduló volt hét közben, és nem sokon múlt, hogy a Siófok (4.60) is a meglepetés csapatok között legyen. Hiába vezettek kétszer is a Paks ellen, az atomvárosiaknak a 84. percben szerzett tizenegyes góllal sikerült hosszabbításra menteni a meccset. Végül a gól nélküli ráadás után tizikkel az első osztályú csapat jutott tovább. Bár szép ez az eredmény, de a bajnokságban jelenleg kieső helyen állnak. Az NB2 sűrű menetrendje miatt hozzá lehetnek szokva a hétközi meccsekhez, de most ez a 120 perc többet kivehetett belőlük. Meglepő, hogy a Siófok öt meccs óta veretlen idegenben, ráadásul ezek között pontot szereztek Gyirmóton (2-2) is úgy érezzük most ez a sorozat megszakad. Úgy véljük, ha nehezen is, de siker majd otthon tartania pontokat a zalaiaknak.

A Monor lehet a Vasas következő áldozata

A szezon előtt kettős érzés kavaroghatott a Monor (3.60) szurkolóiban. Egyik oldalról örömteli, hogy az NB3-at simán nyerték meg, és a profi osztályba léptek, azonban ez azt jelentette, hogy ők is otthontalanná váltak. Hazai meccseiket Óbudán kényszerülnek játszani, és ez mindenképp plusz idő, kiadás és nyűg annak, aki az előző idényben is rendszeresen kilátogatott. Az MTK-val kötött megállapodásnak köszönhetően bizakodva várhatták az őszt, azonban féltávkor az utolsó helyen szerénykednek. Hat ponttal vannak a bennmaradó helyektől, ami soknak tűnik ahhoz képest, hogy tizenkét egységet gyűjtöttek össze. Utoljára november negyedikén nyertek, és azóta négyszer betliztek. Nincsenek könnyű helyzetben, mert vasárnap a javuló formában lévő Vasas (1.80) ellen kellene javítani. Mióta Szanyó átvette az egykor szebb napokat megélt patinás csapatot, szinte új erőkre kaptak Balajtiék. A visszatérő mester első meccsén mattolták a Ceglédet (5-1), majd egy lüktető meccsen Egerszegről hozták el a pontokat (2-3). Kedden az élvonalbeli Debrecen ellen sem vallottak szégyent a Magyar Kupában (1-2). Szanyó szerint ez a találkozó megfelelő erőfelmérő volt számukra, és játékosai sokat tanulhattak a Loki gyorsabb játékából. Az ő elképzelése is egy támadó stílusú csapat, amire a keret adott is. Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a játékosok is vevők rá, és bár Kiss Károly meccsei alatt is sokszor csak centiken múlott a sikeresség, pár az új szakvezető keze nyoma már pár meccs után látszik: begyakorolt támadásvezetéseknek gyakran tapsolhatnak a szurkolók. Ennek fényében úgy gondoljuk, hogy a fővárosiakra kínált szorzó meglepően magas, bőven van benne érték. A Vasas hatékony támadójátékát látva a vendég gólokban is lehet érték (1,5 fölött 1.82)

Borítókép: Ádám Martin (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org