Szinte már szokatlan, hogy nem volt hétközi forduló a Merkantil Bank Ligában. Az előző két hétben megszokhattuk, hogy szerda-vasárnap ritmusban játszottak csapatok. Nagy a tülekedés az alsóházban, kilenc csapat menekül a kiesés elől. Mindössze hét ponttal előzi meg a kieső helyeket a 11. helyen álló Dorog, aki az egy ponttal mögötte álló Csákvárt fogadja. Az utolsó, már kiesett Sopronhoz a megyei rivális Mosonmagyaróvár látogat. Ezen kívül szót ejtünk a feltámadó Budafok Vác elleni találkozójáról is.


A Dorog (2.14) számára nem úgy indult a tavasz ahogy a játékosok elképzelték. Kilenc meccsen keresztül nem tudtak nyerni, azonban ezek körül öt találkozó is döntetlennel végződött. A 12. helyen telelő csapat visszacsúszott egészen a 16. helyig és a szurkolók már kieséről beszéltek. A bűnbaknak a vezetőedző Schindler Szabolcsot tették és a távozását követelték. Két hét alatt azonban nagyon fordult a világ. A utóbbi két hét sűrű programjából jól jöttek ki, és három 1-0-ás győzelmet szerezve hét pontra távolodtak a kieső helyektől. A győzelmek értékét növeli, hogy a Siófoki pontszerzés mellett a Győri ETO-t és a Kisvárdát győzték le hazai pályán. A csapat játéka hirtelen feljavult, a szurkolók már optimistán tekintenek a maradék négy mérkőzés elé. Sok a fiatal, akinek a rotálás következtében hirtelen szerep jutott, és ebből jól jöttek most ki. Kérdés, hogy fenn lehet-e tartani ezt a formát és a jó eredmények milyen hatással vannak rájuk. A Siófok elleni második félidőben már érződött a fáradtság, és most ismét egy nehéz mérkőzés vár rájuk.

Grabant Péter (Dorog) vitája a bíróval. Fotó: kisvardafc.hu

A tabellát tekintve a Csákvár (3.00) egy ponttal és egy helyezéssel van közvetlenül a Dorog mögött. A fejér megyei csapat azonban épp ellentétes utat járt be az eredmények tekintetében. Az első kilenc mérkőzésen egy-egy döntetlen és vereség mellett hétszer győztek. Ezután jött az ominózus két hét, amikor is három vereség mellett a múlt héten végre pontot szereztek. A vereségek közül a Kisvárda ellenit (0-3) nem lehet számon kérni rajtuk, de a Budafok (1-3) elleni blama meglepetés volt. Budaörsön (1-2) vezettek, de Csonka kiállítása után a 94. (!) percben Czvitkovics szerezte meg a győztes gólt. Az krónikához még hozzátartozik, hogy két szabályosnak tűnő gólt nem adott meg a Csákvárnak a játékvezető. Múlt vasárnap a Szpari ellen vezettek, több gólos előnnyel is fordulhattak volna a szünetre, azonban a vendégek egy büntetővel egy pontot mégis elvittek (1-1). Játékban tehát rendben voltak, és most a héten volt idejük, hogy a fejekben tisztázzák a dolgokat. A dorogi bajnokin a Csákvár képviseli a minőséget és a sebességet. Mind támadásban, mind védekezésben a hazaiak fölé nőhetnek ezért ponttal, pontokkal távozhatnak. (X2 1.66; DNB2 2.20)

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Sopronban (3.75) már februárban látni lehetett jelét annak, hogy anyagi gondok vannak. Mikor az első tavaszi fordulóban a nagy havazás miatt nem tudták a Ceglédet fogadni, a hírek már a támogatás hiányáról szóltak. Hozzá sem nyúltak a pár centis hó réteghez, és a szurkolók már akkor tudták mi van a háttérben. Az önkormányzat nem állt a csapat mellé, nincsenek tőkeerős szponzorok, és mindez mára odáig fajult, hogy két hónapja nem kapnak fizetést a játékosok. A héten arról is szóltak a hírek, hogy a MTE elleni találkozón nem is lépnek pályára. Végül a játékosok úgy döntöttek, hogy kiállnak és tisztességgel lejátsszák a maradék négy mérkőzést. Ilyen körülmények között egy szinten felszabadultan, ellenben megtörten játszhat a csapat. Az utóbbi két hétben mutatott játék miatt nincs okuk a szégyenkezésre, pontot szereztek a Szeged ellen (2-2) és gólt lőttek az MTK-nak (4-1) is. Kevés a játékos is és mind fejben, mind a sok meccs miatt múlt héten a Gyirmót (1-2) elleni második félidőre elfáradtak, de volt tartás bennük. Kérdés, hogy ilyen körülmények között mire lesznek képesek, netalán hogy segítenek-e a megye másik csapatának a bennmaradás elleni csatában.

Meglepő, hogy a Mosonmagyaróvári TE (1.80), aki három ponttal áll a vonal fölött már 10 mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Egy hete a már NB1-es csapatnak mondható MTK ellen az idei legjobb játékukat mutatták. Egyenrangú partnerei voltak a listavezetőnek, és a második félidőben Lőrinczy szabadrúgásgólja után már két góllal is vezettek. A játékosokon látszott a győzni akarás, azonban Schaferék összeszedték magukat és 93. percben sikerült egyenlíteniük. Nem sikerült tehát a bravúr győzelem, de a motiváció látszott a M'óvári játékosokon. Ezt a formát ha át tudják menteni, akkor a hűség városából pontokkal távozhatnak.

Pár mondat erejéig ejtsünk szót a Budafok (2.10) - Vác (3.10) mérkőzésről is. A hazaiaknál Tóth Bálint két hete visszatért a kispadra (ősszel már volt szakvezető, az újoncnál) és három meccsből három győzelem a mérlege. Ezzel a győzelmi szériával már három ponttal a vonal fölé kerültek a kiesés elleni harcban.  A mester fejben rendbe tette a csapatot és békéscsabai győzelmük azt jelzi, hogy bravúrokra is képesek. A Vác ellen szinte már esélyesként lépnek pályára. A duna-parti csapatnál pocsék tavaszt produkálnak, hét meccse nyeretlenek, és a Nagy Richárd ügy a sajtóban is  felkapott lett. A csapat már kiesni nem fog, a játékosok már a nyári szünetet várják, így mi a hazaiakat favorizáljuk (DNB1 1.57)

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 05. 12. 8:00 CET

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Dorog - Csákvár, X2
    1.66 Bet365