Harmadik fordulójához érkezett a magyar másodosztály, ám az erőviszonyok tekintetében még mindig kissé vakon tapogatózunk. Ahogy várni lehetett, Lucsánszky Tamással menetel a Nyíregyháza, illetve a Feczkó vezette MTK is szorgosan gyűjtögeti a pontokat a visszajutáshoz. A mostani fordulóban igazi erőfelmérő vár a két listavezető együttesre! Illetve részletesebben foglalkozunk emellett a Vác és a Kisvárda aktuális mérkőzésével is! 

Gyirmót - Nyíregyháza

Valószínűsíthetően a forduló egyik rangadóját rendezik Győrben, ahol a Gyirmót fogadja az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Nyíregyházát. A nyugat-magyarországi csapat az NB1-es búcsú után rögtön botlással kezdte a szezont, kisebb meglepetésre ikszelt Budaörsön! Sőt a vereség is komolyan benne volt a pakliban, ám a 94. percben jött Présinger Ádám, aki legalább az egy pontot megmentette. Ezt követően már nem szórakoztak, a 2. fordulóban 5:0-ra letarolták a ZTE-t! Azt gondoltuk, hogy a Gyirmót a mérkőzés favoritja, de ez mégis nagyon komoly csapás volt. Kérdés, vagy a hazaiak ennyire gólerősek, vagy a zalai csapat védelme ennyire megbotránkoztatóan gyenge? Annyi bizonyos, hogy ez a siker jó önbizalomnövelő lehet Ladislav Molnár fiainak. Úgy vélem, hogy hazai pályán messze nem fog alárendelt szerepet játszani csapata a Szpari ellenében, sőt az egy pont otthon tartása simán benne lehet a pakliban! Két fő tippen érdemes szerintünk gondolkodni a meccs kapcsán. Dupla esélyben az 1X, illetve a gólok száma 2.5 over (2.00)! Talán a forduló leglátványosabb meccsét takarja ezt a párosítás.

Békéscsaba - MTK

A harmadik fordulóban mérettetik meg igazán az MTK. A Csákvár és Cegléd csapata után a Békéscsaba otthonába látogatni tényleg jó erőfelmérő lehet Feczkó Tamás számára, vajon milyen erősségű a kerete. Ugyebár a hazai lila-fehérektől tavaly már megszokhattuk a pocsék szezonkezdetet, viszont Boér Gábor az első fordulós kazincbarcikai hazai vereség után (0:1) össze tudta kapni Vicziánékat, akik aztán idegenben ledózerolták a Szegedet (1:4). Nagyon nehéz megjósolni, hogy az eddig 100%-os MTK képes lehet-e a Viharsarokból elhozni mindhárom pontot, vagy esetleg egy küzdelmes ikszet játszanak a felek? Konkrét megérzésünk nincs, talán az under lehet itt a nyerő (1.90). Minden bizonnyal egyik csapat sem fog fejjel nekimenni a falnak, s ha az óvatos játék lesz a domináns, akkor nem számolunk itt sok góllal.

Torghelle Sandor MTK 009

Torghelle ezúttal a Viharsarokban mattolhatja az ellenfelet. (Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com)

Vác - Szeged

Az első két forduló, valamint az igazolások tükrében egyértelműen gyengült tavalyhoz képest a dunakanyari gárda kerete. Eleve az új edző, Horváth Károly személye is változást hozott, valamint Dlusztus, Tóth Barnabás és Mátyás Zsolt távozása nagy érvágás lehet, pláne, hogy mindhárom játékos más-más csapatrészeken volt meghatározó ember! S ha azt vesszük hozzá, hogy a kapuból Szentpéteri is eligazolt az MTK-hoz, akkor már egyértelmű, hogy a tavalyi szezonnál még hatalmasabb bravúr lenne a felsőház elérése. Pláne, hogy a kulcsemberek helyére nem éppen olyan spílerek mentek a Váchoz, akik előző csapataikban meghatározó alakok lettek volna. A III. kerület pályáján játszó váciak ezúttal a Supka Attila vezette Szegedet fogadják, akik bár az első fordulóban nyertek Cegléden (1:2), a másodikban hazai pályán megsemmisítő csapást mért rájuk a Békéscsaba (1:4). Két olyan csapat találkozik tehát, akiket inkább a tabella alsó felébe várunk az év végén. A nagy vereség ellenére stabilabbnak érezzük a Szegedet, s talán az X2-es fogadás nyerő lehet. Igencsak döntetlenszagú mérkőzéssel állunk szemben.

Kisvárda - Zalaegerszeg

Az első fordulóban rögtön elveszítette 2017-es 100%-os hazai teljesítményét a Kisvárda. Az MTE elleni döntetlen kabaréba illő mérkőzés volt (3:3), amit aztán a szabolcsi csapat Győrben bravúros győzelemmel talán feledtetni tudott a szurkolókkal. Most az a Zalaegerszeg érkezik vendégségbe, akik még gólt sem rúgtak ebben a szezonban! Lassan tényleg ráaggathatjuk Zoran Szpisljakra a "pocsék startoló" jelzőt, mivel a Békéscsaba után Zalaegerszegen is rendesen beragadt a csapat a nyitánykor! Mindenesetre ez a múlt heti 5:0-ás gyirmóti vereség intő jel lehet számukra. S ha nem tették túl magukat gyorsan fejben Babatiék, akkor a Kondás vezette Kisvárda letarolhatja őket. A szabolcsi keret is kezd lassan összeállni, s még erősebb lehet, ha a sérüléséből lassan visszatérő Gosztonyi András is rendelkezésre áll majd! Igazából a "Dream Team"-ben nincs egyetértés a mérkőzés kapcsán való fogadást illetően. Egyes vélemények szerint overes meccsel lesz dolgunk (1.90), aminél veszélyt jelenthet a ZTE gól-impotenciája! Kérdés vajon a Kisvárda képes hármat pakolni a zalaiaknak? A másik ötlet pedig a hazai kimenetel megrakása (1.80). Ezen vélemény szerint a Kisvárda eleve jobb alakulat, mint a ZTE, s a múltkori MTE elleni vereséggel felérő döntetlen után, minden bizonnyal odapakolják magukat a fiúk szimpatizánsaik előtt.

Olvastad már a legújabb NB1-es beharangozónkat? Ha nem, ITT most megteheted!

További mérkőzések

Siófokra látogat a Győr. Az elmúlt fordulók alapján a két keret erőssége nagyrészt megegyező, így szerintünk underes meccsen (1.90) nem nagyon fognak egymással bírni a felek. Sürgősen javítania kellene a Lipcsei vezette Soroksárnak, mivel a tavaly még feljutásért küzdő budapesti egylet idén még nem tudott nyerni. Most a frissen feljutó Budafok otthonába látogatnak, viszont messze nem szabad leírni a Prukner vezette újoncokat, akik az előző fordulóban idegenben mattolták meglepetésre a Dorogot (0:2). Soroksár X2-ben lehet talán a legnagyobb érték a meccset illetően. A Budaörs-Dorog lüktető, látványos focit hozhat. Mindkét csapatnak bőven akad javítanivalója, s egyik sem a defenzív foci alkalmazásáról híres. Véleményünk szerint ezen a meccsen jó esély van legalább három gól születésére (2.00).

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org