Véget ért a viszonylag rövidnek mondható téli szünet a magyar másodosztályban is! Az eddigiekhez megszokottan a csapatok háza táján szép számmal akadtak játékosmozgások, így kíváncsian várjuk többek között, hogy vajon a Zalaegerszeg meg tudja-e őrizni feljutási pozícióját, illetve a tavaly élvonalból kiesett Vasas egy masszív tavaszi hadjáratot folytatva oda tud-e érni az első két helyezés valamelyikére? Mindez pár hónapon belül kiderül, de addig is nézzük mit vár a "DreamTeam" csapata az imént említett két együttes első idei tétmérkőzésétől!

Nem lehetetlen a feljutás

A 7. pozícióban telelt az év elején sima feljutónak titulált Vasas (1.53) együttese! Az angyalföldiek a mezőny talán legerősebbnek tartott keretével vágtak neki másodosztálybeli küzdelmeknek, azonban Kis Károly vezérletével igazi döntetlen-cunami mellett, szépen szedegették a váratlan fiaskókat is! Egyszóval rémálomként aposztrofálható visszatekintve a 13. kerületiek őszi szezonja. Mégsem lehet azt mondani, hogy totális letargiában vonultak szünetre a piros-kékek, hiszen - még idejében - edzőváltás történt, s a frissen kinevezett Szanyó Károllyal a kispadon hirtelen szárnyakat kaptak a fővárosiak. Sorozatban jött négy győzelem, s a korábban szenvedő támadószekció magára talált. Az idény első felében is zászlóshajónak számító Balajti Ádám mellett Szatmári, és Birtalan is megtalálta góllövő cipőjét!

Ennek ellenére a téli szünet jól jött Angyalföldön, hiszen így lehetett ideje Szanyónak a maga elképzelései szerint formálni, építeni a csapatot. A támadószekcióval nem lehetett kifogása, hiszen az utolsó fordulókban letett eredményesség igazolta, hogy a liga egyik legjobb offenzív szekciójával rendelkezik a csapat, ha éppen jó összeállításban mennek fel a pályára, illetve ha akarnak focizni. A védelem viszont ingatag volt, mert a sok dugó mellett, azért nyelt is találatokat a Vasas. Minden bizonnyal Tóth Bence Vidiből való kölcsönbe vételével ezt próbálják majd kijavítani a jövőben. 

Optimistán várhatja a Vasas a Siófok elleni hazai szezonnyitót! (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A tavaszi menetrend pedig kimondottan kellemes ellenfelet hoz velük szembe, hiszen a tabella alsó felében található, ősszel többnyire szenvedő Siófokot (5.00) látják vendégül. A mezőny egyik legszerényebb értékű keretével rendelkező Balaton-partiak számára talán a legnagyobb érvágás a rutinos Petneházi Márk távozása lehet. Viszont pótlását megoldhatja az ETO-tól érkező, szintén komoly múlttal rendelkező Magasföldi József, valamint a támadó szekcióba Pakstól kölcsönbe kért Horváth Péter. Véleményünk szerint jelenleg osztálykülönbségnyi tudás van a Vasas és a Siófok között, így egyértelműen hazai győzelmet várunk a csörtétől. Amennyiben a Vasas tényleg szeretné tavasszal megpályázni a feljutóhelyek valamelyikét, akkor a Siófok szintű ellenfeleket hazai pályán verniük kell, amire ezúttal nem is kínálnak rossz szorzót az irodák.

Pénzvisszatérítés büntetők esetén


Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Rágós falattal indul az év

Éppencsak de az őszi szezon végén lecsúszott az első helyről a sokáig listavezető Zalaegerszeg (1.61)! A kék-fehér együttes háza táján az előző szezonbeli kálvária után egyelőre napfényes az égbolt. Rendkívül jó kis csapat verődött össze, s amennyiben 2019 első felében azt a játékot tudják hozni, amit az idény első felében, akkor valószínűsíthetően ismét élvonalbeli tagságot ünnepelhetnek a 2002-es magyar bajnok otthonában. Ám addig még olyan csapatokat kell két vállra fektetniük Dobos Barna fiainak, mint pl. a masszív Győri ETO, akik vasárnap érkeznek vendégségbe a ZTE Aréna gyepszőnyegére.

A Zalaegerszeg háza táján nem unatkoztak a télen. Igazán komoly játékos nem távozott, viszont sikerült az élvonalból igazolniuk. Miroslav Grumics személyében rutinos player érkezik a támadószekcióba, illetve Farkas Balázs (MTK) és Bobál Gergely (Csákvár) neve is ismerősen csenghet a hazai foci követői számára. Mindent összevetve úgy véljük, hogy ez a ZTE őszhöz képest némileg erősödött, s bizonyára főként hazai pályán offenzív focit várhatunk majd tőlük. 

 Grumicot immáron kék-fehér szerelésben láthatjuk a tavasz folyamán (Fotó: muzsy/Shutterstock.com)

A Győr egyelőre sötét ló, mint ahogy ősszel is annak számított. A kisalföldiek erős kerettel rendelkeznek, mégis inkább stabil középcsapat, semmint feljutásra esélyes alakulat benyomását keltik. Ha elkapják a fonalat képesek bárkit megviccelni, máskor pedig kellemetlen fiaskók sorát nyelik be. Nem csoda tehát, hogy a bukik őket tekintik a párharc underdogjának (4.33). A télen a zöld-fehérek a ZTE-hez hasonlóan a támadó szekcióra fektették a hangsúlyt igazolások terén. DAC-ból érkező Alan Kovac, Lovrencsics Balázs (FTC) és Petró Balázs (Haladás) szerződtetésével bővült az ETO repertoárja. Véleményünk szerint tavasszal tőlük is inkább az offenzív focit várhatjuk, s könnyen lehet, hogy meglepik a Zalaegerszeget! Ennél fogva a ZTE kimeneteli oddsában nem látunk értéket. Talán a meccs kapcsán a gólok terén a 2.5 over tűnik jó választásnak (1.67), de az X2-ben is lehet fantázia adott szorzón (2.20) Egyáltalán nem biztos, hogy a ZTE-nek egy gól elég lesz a három pont otthon tartására!  

Borítókép: Barczi Dávid (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org