Sokan megkérdőjelezik, hogy a válogatott meccsek miatt szükség van-e arra, hogy az NB1 mellett az NB2-ben is halasszanak fordulót. A múlt heti szünet miatt november első szerdáján kényszerülnek pótlásra az Nb2 csapatai. Ezek a szerdai meccsek sose vonzanak sok szurkolót, azonban most maradjuk a vasárnapi, tizenharmadik körnél. Jelen előzetesünkben a Kisalföldre és Soroksárra látogatunk!

A Gyirmót a szünet előtt nemcsak rangadót bukott Zalaegerszegen (1-0), hanem az első helyet is kényszerült átadni ellenfelének. A több mint 2600 néző előtt lejátszott találkozón - közhellyel élve - kiegyenlített játék folyt, keveset forogtak a kapuk veszélyben. Leginkább pontrúgásokból voltak veszélyesek a vendégek. Az egyik ilyen után kapufát is szereztek Strestikék, de ennél többet nem tudtak felmutatni. Talán az előző fordulóban kiállított Szarka kreativitása hiányzott a támadó harmadból. Hátul végig stabilan zártak, azonban  az utolsó pillanatokban mégis kihagyott a védelem és a Zete megszerezte a győzelmet. Érdekes, hogy bár a Gyirmót kapta a legkevesebb gólt, de kiélezett pillanatokban gyakran hibáznak hátul, ami pontokba kerül. Nemcsak a legkevesebbet kapták, hanem az egyik legtöbb találatot is szerezték. Ezt főként annak köszönhetik, hogy a gyengébb csapatokat magabiztosan fektetik két vállra. Vasárnap is a liga egyik gyengébbnek sorolt csapatát fogadják, egy újoncot, aki ráadásul a kiesés ellen is küzd.

A Monor utcahosszal nyerte az NB3 keleti csoportját az előző évben és veretlenül jutott fel. Azonban a vezetőség úgy gondolta, hogy a magasabb osztályra nem elég erős a keret, ezért szinte a fél csapatot kicserélte. Magyarországon több helyen is ezt az utat választják. Az egységes, jól szereplő társaság helyett mindig az edző feladata, hogy minél hamarabb eredményt érjen el az átalakult kerettel. Monoron nemcsak rutinosabb játékosokat próbáltak szerezni, hanem az MTK-val kötött megállapodásuknak köszönhetően fiatal tehetségek is érkeztek. A védekezést próbálják előtérbe helyezni, és eddig ez arra volt elég, hogy tizenkét forduló alatt kilenc ponttal kieső helyen álljanak. Hiába a tapasztalat hátul, Fülüp Noel és Bori Gábor segítségével is mindössze két meccset zártak kapott gól nélkül. A Gyirmóthoz sem esélyesként utaznak, és ismét lógó orral távozhatnak. Nemcsak Szarka visszatérése miatt gondoljuk úgy, hogy a győriek magabiztosan tartják otthon mindhárom pontot, hanem mert a keretük is erősebb, jobb formában vannak és egységesebbek is.

A Soroksár az idei szezonban igazi két arcú csapat. Az első időszakban jól játszott, jöttek a gólok, a győzelmek és még az első helyen is álltak. Utána azonban belekerültek egy negatív szériába, amiből nehezen jöttek ki. Négy vereségből álló sorozatot szakított meg a Monor elleni győzelem (2-1) a válogatott szünet előtt. Jól jött tehát a pihenő, mert nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is kimerültek voltak a játékosok. Ez az egy hét elég kellett legyen arra, hogy az őszi szereplésük pozitív pillanataiból és a Monor elleni győzelemből erőt merítsenek. A pihenő nem pihenő volt, hanem felkészülés. A Fradival találkoztak és nem maradtak alul (1-1). Ez jó előjel a Vasas elleni rangadó előtt és Lipcsei is bizakodó. Mind az edzőmeccsen, mind az edzéseken jól pörög a társaság. Ezen kívül külön motiválja őket, hogy a piros kékek veretlenségét is ők vehetik el.

A szezon előtt a Vasast tették a bukik a feljutás legnagyobb esélyesének. Ennek ellenére a vezetőség nem tűzte ki célnak az egyből feljutást és a szurkolók sem tudták mire számíthatnak a kiesés után. Az eddig mutatott teljesítmény a sok döntetlennek köszönhetően felemás. Sokszor csak egy kicsit plusz hiányzikott, ahhoz hogy a döntetlenek helyett a győzelmek jöjjenek. Balajti ihletett formájának köszönhetően elől jönnek a gólok, de a védelem gyakori hibái miatt sok dugót is kapnak. Kiélezett meccsre számítunk a Sori ellen is, döntetlen közeli eredménnyel. Kulcskérdés, hogy a válogatott szünetben a védekezést mennyire sikerült rendbe tenni Kis Károlynak, mert a hazai támadások jönni fognak. Könnyen gól eshet mindkét oldalon.

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 10. 21. 09:00 CET

Borítókép: Soroksár SC. Fotó: MLSZ.hu

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Gyirmót - Monor, félidő/végeredmény Gyirmót-Gyirmót
    2.20 Bet365