Múlt hétvégén megindultak a küzdelmek a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényében is. Úgy gondoltuk, hogy az előttünk álló vasárnapi játéknap kapcsán szétnézünk kicsit a TippmixPro kínálatában, és egy kombiszelvénnyel támadjuk a másodvonal 2. fordulóját.

Sikerrel rajtolt a Honvéd a másodosztályban

Ahogyan azt előzetesen várni lehetett, a szezon nyitókörében megszenvedett a Honvéd a Csákvár otthonában. Bár a mérkőzés 4. percében Benczenleitner révén igen korán vezetéshez jutott a bajnokaspiráns kispesti alakulat, a három pont sorsa mégis csupán a párharc véghajrájában dőlt el a fővárosiak javára. Történt ugyanis, hogy a komoly underdognak számító Csákvár nem tette fel a kezét hátrányban, hanem a második félidő elején Nagy Zoárdnak köszönhetően egalizálni tudott. Végül Kerezsi Zalán mentette meg a botlástól a Honvédot, így Pinezits Máté győzelemmel debütálhatott a kispadon (1:2).

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból kiderült, hogy a kispestiek maguk is tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy brutálisan nehéz szezon vár rájuk, amennyiben azonnal megcélozzák a visszajutást. Márpedig a patinás klubnál egyértelműen az NB1-es tagság kivívása a minimum cél ebben az idényben. Ennek eléréséhez pedig a szezon első hazai bajnokiján kötelességük legyűrni az olyan csapatokat, mint a most vendégségbe érkező Kozármisleny együttese.

A baranya megyei kiscsapat tavaly Márton Gábor hathatós segítségével osztályozós meccsen megőrizte másodosztálybeli tagságát az Iváncsával szemben. Mindazonáltal az immáron 18 csapatosra zsugorodott NB2-ben ebben a szezonban még nehezebb dolguk lesz. A nyáron nagy játékosmozgás volt ugyan a kék-fehéreknél, ám keretüket jórészt NB3-as, illetve innen-onnan, főként az MTK-tól lízingelt kölcsönjátékosokkal igyekeztek megerősíteni. Ez aligha lesz elegendő, hogy a Bozsik stadionban eredményesen vegyék fel a harcot a sokkalta jobb erőkből álló Honvéddal szemben.

Idén már reális esélyei lehetnek a feljutásra Győri ETO-nak?

Komoly városi rangadó megnyerésével indította a szezont a Győri ETO csapata. A nyáron frissen kinevezett fiatal spanyol edző, Antonio Munoz legénysége gólgazdag mérkőzésen, 3:2-es arányban fektette két vállra idegenben a Gyirmót együttesét. Már a szezon kezdete előtt érzékelni lehetett, hogy a mostani pontvadászatban komolyabban számolni kell a Győrrel, hiszen a klub tulajdonosa, Világi Oszkár több nyilatkozatában is kifejtette, hogy újfent élvonalbeli csapatot szeretne faragni a korábbi magyar bajnok együttesből.

A szavakat az átigazolások terén tettek is követték, hiszen igen nagyfokú keretépítésbe kezdtek a Rába partján. A klub fittyet hányt teljesen a másodosztálybeli légiós-szabályokra, s számos külföldi playert hoztak az ETO Parkba. Szép számmal jöttek a Világi révén immáron testvérklubnak számító DAC-tól, de példának okáért itt kötött ki a Fehérváron sokáig mellőzött Claudiu Bumba, illetve a Ferencvárosnál korábban szereplő, volt szlovák válogatott Michal Skvarka is.

Amennyiben az újonnan verbuválódott keret hamar össze tud szokni - ami a Gyirmót elleni győzelem alapján úgy tűnik, hogy sikerült -, akkor ez a Győr bizony odaérhet szezon végén a feljutó helyek valamelyikére. Épp ezért nincs irigylésre méltó helyzetben az a BVSC-Zugló, akik 22 esztendő után jutottak fel ismét az NB2-be.

Labdarúgás - ETO FC Győr (NB II) - Debreceni VSC 002
A Győri ETO-nak (zöldben) az idei szezonban akár reális feljutási céljai is lehetnek. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Az Urbán Flórián vezette fővárosi vasutas klubnak komoly történelme van. Bizonyos időszakokban - mint pl. a 90-es években - konstans élvonalbeli csapatnak számítottak, nagyszámú szurkolói bázissal. A csapat tönkremenetelét követően, hosszas ínséges periódus után most úgy tűnik, hogy sikerült olyan keretet kialakítaniuk, mellyel elérhető, hogy megőrizze másodvonalas tagságát az együttes. Ezen cél eléréséhez érkeztek élvonalbeli rutinnal rendelkező playerek, mint például a Vasastól Hidi Patrik, vagy a Honvédtól Nikola Mitrovic.

A frissen feljutott kiscsapat egyébként komoly meglepetést okozott az első fordulóban, hiszen hazai pályán 1:0-ra verte a Haladás együttesét, ami akár megfelelő mértékű önbizalmat, s lendületet adhat a BVSC számára az elkövetkezendő fordulókra. Bár tény, hogy az lenne a csúcsrajt, ha a mostani Győr otthonából is el tudnák hozni mindhárom egységet, amire azért kevés sansz mutatkozik.

Behúzzuk országos 1-esbe a Honvédot és a Győrt

A fentebb leírtak alapján arra jutottunk, hogy kevés az esélye annak, hogy hazai pályán hasalna el az egyaránt idegenben győzelmet aratott Honvéd, valamint a Győr. Mindamellett, hogy a két klub kerete, háttérhelyzete erőteljesen meghaladja az aktuális riválisokét, a hazai pálya előnye is mellettük szól. A Honvédnál a szurkolók egyöntetűen beálltak az újjászerveződő kispesti csapat mögé, aminek okán szép számú nézősereg lehet vasárnap késő délután a Bozsik stadionban. A Győrnél pedig a komoly változások, igazolások révén kialakuló ütőképes alakulat csábíthatja vissza a szimpatizánsok zömét az ETO Parkba.

Számunkra komoly meglepetés lenne, ha tavaly éppen csak bennragadó Kozármisleny az élvonalból frissen kiesett Honvéd otthonában akár egy pontot is bezsebelne. A BVSC ugyan jó rajtot kapott el hazai pályán a Haladás ellen, de azt látni kell, hogy a Szombathely 0:0-ás állásnál 11-est hibázott a Szőnyi úton, s inkább döntetlenszagú mérkőzés volt ez, semmint fix hazai.

Mindezen érvek után úgy véljük, hogy a két patinás klub győzelemi sorozata nem szakad meg a 2. fordulóban, s továbbra is 100%-os mérleggel állnak majd a tabellán a játéknapot követően. Nekünk pedig nincs más hátra, minthogy elmenjünk a legközelebbi lottózóba, s tippszmikszöljünk egy jót kombinálva a két eseményt. Reményeink szerint a szokásos blama ezúttal elkerül, s könnyed hazai sikerek születnek, megkímélve minket a kellemetlen meglepetésektől.

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: New Africa/Shutterstock