Az másodosztályú bajnokság első harmadán túl vagyunk, a tizennegyedik forduló következik. Nehéz azt mondani, hogy az erőviszonyok kezdenek kialakulni, mert mindenki képes mindenkit megverni és fordítva is. Azt azonban, láthatjuk mely csapatok végezhetnek elől, és kik lehetnek bajban. A Vasas- Gyirmót rangadó mindkét csapata az előbbi csoportba sorolható, a Csákvár-Dorog meccsen viszont egyik csapatot sem veszélyezteti sem a feljutás, sem a kiesés.

Kemény sorozat előtt áll a Csákvár (2.10). A vasárnapi bajnoki után szerdán a Magyar Kupában a Paksot fogadják, majd Soroksárra utaznak mielőtt a Gyirmótot fogadnák az újabb hétközi körben. Az eddig mutatott teljesítmény alapján Szijjártó István fiatal csapatának nem lesz olyan izgalmas az szezonja, mint az előző. Akkor ugyanis csak az utolsó fordulókban biztosították be a bennmaradást. Idén szorgosan gyűjtögetik a pontokat, mindössze kétszer kaptak ki. A sok döntetlennek köszönhetően azonban csak a kilencedik helyen állnak. Egy hete emlékezetes hajrában tartották otthon egy pontot a Vác ellen. Többet birtokolták a zsugát, szinte végig támadták a találkozót, de mikor a vendégek a második kontra után a második góljukat szerezték a 84.-ik percben, szinte kevesen gondolták hogy mi lesz a vége. Percekkel később Nagy Zsolt szépített, majd a hosszabbításban egalizáltak. A védelem képes hibázni, amit jól mutat, hogy 20 gólt kaptak, és bár Bobál az utóbbi hetekben góltalan, de mindig van aki bepiszkálja a zsugát.

Az idei szezonra új stábbal készült fel a Dorog (2.80). A tavalyi csapathoz képest a keret is jelentősen átalakult, így a Miskei Attilának szinte a nulláról kellett építkezni. És kell is még, mert bár kiesési problémáik nem lesznek, de vannak bajok elől és hátul is. Az előző körben Siófokon vizitáltak. Akár egy tucatot is berámolhattak volna, azonban a vége 0-0 lett. A támadásépítéssel nem volt probléma, helyzetek tömkelegét dolgozták ki, de a befejezéseknél a koncentráció hiányzott. Ebben kell előrébb lépniük, mert vasárnap várhatóan nem adódik ennyi ziccer előttük. Második alkalommal maradtak gólképtelenek idén, de úgy véljük, hogy Csákváron visszatérnek a helyes útra. A hazaiaktól is gólt, gólokat várunk ezért az overben látunk fantáziát. (BTTS 1.68 over2,5 1.81)

Grabant Péter (Dorog) vitája a bíróval. Fotó: kisvardafc.hu

Furcsa kimondani, de a másodosztály rangadóját Újpesten rendezik. A múlt héten a veretlenségét elvesztő Vasas (2.32) fogadja a gólparádéval és kiütéssel hangoló Gyirmótot. Hazai oldalon a szurkolók lassan kezdik elveszteni a feljutásba vetett hitüket. Három körrel ezelőtt a Vác (0-1) ellen sikerült megtörni a döntetlen sorozatot, de mint kiderült ez csak rövid felvillanás volt. A Dorog ellen ismételten remiztek (1-1), majd a Soroksár ellen az idén során először vesztesen hagyták el a pályát. Nincs tehát jó hangulat a csapat körül, sem az öltözőben, sem a lelátón. A vezetőség által nem elvárt a feljutás, így ők nem idegeskednek a hetedik hely láttán. Kis Károly alatt sem inog így a kispad, nyugodtan építheti csapatát. Az építkezésbe sérülések is beleszólnak, de a téglák mégsem kerülnek olyan gyorsan egymásra mint szeretnék. Két héten belül eldőlhet, hogy merre indulnak el, a vasárnapi bajnoki után kétszer játszanak idegenben a Kazincbarcika ellen. Szerdán a kupában, majd hétvégén bajnokit. 

A Gyirmót (2.45) igazi fesztivált rendezett egy hete. A Monort tíz gólos meccsen verték, amiből hetet ők szereztek. Bár sok a három kapott gól, de támadó játék hatékonysága kárpótolja a szurkolókat. Nagy Partik és Szarka Ákos is duplázott, így már 8-8 gólnál tartanak a szezonban. Nemcsak vasárnap játszanak a fővárosban, hanem a szerdai kupameccsen is. A Szusza Stadion után Ódudára mennek, a 3. kerület ellen léphetnek be a legjobb 32 közé a Magyar Kupában. Bő a keret, van lehetősége rotálni a szakmai stábnak, így nem okozhat gondot a szerda-vasárnap ritmus.  Magabiztosan léphetnek pályára a Vasas ellen, vereség esetén is legrosszabb esetben második helyre csúsznak vissza. Az azonban, hogy kikapnak nincs benne a levegőben. A formák az elővételezik, hogy ponttal, pontokkal távoznak. (X2 1.49 DNB2 1.90)

* szorzókkal frissítve

Borítókép: Ádám Martin (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vasas - Gyirmót; DNB Gyirmót
    1.90 Unibet