NBA: Annyi Lebronék szezonjának?

Nagy Bence
2019 febr 6. 20:43
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Lebron James Los Angeles Lakers

Áll a bál az NBA-ben, középpontban Lebron James, Anthony Davis és a Los Angeles Lakers. Mi lesz a Lakers bajnoki álmaival és a jövőjével? Mennyire tett jót nekik Lebron James érkezése? Mi lesz velük a szezon hátralévő részében?

Több kárt csinált, mint hasznot

Egyelőre még erősen képlékeny, hogy Anthony Davis hol fog kikötni, hiszen csütörtök 21 óráig lehet cserélni, de egyre több forrás állítja, miszerint a Los Angeles Lakers hoppon marad, pedig őket tekintették favoritnak a center leigazolásának szempontjából. A sztori január közepén gyorsult fel, hiszen Davis cserét kért a csapatától. A New Orleans Pelicans vezetőségénél ez kiverte a biztosítékot, tamperinggel vádolták meg a Los Angeles Lakerst. Az igazi ludas azonban három személy volt az ügyben: Lebron James, Magic Johnson és Rick Paul. A szálak még 2018-ra nyúlnak vissza, mivel ugyanaz a személy (Rick Paul) lett Lebron James után Anthony Davis ügynöke is. 

Már karácsony előtt tampering vádjával illették Jamest, aki kijelentette, hogy örülne, ha az aranysárga-liláknál játszana a magasember. Ennek lett később a folyománya, hogy Davis cserét kért és szép fokozatosan körvonalazódott, hogy ő bizony nem menne akárhová, hanem fő célpontja a Los Angeles Lakers (természetesen még pár csapatot megjelölt, minden lehetséges alternatív opciót). Rick Paul Magic Johnsonnal karöltve aktívan dolgozott, hogy az üzletet nyélbe lehessen ütni, de a New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps kibabrált velük (teljesen jogosan). 

A Lakersnél úgy gondolják, hogy mindent szabad, mindenki náluk akar játszani és emiatt megtehetnek bármit. Demps emiatt is rágott be rájuk és annak ellenére próbálta a Boston Celtics szálat életben tartani, hogy Davis és a családja kijelentette, hogy nem akar Bostonban játszani. Mit húzott még Demps? Hagyta, hogy Magic Johnsonék elkezdjenek licitálni, ezzel bomlasztva a csapategységet, ami akár a Lakers idei szezonjába is kerülhet. Durva bosszú, de működik, ahogyan azt az eredmények is mutatják. Lebron James pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedett el a héten Indianában (42 ponttal égtek). Látszott, hogy a cserére felajánlott fiatalok teljesen enerváltak voltak, nem érdekelte őket, hogy mi lesz a szezonnal és a csapattal. 

Lebron James pedig a Cleveland Cavaliers után felforgatta a Los Angeles Lakers csapatát is, lassan mindenhol közutálatnak örvend, pedig játékos kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek. Emberileg azonban komoly kérdések merülnek fel vele kapcsolatban, mivel kénye-kedve szerint mozdítja el a csapataiból a vezetőedzőket, formálja át a keretet, hogy neki jó legyen. Saját sleppel dolgozik, akik, ha nekik úgy tetszik, ellehetetlenítik a munkát az adott franchise-nál. 

Mi lesz ezek után?

Lebron James 35 éves lesz idén, tisztában van vele, hogy az idő nem neki dolgozik, hiába költ évente több mint 1 millió dollárt a teste karbantartására. Bajnoki címeket akar nyerni és nem tudja/akarja megvárni, amíg a jelenlegi fiatal mag beérik. Ez lehet 1-2 év, de az is benne, hogy egyik játékosból (Ball, Ingram, Kuzma, Zubac) sem lesz komolyabb tényező hosszú távon (erre azért kicsi az esély). James rögtön AS-t akar maga mellé, ráadásul egy olyan játékost, aki a ligában top5-nek számít. Emiatt akár a fél csapatot is odaadnák az aranysárga-lilák. Ez vezetett komoly bonyodalmakhoz, hiszen a fiatalok úgy érezhetik, hogy csak egy eszközök Lebron James és Magic Johnson kezében. 

Az is látható, hogy nem minden esetben cselekedett jól a Lakers, mikor megszabadult a játékosaitól, elég csak az általuk leértékelt D'Angelo Russellre gondolni, aki idén ott lesz All-Star gálán a keletieknél. Teljes a felfordulás most a csapatnál, de akkor sem lenne jobb a helyzet, ha nem sikerülne a csütörtöki cserehatáridő letelte előtt megszerezni a Pelicans sztárját. A fiatalok nagy valószínűséggel nem törnék magukat, mert csak egy pótlékok, az öltözői kémia borzalmassá válna. Közben a városi rivális, Los Angeles Clippers a tankolást választotta, ami megkönnyíthetné a Lakers rájátszásba való jutását, de ott a Sacramento Kings, amely egy gyors cserével eldöntötte, hogy már idén a PO-ba szeretne jutni (erre minden esélyük meg is van),

Ezek után az is kérdéses lesz, hogy idén egyáltalán meglesz-e a Lebronéknak a hőn áhított playoff, vagy szégyenszemre lemarad róla a liga legjobbjának vélt játékos a saját makacssága miatt. Magyar idő szerint péntek hajnalban az ősi rivális, Boston Celticshez látogatnak, akiknél az a Kyrie Irving a vezér, akivel anno Lebron James összerúgta a port, de azóta elvileg kibékültek. Játékban jóval jobb a Boston, az is pikáns lehet, hogy a két klub egymás ellen küzd Davis kegyeiért. A Boston sikerét 1.33-ért adják, egy esetleges vereséggel a Lakers tovább távolodna a 8. helytől, ami még rájátszást ért. Nektek mi a véleményetek? Mi lesz a sorsa a Lakersnek idén?

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 7.30 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 ápr 16. 10:37
Ez még így akár érdekes is lehet idén, mert ezek szerint nem volt véletlen az alapszakaszban az a jó pár botlás a GSW részéről. Hajnali leolvadást nehéz felfogni, mert címvédő hazai közönség előtt még sosem kapott ki PO meccsen 30 pont feletti előnyből (még olyan sem volt, hogy valamely csapat a rájáts
Pozzato hozzászólt
2019 ápr 16. 08:36
Ez még így akár érdekes is lehet idén, mert ezek szerint nem volt véletlen az alapszakaszban az a jó pár botlás a GSW részéről. Hajnali leolvadást nehéz felfogni, mert címvédő hazai közönség előtt még sosem kapott ki PO meccsen 30 pont feletti előnyből (még olyan sem volt, hogy valamely csapat a rájátszásban ekkora hátrányból visszajöjjön).

Cousins megsérült, ma lesz ne
SPF Admin hozzászólt
2019 ápr 15. 13:08
NBA Playoff 2019 Tippjáték

Tippelj az NBA rájátszásának mérkőzéseire. A legjobb eredményt elérő játékosok, pénznyereményben részesülhetnek.

Nyeremények:

1.hely: 15 000 Forint Skrillen keresztül

2.hely: 10 000 Forint

Kapcsolódó cikkek