NBA: Annyi Lebronék szezonjának?

Nagy Bence
2019 febr 6. 20:43
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Lebron James Los Angeles Lakers

Áll a bál az NBA-ben, középpontban Lebron James, Anthony Davis és a Los Angeles Lakers. Mi lesz a Lakers bajnoki álmaival és a jövőjével? Mennyire tett jót nekik Lebron James érkezése? Mi lesz velük a szezon hátralévő részében?

Több kárt csinált, mint hasznot

Egyelőre még erősen képlékeny, hogy Anthony Davis hol fog kikötni, hiszen csütörtök 21 óráig lehet cserélni, de egyre több forrás állítja, miszerint a Los Angeles Lakers hoppon marad, pedig őket tekintették favoritnak a center leigazolásának szempontjából. A sztori január közepén gyorsult fel, hiszen Davis cserét kért a csapatától. A New Orleans Pelicans vezetőségénél ez kiverte a biztosítékot, tamperinggel vádolták meg a Los Angeles Lakerst. Az igazi ludas azonban három személy volt az ügyben: Lebron James, Magic Johnson és Rick Paul. A szálak még 2018-ra nyúlnak vissza, mivel ugyanaz a személy (Rick Paul) lett Lebron James után Anthony Davis ügynöke is. 

Már karácsony előtt tampering vádjával illették Jamest, aki kijelentette, hogy örülne, ha az aranysárga-liláknál játszana a magasember. Ennek lett később a folyománya, hogy Davis cserét kért és szép fokozatosan körvonalazódott, hogy ő bizony nem menne akárhová, hanem fő célpontja a Los Angeles Lakers (természetesen még pár csapatot megjelölt, minden lehetséges alternatív opciót). Rick Paul Magic Johnsonnal karöltve aktívan dolgozott, hogy az üzletet nyélbe lehessen ütni, de a New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps kibabrált velük (teljesen jogosan). 

A Lakersnél úgy gondolják, hogy mindent szabad, mindenki náluk akar játszani és emiatt megtehetnek bármit. Demps emiatt is rágott be rájuk és annak ellenére próbálta a Boston Celtics szálat életben tartani, hogy Davis és a családja kijelentette, hogy nem akar Bostonban játszani. Mit húzott még Demps? Hagyta, hogy Magic Johnsonék elkezdjenek licitálni, ezzel bomlasztva a csapategységet, ami akár a Lakers idei szezonjába is kerülhet. Durva bosszú, de működik, ahogyan azt az eredmények is mutatják. Lebron James pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedett el a héten Indianában (42 ponttal égtek). Látszott, hogy a cserére felajánlott fiatalok teljesen enerváltak voltak, nem érdekelte őket, hogy mi lesz a szezonnal és a csapattal. 

Lebron James pedig a Cleveland Cavaliers után felforgatta a Los Angeles Lakers csapatát is, lassan mindenhol közutálatnak örvend, pedig játékos kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek. Emberileg azonban komoly kérdések merülnek fel vele kapcsolatban, mivel kénye-kedve szerint mozdítja el a csapataiból a vezetőedzőket, formálja át a keretet, hogy neki jó legyen. Saját sleppel dolgozik, akik, ha nekik úgy tetszik, ellehetetlenítik a munkát az adott franchise-nál. 

Mi lesz ezek után?

Lebron James 35 éves lesz idén, tisztában van vele, hogy az idő nem neki dolgozik, hiába költ évente több mint 1 millió dollárt a teste karbantartására. Bajnoki címeket akar nyerni és nem tudja/akarja megvárni, amíg a jelenlegi fiatal mag beérik. Ez lehet 1-2 év, de az is benne, hogy egyik játékosból (Ball, Ingram, Kuzma, Zubac) sem lesz komolyabb tényező hosszú távon (erre azért kicsi az esély). James rögtön AS-t akar maga mellé, ráadásul egy olyan játékost, aki a ligában top5-nek számít. Emiatt akár a fél csapatot is odaadnák az aranysárga-lilák. Ez vezetett komoly bonyodalmakhoz, hiszen a fiatalok úgy érezhetik, hogy csak egy eszközök Lebron James és Magic Johnson kezében. 

Az is látható, hogy nem minden esetben cselekedett jól a Lakers, mikor megszabadult a játékosaitól, elég csak az általuk leértékelt D'Angelo Russellre gondolni, aki idén ott lesz All-Star gálán a keletieknél. Teljes a felfordulás most a csapatnál, de akkor sem lenne jobb a helyzet, ha nem sikerülne a csütörtöki cserehatáridő letelte előtt megszerezni a Pelicans sztárját. A fiatalok nagy valószínűséggel nem törnék magukat, mert csak egy pótlékok, az öltözői kémia borzalmassá válna. Közben a városi rivális, Los Angeles Clippers a tankolást választotta, ami megkönnyíthetné a Lakers rájátszásba való jutását, de ott a Sacramento Kings, amely egy gyors cserével eldöntötte, hogy már idén a PO-ba szeretne jutni (erre minden esélyük meg is van),

Ezek után az is kérdéses lesz, hogy idén egyáltalán meglesz-e a Lebronéknak a hőn áhított playoff, vagy szégyenszemre lemarad róla a liga legjobbjának vélt játékos a saját makacssága miatt. Magyar idő szerint péntek hajnalban az ősi rivális, Boston Celticshez látogatnak, akiknél az a Kyrie Irving a vezér, akivel anno Lebron James összerúgta a port, de azóta elvileg kibékültek. Játékban jóval jobb a Boston, az is pikáns lehet, hogy a két klub egymás ellen küzd Davis kegyeiért. A Boston sikerét 1.33-ért adják, egy esetleges vereséggel a Lakers tovább távolodna a 8. helytől, ami még rájátszást ért. Nektek mi a véleményetek? Mi lesz a sorsa a Lakersnek idén?

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -45.20 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 febr 8. 13:54
Nekem nincs vele bajom, mint játékossal, mármint a sportolói teljesítményét elismerem, küzdeni akarását, de ez a viselkedés. Elmegy az egyik helyről, mert a haverokból összeállított csapata nem hozta a bajnoki címet egy másikra, ahol szintén ugyanezt csinálná. Nem is értem.  ;D
butyi hozzászólt
2019 febr 8. 13:50
az embernek kezd már tele lenni a töke ezzel a lebronnal  ;D
Pozzato hozzászólt
2019 febr 8. 13:12
Mondjuk már Lebron All-Star választási szisztémája is megérne egy misét, ezt elemezték kint is (ESPN), Giannis is beszólt érte, de ahogy látom az Indexen is megjelent a hír:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2019/02/08/nba_all-star-keretek_lebron_james_lakers_celtics/

Kapcsolódó cikkek