Csütörtök hajnalban négy mérkőzéssel folytatódnak az NBA küzdelmei. Nehéz meccsre számíthat a Hornets otthonában a Wizards, ahogy a Mavs sem mehet biztosra a Kings ellen. A játéknap rangadói azonban a Cavs - Clippers, illetve a Blazers - Suns derbik lesznek.

Wall-John-Washington-Wizzards-001

John Wall. Fotó: Keith Allison/Flickr

Charlotte Hornets - Washington Wizards: Kőkemény védekezés várható

Meglepően jó hónapot zárt a Hornets, szépen csendben már a keleti konferencia 7. helyén szerepelnek, annak ellenére, hogy irányítójuk, Kemba Walker hosszabb távra kidőlt. Utóbbi tíz mérkőzésükből hetet megnyertek, jelenleg két mérkőzést nyertek sorozatban. Remek formájuk oka leginkább a kőkemény védekezés, mely mostanra nagyon összeállt, ligaelit szinten teljesítenek itt, kb 90 ponton tartják ellenfeleiket az útóbbi hetekben. Erre pedig szükségük is van, mert támadóoldalon viszont elég limitált a gárda, főleg Walker hiányában nehezen jár a labda, és a Hornets katasztrofálisan triplázik, szinte nincs is klasszikus shooterük. Stephenson és Kidd-Gilchrist személyében elit perimétervédőik vannak, mely aranyat érhet a Wizards duója, Wall és Beal ellen. A Wizards back to back érkezik idegenbe, tegnap a Hawks otthonában kikaptak, és nincsenek igazán jó formában összességében. A Wizards is jeleskedik védőoldalon, így ezen a találkozón sok pontra, triplaesőre nem számítok. Túl frissek sem lesznek Wallék idegenben, így arra számítok, hogy a Hornets agresszív védekezése fog érvényesülni inkább.

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers: Griffin remekelhet

Griffin-Blake-LA-Clippers-001

Blake Griffin. Fotó: Wikipedia

A játéknap rangadója a Clippers vendégjátéka a Cavs otthonában. Lebronék jelenleg a liga legjobb formában lévő együttese, zsinórban 11 győzelemnél tartanak, és már a pályaelőnyt jelentő pozíciókért harcolnak keleten, tehát jól illeszkedik a csapatba a cserékkel megszerzett Mozgov, JR Smith, Shumpert trió. Ilyen lendületben nem szívesen fogadnék a Cavs ellen, pedig a párharcokat tekintve akár előnyben is lehetne a Clippers. Paulék sincsenek rossz formában, hetet nyertek legutóbbi tíz meccsükből, de sokkal több lenne elvárható ettől a gárdától. A pad nagyon hullámzóan teljesít, most pedig JJ Reddick játéka is kérdőjeles még. Griffinre viszont nem lesz embere a hazaiaknak. Love védőoldalon -1 ember, így azt csinálhat majd a vendégek magasembere, amit akar. Tőle komoly teljesítményt várok. Ilyen kis szorzón nem merném azért bevállalni a Cavs győzelmét, annak ellenére, hogy az ő sikerüket várom. Az érték inkább a vendég oldalon van. 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks: Borulhat a papírforma

Back to back érkezik a Mavs, túl frissek pedig nem lehetnek majd, hiszen sokáig még meccsben voltak a Warriors otthonában, de végül vereséget szenvedtek. Ellisék 35 perc felett játszottak, így pedig akár meg is éghetnek Sacramentoban, pedig ez alapesetben kötelező győzelem lenne nekik. Rondo továbbra is hiányzik tőlük, ez pedig nagyon meglátszik a védekezésükön, a periméteren újra nagyon sebezhető a Mavs, de most a palánkok alatt is izzadniuk kell majd. Azonban a Kings pocsék formában van, csapatként aligha vehetik fel a versenyt a Mavs sokpasszos támadójátékával. Egyik fél sincs a toppon tehát védőoldalon. Akkor lehet mérkőzésben a Kings, ha jön az egyébként várható egyéni extra Gaytől és Cousinstól, akiknek a kikapcsolása komoly feladat lesz. 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns: Nyugati derbi

Visszatért a Blazersbe Robin Lopez, erre pedig hatalmas szükségük volt. Hiszen Alridge a műtétjét elhalasztotta, beáldozta egészségét a csapata érdekében, de ennek ellenére sem jöttek mostanában az eredmények, egyértelműen visszaesett a Portland. Utóbbi tíz mérkőzésükből csak hármat tudtak megnyerni. Lopezzel azonban újra egyben a védekezésük, akinek a Suns ellen is komolyabb szerepe lehet, mivel pont a palánk alatt sebezhetőek Dragicék. A periméteren hatalmas csata várható a Lillard-Matthews duó, illetve a Dragic-Bledsoe-Thomas irányítótrió között. Alridge-re nincs igazán embere a vendég gárdának, Lopez visszatérése komoly extra, így összességében okkal esélyese a találkozónak a Blazers, de 1.50 körüli szorzóért nem látok ebben értéket.

Borítókép: John Wall. Fotó: Keith Allison/Flickr

  • NBA Tipp

    Hornets - Wizards: Under 187.5 pont
  • NBA Tipp

    Cavs - Clippers: Griffin over 23.5 pont
    1.83 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org