NBA-döntő: Következik a negyedik évad!

Nagy Bence
2018 máj 30. 19:58
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Cleveland Cavaliers Lebron James

Nem unalmas már a Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors döntő? Lehet, hogy már a játékosok is unják, hogy negyedik éve zsinórban egymás ellen kell küzdeni a bajnoki címért. Lebron felrakja az i-re a pontot vagy jön a papírforma Warriors siker? 

Egy jól működő gépezet

Steve Kerr és a Golden State Warriors egy majdnem tökéletes rendszert épített ki. Olyan klasszisok vannak a csapatnál, mint Klay Thompson, Steph Curry vagy épp Kevin Durant. Azt is elviselik, hogy kvázi minőségi center nélkül játszanak évek óta (oké, JaVala McGeet ne vegyük ide). Draymond Green megoldja a védekezést a palánk alatt, de Durant is kiválóan segít be. Periméteren Igoudala defenzív játéka járul hozzá nagyban a sikerekhez. 

Mondhatnánk azt is, hogy a vártnál könnyebben jutottak el a nyugati döntőig, de nézzük egy kis érdekességet a sérülésekről és arról, hogyan lett finalista a Warriors: 

Nyugati főcsoport rájátszás: 
- 1. kör: San Antonio Spurs az ellenfél: Legértékesebb játékosuk, Kawhi Leonard nélkül játszottak végig a párharcot, igaz Leonard az alapszakasz nagyobb részét kihagyta, így az is csoda volt, hogy egy meccset elhozott a Spurs. 
- 2. kör: New Orleans Pelicans az ellenfél: Anthony Davis palánk alatti társa, DeMarcus Cousins megsérült az alapszakaszban. Nélküle is extázisban játszott a Pelicans az első körben, de vele teljesen más dimenziók nyíltak volna meg a csapat előtt. Természetesen bedarálta őket is a Warriors. 
- 3. kör: Houston Rockets az ellenfél: Az első öt meccsen partiban volt a Rockets, Chris Paul vezérletével 3-2-re is vezettek, majd Paul megsérült és innen fordított a Warriors. 

Hogy ezzel mire is akarjuk felhívni a figyelmet? Arra, hogy azért nagyban segítette a Warriors útját az is, hogy az ellenfelek nem a legerősebb csapatukkal tudtak pályára lépni. Ez elsősorban a Houston esetében volt fontos, akik karnyújtásnyira kerültek a döntőtől. Túl tudták dobni a GSW-t, vagy éppenséggel kiválóan védekezni ellenük. Chris Paul levette Curryt a pályáról, amint megsérült, onnantól esélye sem volt a Houstonnak. 

GOAT vagy nem GOAT?

Lebron James kapcsán különböző oldalakon felmerül ez a kérdés, látva az idei playoff teljesítményét (is). A GOAT (Greatest of all time = Minden idők legjobbja) megnevezés elsősorban Michael Jordant illeti, de sokan Lebront a zsinórba nyolc döntőjével is kezdik hozzá hasonlítani. Kétségtelen tény, hogy szinte egyedül vezette csapatát a döntőbe, rutinból verve az ellenfeleket. Elképesztő volt, amit művelt, de miért is hoztuk fel most ezt?

Lebron James. Fotó: Keith Allison/Flickr

Amerikában és a major sportokban szeretik a csodákat. Jó példa erre a Las Vegas menetelése az NHL-ben, vagy épp a két évvel ezelőtti Cavs fordítás 1-3-ról. Idén hasonló csoda lenne, ha Lebron James egy jóval gyengébb csapattal, de bajnok lenne. Erre minimális az esélye, de elfigyelve Jamest és a csoda faktort, sose írjuk le őt. Olyan az egész, mintha egyedül harcolna négy all-star ellen. 

Nagyon fontos opció még - ha a döntő eredményére akarunk fogadni - a nézettség. Nagyban köszönhető a médiának is, hogy felépítettek egy Celtics - Lakers derbihez hasonló csatározást, ami elsősorban a Lebron vs Warriorsra van felhúzva. Elfigyelve az elmúlt évek nézettségi adatainak eredményét, eddig jól fizet ez a csatározás. Tavaly is rekordot döntött a finálé, ha pedig idén valami csoda folytán partiban lenne a Cavs, akkor biztosan megint óriási nézettséggel számolhatnának.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Elég a bohóckodásból!

Lehet itt nézettséggel jönni, meg sérülésekkel, de lássuk a tényeket: a Warriors mérföldekkel jobb csapat a Cavsnél. Már ahhoz is emberfeletti teljesítmény kell Lebrontól, hogy egyáltalán egyet nyerjenek Clevelandben. Védekezésben botrányos a Cavs, már az alapszakaszban is a leggyengébbek között voltak, rájátszásban minimálisat javultak, de ez messze van a jótól. A Warriors viszont ligaelit ebben a mutatóban is. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy Igoudala kiesése nem tett jót a defenzív játéknak.

Azért is furcsa a Cleveland gyengélkedése védőoldalon, mert Hill vagy épp Smith sem rossz védő. Vajon elő tud kapni a Cleveland egy újabb Dellavedovát? Ez lehetne akár Hill is, mert képes jó védekezésre, de eddig gyengébb volt a teljesítménye. Neki azért nem megy rosszul Curry ellen, ő lehet a titkos fegyvere Lue-nak.

LeBron James. Fotó: Machalski/Shutterstock.com

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi lesz Lebronnal? Egyértelműen pihentetni kell őt védekezésben, mert már nem bír annyit, mint fiatalabb korában. Durantre pedig pont jó lenne, de akkor ki viszi majd a támadójátékot? A Warriorsnak Lebron passzsávjaira kell figyelni, ha ezeket limitálni tudják, akkor a Cavsnek annyi. A nagyobb merítési lehetőség a Golden State játékában van, ráadásul ott az open triplákat be is dobják, Clevelandben azért olykor ezzel is vannak gondok. 

És akkor még nem esett szó a sérültekről. Kevin Love játéka erősen kérdéses a Cavsnél. Igaz, közel sem olyan hatékony, mint eddig, de azért Jamesnek nagy szüksége van rá. Warriorsnál Igoudala kérdéses, ő kiváló opció lehetne Lebronra, így Durant "pihenhetne". 

A döntő kapcsán az a vélekedés, hogy 4-1-el behúzza a Warriors és otthon ünnepelnek majd. Ez nekik is ideális, mégsem lesz 4-0-ás söprés, így Adam Silvem sem húzhatja a száját. Erre sajnos bántóan alacsony szorzót kínálnak (2.25), amiben sok fantázia nincs is. Kevin Durant MVP-címe sem fizet jól (1.60). Ha jönne a "csoda", akkor Lebron lenne az MVP (9.00). Ha mindenáron nagy szorzót akarunk, akkor egy +2,5 meccs a Cavsre bátor húzás (2.90). Ehhez azonban óriási javulás kell a Cavs "személyzetétől", illetve végre valami váratlan húzás sem ártana Lue-tól. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.13 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA Fogadások 2017/18

Pozzato hozzászólt
2018 júl 3. 11:33
Nekem valahogy az a meglátásom Rondóval kapcsolatban, hogy ő Lonzo Ball miatt kellett. Elküldik őt a francba, mert a franchise nem tolerálja az apját (sem), Lonzo pedig közel sem akkora ász, mint ahogyan beharangozták. Elmegy majd ilyen Brooklyn szintű csapatba, ott talán feltudja építeni a karrierjét, de azért egyre inkább látszik végre a nagy többség számára, hogy ez a Ball famil
oakland23 hozzászólt
2018 júl 3. 10:55
Érdekes lesz ez, mert így keleten nagyjából marad a Boston és a Philadelphia, márpedig onnan a Boston lazán döntőzhet. Aztán itt a nyugat, ahol ismét faktor lesz a Los Angeles Lakers, szóval amíg mondjuk tavaly ilyenkor el nem tudtam volna képzelni egy 'klasszikus' LA-Boston finálét, most már azért nem tűnik olyan utópisztikusnak.

Az nálam kérdés, Cousins hogy
Pozzato hozzászólt
2018 júl 3. 10:40
Végül maradt LA Lebronnak. Jött mellé Rondo, McGee és még páran (meg majd tuti jön még egy 1-2 név). De ez lassan kutyát se fogja érdekelni, mivel a Warriors közben MLE-ért behúzta DeMarcus Cousinst.  ;D Összeraktak egy komplett All-Star ötöst. Jövő évtől élesíthetik is, ha Cousins felépül. Amcsi oldalakat szemezgettem és jött egy ilyen komment erre az igazolásra:

Kapcsolódó cikkek