NBA-döntő: Testvériség

Nagy Bence
2019 jún 11. 22:59
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Toronto Raptors

Magára talál a Golden State Warriors, vagy hiábavaló volt Kevin Durant áldozata? A momentum a címvédőnél, de Kawhi Leonard akár egymaga is eldöntheti a párharcot a Raptors javára. 

Golden State Warriors - Toronto Raptors

Óriási áldozatot hozott Kevin Durant. Az tudvalevő volt, hogy sérült az elmúlt két finálé MVP-je, azt viszont senki nem tudta (csak az orvosi stáb), hogy ez valójában mennyire súlyos. Mindezek ellenére pályára lépett a sorsdöntő ötödik mérkőzésen, kockáztatva ezzel a jövőjét. Durant ugyanis nyáron szabadügynök lesz, de egy Achilles-sérülés nem játék. Ezzel gyakorlatilag 10-12 hónapot hagy majd ki, amivel ugrik a jövő évi alapszakasza. Jó eséllyel a rájátszásben lesz csak bevethető. Mi lesz így vele? 

Sokan azt gondolták, hogy Durant azért nem tér vissza, mert jövőre már másik franchise első embere lesz. Úgy néz ki, hogy ez bizony tévedés volt. Az viszont már egy másik kérdés, hogy a GSW mennyire hajszolja a bajnoki címet. Amikor minden kötél szakadt, akkor bevetettek olyan játékosokat, akik még nem állnak készen a visszatérésre (Durant, Looney), kisebb sérüléssel bajlódóakat küldtek pályára kötelező jeleggel (Igoudala és Thompson), illetve egy olyat, akire még ráfért volna a pihenés (Cousins).

Steve Kerr sokáig egekig volt magasztalva, hogy mennyit pihentett, milyen toleráns, de a dolgok mögé nézve azt látjuk: ha a bajnoki cím a tét, akkor neki is csak a győzelem számít, nem nézi a játékos jövőjét. Csak a külvilág számára volt fontos a játékosok testi éppsége. Utána pedig mártír szerepkörbe kerülnek a vezetők, ahol mind a játékost, mind a vezetést sajnálni lehet. Egyfelől óriási veszteség Durant kiesése, másfelől hatalmas felelőtlenség, amit a Warriors csinál a bajnoki cím érdekében, mivel hagyták pályára lépni egy messze nem 100%-os állapotban lévő játékost. 

Mindezt úgy, hogy a másik oldalon egy kiváló formában lévő Toronto Raptors az ellenfél. Igaz, Durant mindössze 13 perc erejéig tudta vállalni a játékot, mert utána következett a sérülés, de még így is csak nagyon nehezen tudott a Warriors nyerni. Mi lesz nélküle? Elég az óriási küzdés a Warriors játékosaitól? Az látszik, hogy erejük végét járják és van még egy fontos tényező, amivel kevesen foglalkoznak: Steve Kerr nem tud újat húzni. Ez az első öt mérkőzés tapasztalta, hogy Nick Nurse lemeccseli őt. 

Míg Nurse folyamatosan újít, változtat, amivel a csapatát meccsben tartja, addig az öt All-Start a soraiban tudó regnáló bajnok szenved. Elvileg Durant kiválásával is ott a Splash Brothers, plusz Green, Igoudala és Cousins. A Toronto viszont csapatként múlja felül a GSW-t. Lesz egy tényező azonban, amit helyén kell kezelnie a kanadaiaknak: Warriors innentől Durantért játszik! Ez plusz erőt adhat a többieknek, mert egy játékostársuk miattuk áldozta fel a szezonját (karrierjét?). 

Taktika szempontjából nehéz bármit is mondani, ugyanis az látszott, miután Durant szorításából kikerült, Kawhi Leonard elkapta a fonalat. Toronto is tudott érdemben reagálni, de akkora szívvel játszott a Warriors, amivel nem tudtak mit kezdeni. Azonban még így is csak egy kiélezett meccset tudtak nyerni. Az irodák sem tudják, mi is várható, favorit ugyan a GSW, de csökken a kanadiak szorzója. Érdemes megpróbálni egy vendég hendit, mert újabb szoros mérkőzésre van kilátás. 

Borítókép: Stephen Curry. Fotó: Keith Allison/Flickr

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 22.07 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 jún 25. 13:04
Kiosztották az alapszakasz díjakat.
https://www.nba.com/nbaawards/2019/finalists

Az alapszakasz fényében szerintem nagyjából jó helyre ment. Amerikában nem igazán viselik el, hogy egy görög és egy szlovén srác alázta az övéiket. Fel is vannak háborodva, hogy meglopták őket. Számomra Trae Young egy kiváló játékos, akinek volt pazar három, esetleg négy hónapja. Ennyi
SPF Előzetes hozzászólt
2019 jún 24. 10:22
NBA: Erősödhet Kelet!

Átalakulóban a keleti főcsoport, ami jót tehet az NBA-nek! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 jún 20. 14:35
NBA: Nem lesz meglepetés a drafton?

Előre lezsírozottnak tűnik, hogy ki hányadik helyen kell el. Tényleg nem lesz változás az élmezőnyben? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek