NBA-döntő: Testvériség

Nagy Bence
2019 jún 11. 22:59
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Toronto Raptors

Magára talál a Golden State Warriors, vagy hiábavaló volt Kevin Durant áldozata? A momentum a címvédőnél, de Kawhi Leonard akár egymaga is eldöntheti a párharcot a Raptors javára. 

Golden State Warriors - Toronto Raptors

Óriási áldozatot hozott Kevin Durant. Az tudvalevő volt, hogy sérült az elmúlt két finálé MVP-je, azt viszont senki nem tudta (csak az orvosi stáb), hogy ez valójában mennyire súlyos. Mindezek ellenére pályára lépett a sorsdöntő ötödik mérkőzésen, kockáztatva ezzel a jövőjét. Durant ugyanis nyáron szabadügynök lesz, de egy Achilles-sérülés nem játék. Ezzel gyakorlatilag 10-12 hónapot hagy majd ki, amivel ugrik a jövő évi alapszakasza. Jó eséllyel a rájátszásben lesz csak bevethető. Mi lesz így vele? 

Sokan azt gondolták, hogy Durant azért nem tér vissza, mert jövőre már másik franchise első embere lesz. Úgy néz ki, hogy ez bizony tévedés volt. Az viszont már egy másik kérdés, hogy a GSW mennyire hajszolja a bajnoki címet. Amikor minden kötél szakadt, akkor bevetettek olyan játékosokat, akik még nem állnak készen a visszatérésre (Durant, Looney), kisebb sérüléssel bajlódóakat küldtek pályára kötelező jeleggel (Igoudala és Thompson), illetve egy olyat, akire még ráfért volna a pihenés (Cousins).

Steve Kerr sokáig egekig volt magasztalva, hogy mennyit pihentett, milyen toleráns, de a dolgok mögé nézve azt látjuk: ha a bajnoki cím a tét, akkor neki is csak a győzelem számít, nem nézi a játékos jövőjét. Csak a külvilág számára volt fontos a játékosok testi éppsége. Utána pedig mártír szerepkörbe kerülnek a vezetők, ahol mind a játékost, mind a vezetést sajnálni lehet. Egyfelől óriási veszteség Durant kiesése, másfelől hatalmas felelőtlenség, amit a Warriors csinál a bajnoki cím érdekében, mivel hagyták pályára lépni egy messze nem 100%-os állapotban lévő játékost. 

Mindezt úgy, hogy a másik oldalon egy kiváló formában lévő Toronto Raptors az ellenfél. Igaz, Durant mindössze 13 perc erejéig tudta vállalni a játékot, mert utána következett a sérülés, de még így is csak nagyon nehezen tudott a Warriors nyerni. Mi lesz nélküle? Elég az óriási küzdés a Warriors játékosaitól? Az látszik, hogy erejük végét járják és van még egy fontos tényező, amivel kevesen foglalkoznak: Steve Kerr nem tud újat húzni. Ez az első öt mérkőzés tapasztalta, hogy Nick Nurse lemeccseli őt. 

Míg Nurse folyamatosan újít, változtat, amivel a csapatát meccsben tartja, addig az öt All-Start a soraiban tudó regnáló bajnok szenved. Elvileg Durant kiválásával is ott a Splash Brothers, plusz Green, Igoudala és Cousins. A Toronto viszont csapatként múlja felül a GSW-t. Lesz egy tényező azonban, amit helyén kell kezelnie a kanadaiaknak: Warriors innentől Durantért játszik! Ez plusz erőt adhat a többieknek, mert egy játékostársuk miattuk áldozta fel a szezonját (karrierjét?). 

Taktika szempontjából nehéz bármit is mondani, ugyanis az látszott, miután Durant szorításából kikerült, Kawhi Leonard elkapta a fonalat. Toronto is tudott érdemben reagálni, de akkora szívvel játszott a Warriors, amivel nem tudtak mit kezdeni. Azonban még így is csak egy kiélezett meccset tudtak nyerni. Az irodák sem tudják, mi is várható, favorit ugyan a GSW, de csökken a kanadiak szorzója. Érdemes megpróbálni egy vendég hendit, mert újabb szoros mérkőzésre van kilátás. 

Borítókép: Stephen Curry. Fotó: Keith Allison/Flickr

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.62 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 09:07
Gyönyörű megint  ;D
Houston: Russell Westbrook
Oklahoma: Chris Paul

Mikor a ballasztot cserélnéd, de nem kell a kutyának se, ezért csak egy hasonlóra tudod elboltoni. Chris Paul - ha nem vásárolják ki, amit közel 124 millás garantált szerződés esetén irreálisnak tartok - bajnoki cím nélkül marad, aminek örülök, látva, hogy milyen ember. Az OKC-ben jó eséll

Kapcsolódó cikkek