NBA-döntő: Van még visszaút?

Nagy Bence
2019 jún 9. 18:58
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Toronto Raptors

Borzasztóan nehéz helyzetbe került a Golden State Warriors. Ebből így már nem lesz címvédés? Mit lép Steve Kerr? 

Toronto Raptors - Golden State Warriors

A kanadai csapat óriási lépést tett a történelmi bajnoki cím felé. A pályaelőny révén magabiztosabbak lehetttek a döntő előtt, ahogyan az segített nekik, hogy a Warriors keretében újabbnál újabb sérülések merültek fel. A torontói két mérkőzés után 1-1-re álltak, de a Golden State otthonában kétszer is nyerni tudtak. A negyedik összecsapás lehet ijesztő Steve Kerr és játékosai számára. A védekezéssel már eddig is akadtak problémák, de Klay Thompson visszatérésével sokat vártak a támadójáték fejlődésétől.

Kevin Durant kiesésével a maradék védekezés is darabjaira hullott, de ennek már az alapszakaszban is megvoltak az előjelei. A döntő előtt már tudvalevő volt, hogy Durantre nem számíthatnak egy-két mérkőzés erejéig a címvédőnél, ezért nagyobb figyelem hárult a Splash Brothersre. Klay Thompson sérülésével Steph Curry megtapasztalhatta, milyen egyedüli vezérként (nem jó..). Klay visszatérésével viszont "kötelező" lett volna megnyerni a harmadik találkozót. 

Nincsen meg a ritmusuk, nem ülnek a dobások, enerváltnak tűnik a Splash Brothers. Steph Curry fáradtnak tűnik, Draymond Green limitálva van. A Torontónak ellenben megvan a sebessége, türelmesen és higgadtan játszanak. Egyértelműen jót tett nekik Kawhi Leonard érkezése. Vele együtt a győztes mentalitás is megérkezett a kanadai franchise-hoz. Nick Nurse és játékosai folyamatosan komfortzónán kívül tartják az ellenfelet, rendre rossz döntéseket hoznak támadóoldalon Thompsonék. 

Mi várható Kanadában? Őrült hangulat, Drake a pálya mellett csinálja majd a fesztivált, hazai szurkolók pedig kitesznek magukért. Minden azon múlik majd, hogy a Raptors mennyire tud higgadt maradni és feltenni az i-re a pontot. Nem kell kapkodniuk, náluk van a "momentum", innentől "csak" be kell fejezni a párharcot. Kawhi Leonard MVP formában, védekezésben nagyon rendben vannak, támadásban is meccsről meccsre jobban festenek. Lassan ki kell jelentenünk, hogy már csak Durant felépülésében bízhatnak a GSW hívei. 

Az ötödik mérkőzésre 1.68-ért adják a torontói sikert, ami sajnos teljesen reális és sok érték nincsen benne. A játékos teljesítményeknél azonban lehet keresnivalónk. Az egyértelmű, hogy Klay Thompsontól jó dobóforma kell, ha meccsben akar lenni a GSW. Nem maradhat megint magára Curry, mert akkor sima hazai lesz a vége. Azt is megkockáztatom, hogy Curry lesz most limitálva (amúgy is fáradt VanVleet fizikális védekezése miatt), előtérbe kerül a Splash Brothers másik tagja. Hagyják majd őt dobni.

Borítókép: Kevin Durant. Fotó: GAMEFACE-PHOTOS/Flickr

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Klay Thompson 22,5 pont felett
    1.91 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.62 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 09:07
Gyönyörű megint  ;D
Houston: Russell Westbrook
Oklahoma: Chris Paul

Mikor a ballasztot cserélnéd, de nem kell a kutyának se, ezért csak egy hasonlóra tudod elboltoni. Chris Paul - ha nem vásárolják ki, amit közel 124 millás garantált szerződés esetén irreálisnak tartok - bajnoki cím nélkül marad, aminek örülök, látva, hogy milyen ember. Az OKC-ben jó eséll

Kapcsolódó cikkek