NBA: Használ-e valamit a kampány?

Bence
2019 ápr 5. 23:00
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba James Harden Giannis Antetokounmpo Luka Doncic

Az év legértékesebb játékosa és az év újonca cím kapcsán hasonló a helyzet. Adott két egész évben konstansan jól teljesítő játékos, illetve van két kihívó, akik a szezon második felében léptek elő. Ki nyerhet ilyenkor? 

MVP

James Harden vagy Giannis Antetokounmpo? Ez itt a kérdés, semmi más. Harden kapcsán már voltak ebből viták az elmúlt években is, hiszen hiába hozott jobb teljesítmény, mint Steph Curry, mégsem kaphatta meg a hőn áhított trófeát, aztán jött a 2018-as esztendő. Az látszik, hogy Szakáll nem lassít, idén elképesztő pontátlagot hoz (36,2), amihez hasonlót utoljára Kobe Bryant (2006), előtte pedig Michael Jordan teljesített (1987-88). James Harden sorra megszórta az ellenfeleket, támadások hatalmas többsége rajta keresztül ment végig, 2019-ben 7 darab 50 pont vagy afeletti mérkőzése volt. 

A Houston Rockets átvészelte Chris Paul sérülését és Carmelo Anthony "leigazolását". Harden gyakorlatilag egyedül tartotta a lelket a csapatban, sok kritika is érte a játéka miatt, ugyanakkor rengeteg mérkőzést nyert meg a csapatának. Az már egy másik kérdés, hogy a rájátszásban ez majd mennyire üt vissza. A mérleg másik oldalán pedig ott van a Görög Szörny, aki csapatával első a ligában, kiváló a Milwaukee, Antetokounmpo pedig igazi vezér. 

Antetokounmpo mind védő, mint támadóoldalon képes domináns szerepre, egyedüli problémája a tripladobás, bár itt is voltak jobb periódusai. Palánk közelében megállíthatatlan, játszi könnyedséggel átlagol 27 pont és 12 lepattanó felett. Egyik oldalon tehát a liga legjobb csapatának vezére (1.38), míg a másikon egy dobógép, akinek a gárdája a nehezebb konferenciában harmadik és olyan átlagokat hoz, mint a legendák (3.00). Lehet megosztott MVP-cím? Kampány nagyon beindult, miszerint Harden teljesítménye extrább, de reálisan nézve a görögé az MVP. 

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

ROTY

Szezon előtt még Deandre Ayton volt a favorit, hiszen egy olyan játékos húzott a Phoenix Suns első cetlivel, akitől nagyon sokat vártak. Azonban Luka Doncic kezdte a legjobban az alapszakaszt, aki rögtön a Dallas Mavericks vezére lett. Évek óta Európában pallérozódott a fiatal szlovén, Euroliga és Eb-győztesként érkezett a tengerentúlra. Az Euroligához szokott szurkolók már megszokhatták, hogy Doncic képes mérkőzéseket eldönteni a hajrákban, ezt az amerikai közönség is megtapasztalhatta hétről hétre.

Minimum 8-10 találkozót döntött el a szlovén, ami azért nagy szó, mert a Dallas nem tartozik a legjobb csapatok közé. A franchise egy megújuláson megy keresztül és a jövőt a Doncic - Porzingis tengely köré építik majd. Porzingis ezt a szezont kihagyja sérülés miatt, de Doncic az alapszakaszban nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra. Jobb a pontátlaga, mint Lebron Jamesnek az újoncévében, majd 8 lepattanót szed le meccsenként és közelít a 6 gólpasszhoz átlagban. A Harden által is használt visszalépős triplákat kiválóan értékesíti, ahogyan a floatereket is. 

Játéka élményszámba megy, ő jelentheti a jövőt a Mavs számára, de a szezon második felében akadt egy nagyon komoly kihívója az év újonca díjra. Megmondom őszintén, hogy a szlovén kiegyensúlyozottabban teljesített idén, viszont Trae Young elmúlt hetei fenomenálisak. Be is indult a kampány, miszerint neki kéne kapnia a díjat, vagy legalábbis megosztva kéne kapniuk. Emiatt elgondolkodtató a 7.50-es Young szorzó. 

A józan paraszti ész azt mondja, hogy ez sima Doncic siker, de ha a maradék két meccsen is így játszik Young és megtolják a kampány végét, akkor megtörténhet az, amire utoljára 2000-ben volt példa: megosztott díjat kapnak. Az Atlanta Hawks szárnyal manapság Trae Young vezetésével, motivált a társaság és sokat fejlődtek a szezon kezdetéhez képest, amiben nagy érdeme van az újonc irányítónak is. Doncic a kisebb sérülések miatt nem tudott pályára lépni az Oklahoma és a Philadelphia ellen, ráadásul a csapat sorra szedte be a vereségeket. 

A visszatérése azonban erősre sikeredett, még akkor is, ha a meccs végi clutch szituációban rossz döntést hozott (szándékosan passzolt volna a dobás helyett?). Így is 27 pontot szerzett, emellett 12 lepattanót is leszedett, szóval kiélezett a verseny a két tini között. Egy biztos, jelenleg Doncic a komplettebb játékos, aki konstans jó teljesítményre képes, viszont Youngnak vannak olyan periódusai, amivel képes elhomályosítani a szlovént. Érdemes kockáztatni ilyen szorzón Young győzelmét?

Borítókép: Giannis Antetokounmpo. Fotó: Keith Allison/Flickr

bet365 Kaszinó: Ingyen pörgetés növelő

Halmozza fel ingyen pörgetéseit.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.56 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

bet365 Kaszinó: Ingyen pörgetés növelő

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

MessiÁs hozzászólt
2019 szept 25. 13:40
NBA Fantasy? Kiraly lenne.
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D

Kapcsolódó cikkek