Tizenkét mérkőzéssel folytatódnak az NBA küzdelmei a pénteki játéknapon. Kiemelkedik mindenképp a Hawks - Warriors csúcsrangadó, de az OKC - Pelicans derbin is komoly csata lesz a rájátszásért. A Magic a Lakers ellen zárhatja le rossz sorozatát, míg a Clippersnek a Raptors otthonában kéne javítania.

Oladipo-Victor-Hilario-Orlando-Magic-001

Victor Oladipo (Orlando Magic) és Nene Hilario (Washington Wizards). Fotó: Keith Allison/Flickr 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers: Edzőváltás a Magicnél

A Magic jelenleg a liga legrosszabb formában lévő együttese zsinórban összeszedett 10 vereségükkel. Pedig a szezon első felét követően még merészebb álmaik is lehettek volna, így pedig a rossz szériát követően menesztették is Jacque Vaughn vezetőedzőt, de most még csak az egyik asszisztense lép elő ideiglenesen. De ez a váltás mutatja már, hogy a Magic nem akar tankolni, megvan a remek fiatal magjuk, akiktől okkal várnák a stabilabb jó teljesítményt. A Payton - Oladipo védőpáros, a kiscsatár Tobias Harris és a csapat centere, Vucevic is mindenképp említést érdemel. Tökéletes alkalom előtt állnak a javításra a Lakers ellen, akik viszont elképesztően behúzták a kéziféket Kobe Bryant kidőlését követően.

A Lakers biztosan szállítja a vereségeket (ezzel megtartva az idei draftcetlit), ráadásul Jordan Hill is rövidebb pihenőre készülhet. Jelzésértékű a Lakers kezdőjének összetétele is mostanában, Byron Scott nem foglalkozik a nevekkel, a fiataloknak adja meg a lehetőséget. Így pedig  Clarkson, Kelly és Black is a kezdőötös tagja, míg Lin, Nick Young és Boozer is csak a padról szállhatnak be. Védőoldalon mindkét gárda a liga aljához tartozik, de konkrétan a Lakers kapja a legtöbb pontot. A folyton megkavart kezdő sem segíti elő a csapatvédekezés javulását, egyénileg pedig egyik Magic húzóemberre sincs védője a vendégeknek. Hazai pályán, Vaughn menesztését követően jó lehetőség előtt a Magic most, hogy lezárja 10 mérkőzéses szériáját.

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers: Lehet javítani

Hatalmas pofonba szaladt bele tegnap a Clippers a Cavs otthonában, de ez a mai nap csak az ő malmukra hajtja a vizet a véleményem szerint. Paulék rengeteget pihentek ennek következtében a második félidőben, így nem mondanám fáradtnak őket. Ám annál frusztráltabbnak, a nagy kiütéseket követően pedig az NBA-ben általában felszívják magukat az együttesek. Ha ez nem lenne elég, 5 technikai faltot is kapott Doc Rivers legénysége, így most egy erődemonstrációt várok tőlük. A Raptors pedig pocsék formában. Otthon kaptak ki a Bucks és a Nets(!) ellen is legutóbb. DeRozan visszatérése sem hozott pozitív fordulatot, a pocsék csapatszellemről pedig folyamatosan jönnek a pletykák, állítólag nagyon nincs rendben a chemistry az öltözőn belül. 2.00 feletti szorzón mindenképp van érték a Clippers sikerében.

Atlanta Hawks - Golden State Warriors: Előrehozott All Star-gála

Sok kommentárt nem érdemes hozzáfűzni ehhez a párharchoz. Hatalmas várakozás előzi meg az idei szezont eddig leginkább meghatározó két együttes csatáját. Kemény védelmek, remek csapatjáték, kiváló labdajáratás, sok-sok tripla. Látványos és élvezetes mérkőzésre, mondhatni előrehozott döntőre lehet számítani, mindenképp megtekintésre ajánlom ezt a találkozót. Tippelni nem is mernék, csak dőljünk hátra! 

Durant-Kevin-Oklahoma-City-Thunder-005

Kevin Durant. Fotó: Keith Allison/Flickr

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans: Harc a playoffért

Mikor már azt hinnénk, végleg kiszállt a Playoffért folytatott harcból a Thunder, akkor nyernek a Pelicans otthonában, ráadásul Durant nélkül! Rá pár napra pedig most Oklahomában is találkoznak a felek, az MVP játékára pedig egyre több esély van. A Pelicans jelenleg egy, míg az OKC kétmérkőzéses hátrányban van a 8. helyen lévő Sunstól, nagyon jelentős mérkőzésről beszélünk tehát. A lélektani előny jelenleg a Thundernél, a pár napja aratott győzelmük újra hitet adhatott nekik. Ha pedig Durant is játszik, nem igazán lehet itt kérdés, hazai pályán egyértelmű esélyes az OKC. Azt se feledjük, hogy legutóbb 45 pontot szórt Westbrook, így az irányító önbizalmával nem lehet gond. És újfent remekelhet, hiszen a Pelicans irányítója, Jrue Holiday sérülése miatt továbbra is hiányozni fog. Nélküle pedig hatalmas teher lesz Anthony Davis vállán, aki a legutóbbi találkozón is szinte egyedül volt.

Borítókép: Kevin Durant. Fotó: Keith Allison/Flickr

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org