Egy új éra kezdődött a Memphisnél, amelynek egyik sztárja Ja Morant lehet. Rögtön első évben a rájátszásba vezeti csapatát?

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 

Emlékezhetünk még arra a Memphisre, akiknél a kőkemény védekezés dominált, remek játékosokkal volt tele a keret (Mike Conley, Marc Gasol, Tony Allen és Zach Randolph), viszont nem sikerült döntőbe kerülni és robbantották a csapatot. 2019 elején végleg véget ért a "Grit and Grind" éra, elkezdődtek a háttérmunkálatok, átszervezték a franchise irányítását. Az új vezetőkkel egy tehetséges fiatal játékoskeret összerakása a cél, ehhez pedig új edző is dukált. A játékosok többsége 26 év alatti, tényleg a jövőt építik Memphisben. 

A cserehatáridő lejárta előtt is aktív volt a csapat, hiszen megszabadult André Igoudalától, aki nem akart náluk játszani, Jae Crowder elpasszolása csak rövid távon lehet érzékeny veszteség, jövőre nézve Justise Winslow érkezése hatalmas potenciállal kecsegtet. Jó "catch and shoot" játékos válhat belőle hármas poszton, illetve gyorsaságának hasznát vehetik a leindításoknál is, azonban egyelőre sérüléssel bajlódik. Rövid távon tehát gondban lehet a Memphis, kell Ja Moranttól a jobb játék. 

Az újonc az elmúlt napokban megszerezte karrierje első tripla-dupláját, zseniális a srác, sorra oktatja a rutinosabb játékosokat, szárnyal vele a csapat, valószínűleg, ha nem jön közbe egy sérülés (ami sajnos benne van a játékában), akkor ő lesz az év újonca. A Memphis számára ez az év eddig tökéletesen alakul, hiszen nem akarnak tankolni, mert nincs kiért a drafton. Az idei "osztály" nem túl acélos, ahogyan számukra a nyári szabadügynök piac sem lesz meghatározó (ellentétben 2021 nyarával, ahol rengeteg sztár lehet "elérhető"). 

A franchise vezetése 2021-re készül, addig pedig mindent meg fognak tenni, hogy egy olyan fiatal csapatuk legyen, amely több szabadügynök számára is vonzó lehet. Morant és a többi fiatal sok időt fog a parketten tölteni, összeszokik a keret és elfigyelve a többiek ingadozó formáját (Portland, Oklahoma, Dallas), a szezon végén összejöhet a rájátszás is. Winslow felépüléséig Kyle Anderson pótolhajta Crowdert, akinek papíron nagyobb haszna volt a csapat játékára. 

Ha megnézzük a Memphis sorsolását, akkor azt látjuk, hogy a gyengébb kezdés után a gárda kezd összeszokni, elbántak a nehezebb ellenfelekkel is, de a következő 2-3 hét lehet meghatározó számukra. Március elejéig lezajlik náluk egy olyan periódus, amiből kiderül, lehet-e esélyük a playoffra idén. Ennek első állomása a Portland elleni meccs. Hasonló utat jártak be ők is a teljesítményük szempontjából, ugyanakkor ennek a Blazersnek még bőven lenne hová javulnia, hiszen kevés az, ha Lillard "megőrül" egy-egy estére. 

Miben látunk értéket? Az összesített pontokban: képes a Memphis olyan estékre, amikről elszabadul Morant és a többi fiatal, beszórnak 120-140 pontot (legutóbbi hetekben párszor megtörtént), Portland pedig stabilan képes hozni a 115-120 pont környékét az ellenfelekkel szemben, ugyanakkor védőoldalon is kapnak ennyit rendszerint. Crowder távozásával védekezés gyengülhet átmenetileg a hazaiaknál, ezt kihasználhatják a vendégek. 

Borítókép: Memphis Grizzlies 001 (fotó: Scott E Read / shutterstock.com)

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Minden 1500 forint értékű, MLB, NBA, NHL vagy amerikai ATP, WTA meccsre megtett fogadásod után egy sorsjegy jár, amellyel az Unibet hétfői sorsolásain 300 ezer forint extra nyereményt vághatsz zsebre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers Tipp

    230,5 pont felett
    1.60 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -16.20 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

  • Minden 1500 forint értékű, MLB, NBA, NHL vagy amerikai ATP, WTA meccsre megtett fogadásod után egy sorsjegy jár, amellyel az Unibet hétfői sorsolásain 300 ezer forint extra nyereményt vághatsz zsebre.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek