Kezdődik végre a szezon, ráadásul egy pikáns városi rangadóval, ahol a sérültek hiánya befolyásoló tényező lehet!

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers

Talán a sors iróniája lehet, hogy az egykori Lakers legenda, Jerry West ténykedése most a riválist vezetheti csúcsra. A 90-es években még neki köszönhette a Lakers, hogy Kobe Bryant mellett Shaquille O'Neal és Phil Jackson érkezett, amivel lerakta a franchise alapköveit. Az ő ténykedése alatt a 8 bajnoki címet szereztek az aranysárga-lilák, majd következett a kitérő Memphisbe, ahol az egykor lesajnált franchise-ból felépített egy stabil rájátszásban résztvevő csapatot (Pau Gasol vagy épp Jason Williams vezetéséve). Miért foglalkozunk vele ennyit?

Mert Jerry West munkája óriási hatással van a ligára, ahová megy, ott kis túlzással, de arannyá válik minden. A Golden State Warriors sikereiben is aktívan részt vett, 2011-ben tanácsadóként csatlakozott, majd négy év múlva a franchise története első bajnoki címét ünnepelte. Két bajnoki címmel gyarapította trófeáit, majd a Clippersbe "igazolt" 2017-ben, ahonnét kiszórta a Paul - Griffin - Jordan triót és felépítette a Leonard - George duót és egyből a bajnoki cím legfőbb esélyesévé vált a csapat. 

A felkészülésük gyengére sikeredett, de ebből felesleges messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis nem a szezon előtt kell csúcsformában lenni. A két szupersztárjuk egyben kiváló védő is, de akkor mégis miért ne fogadjunk rájuk hazai pályán a Lakers ellen? Paul George 10 mérkőzést hagy ki a szezon elején, mivel nyáron megműttette a vállát. Kawhi Leonard egyelőre még messze a csúcsformától, többiek pedig nem valószínű, hogy meccset tudnának nyerni egy Lebron James és Anthony Davis fémjelezte csapat ellenében. 

A Lakersnél ugyanis ott a bizonyítani vágy, hiszen most mindenki kis túlzással a Clippersre figyelt. A bizonyítási vágy pedig a pályán hozhat eredményt. Erős keret jött össze, de nem biztos, hogy egészségesek tudnak maradni a szezon során. Ez náluk az egyik fő probléma, másik az ego, illetve a nehezen kezelhető játékosok. Akad belőlük bőven (Rondo, Cousins, McGee, Howard stb.), de az első meccsen ebből még profitálhatnak is. 

Kyle Kuzma nem léphet pályára, természetesen DeMarcus Cousins sem, de Rajon Rondo és Alex Caruso játéka is kérédes. A többiek azonban bevetésre készen, azért az Anthony Davis - JaVale McGee - Dwight Howard elsőre tűnik csak mókásnak, inkább ijesztő, főleg ami a Clippers palánk alatti karcsúságát illeti. Azért a Lakersnél is vannak jó védők, akik tehermentesíthetik Lebront, ezzel pedig jöhet az elsőre meglepetésnek tűnő, azonban a fogadóirodák által már favoritként kezelt Lakers győzelme (1.66).

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers Tipp

    Lakers nyer
    1.66 Bet365