Az NBA fejesei és a nézők által várt döntő elmarad, legalábbis egyelőre nagyon úgy fest, hogy nem lesz Boston Celtics - Los Angeles Lakers finálé, pedig alaposan megágyaztak neki. Attól függetlenül, hogy a Denver Nuggets és a Miami Heat is egyaránt 3-0-ra vezet, ne vegyük még készpénznek a továbbjutásukat? Léteznek még csodák?

2023 máj 30. 02:40
Tipp: Miami győzelem
Unibet
1.82

149, de lesz 150 vagy 151?

A rájátszáson eddig 149 alkalommal volt 3-0 az állás, de egyik alkalommal sem sikerült fordítania a hátrányban lévő csapatnak. Vajon a 150. alkalom (Lakers - Nuggets), esetleg a 151. alkalom (Heat - Celtics) lesz a sikeres? Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy ez a széria nem törik meg, mind a Denver Nuggets, mind a Miami Heat simán tovább fog jutni, mert akkora a fölényük a párharcban. Az sem lenne meglepő, ha söprés történne mindkét konferencia döntőben

Elfogyott a Lakers

Kiváló időszakot produkált a Los Angeles Lakers a szezon második felében. Ha az utóbbi hónapokat nézzük, akkor a liga egyik legjobb csapata volt, majd a rájátszásban is meneteltek. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy a keretben lévő fiatalok - akik kikaparták a gesztenyét a sztároknak -, ők rutintalanok, míg a sztárok nem véletlenül hiányoztak idén (is) olyan sokat. Anthony Davis porcelánból van, ráadásul, ha van egy kiemelkedő 40-42 perces mérkőzése, akkor a következőn gyengébben teljesít. 

LeBron James már 39 éves lesz idén, elvileg frissen érkezett a rájátszásra egy sérülésből felépülve, de ha őszinték akarunk lenni, akkor már meg sem közelíti a régi játékát. Ez azonban nem meglepő ilyen korban, viszont kockázatos két ilyen játékosra építeni egy minimum 16, de inkább 23-25 meccsből álló rájátszást. LeBron elfogyott a harmadik körre, mint ahogyan Davis is, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a Denver támadójátékával. 

Playoff Murray és Playoff Butler

Jamal Murray 20 pontot átlagolt idén az alapszakaszban, visszatért egy súlyos sérülésből, de így is inkább Nikola Jokic vitte a hátán a csapatot. Elérkezett a rájátszás, megint Jokic remekléseiről olvashattunk, de egyre többször került elő Murray is, aki jelenleg 27,9 pontot átlagol, ez eléggé jelentős javulás, ráadásul vannak igazán nagy megőrülései is, szinte foghatatlan az ellenfelek számára, főleg olyan második opcióként, ahol Jokic az első számú ember, akire szintén nehéz bárkit is állítani, aki limitálni tudja. 

Az átkötés pedig Jimmy Butler fantasztikus teljesítményével történik, aki a Keleti főcsoportban lépett elő. Ha nem számítjuk a Heat sztárjának legutóbbi meccsét - ami idő előtt eldőlt, így Butler csak 31 percet töltött pályán, alig próbálkozott dobással -, akkor a rájátszás átlaga majd 34 pont. Ezt összevetjük az alapszakasz 22 pontos átlagával, itt is jelentős javulást kapunk, az ilyen fejlődéseken múlik egy-egy csapat PO-menetelése. 

Kevés a Boston

Felmerült, hogy az edzőváltás is a probléma a Bostonnál, miszerint Joe Mazzulla már nem elegendő ehhez a szinthez. Az elmúlt években különböző szakvezetők irányították a klubot, voltak jó periódusok, de talán nem feltétlenül a szakvezetők hibája az, ami a csapatnál történik. Megeshet, hogy épp Tatum, Brown vagy Smart kevés a rájátszáshoz. Tatum is borzasztóan felemás, a Philadelphia elleni utolsó két meccsen előfordult olyan három negyed, amikor három pontra volt képes, majd utána hatvan felett dobott. 

Ilyen ingadozások pedig nem férnek bele. A negyedik meccs Miamiban lesz, gyakorlatilag a Heat kipihente magát, hiszen a legjobbak a harmadik meccsen már a kispadon ültek, tartalékoltak, mert annyira megalázták a Bostont. Ha valami jelentős változás nem történik, akkor a Miami söpréssel jut döntőbe. A másik ágon viszont benne van, hogy egy kis segédlettel (gondoljon itt bárki bármire), végül a a Lakers nyer egyet, ezzel meghosszabbítva a párharcot egy ötödik meccsre. 

  • Boston Celtics - Miami Heat tipp

    Miami győzelem
    Unibet
    1.82

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés