Papírformának megfelelően alakult az első mérkőzés, ahol a Cleveland simán győzött a Boston ellen. Vajon elég lesz az Isaiah Thomas vezette hazaiaknak két nap, hogy rendbe szedjék a soraikat és megverjék a címvédőt?

Boston Celtics

Az aminek működnie kellett volna a sikerhez, az nem ment a Bostonnál. Először is, meg kellett volna állítani Lebron Jamest. Ez természetesen nem ment, hiszen James azt csinált, amit csak akart. Volt olyan, hogy egy az egyben Olynyket alázta, akinek esélye sem volt ellene. Olyan volt, mintha egy utcai kosármeccset néznénk. Ha ez nem lett volna elég, hogy a védekezés darabjaira hullott, akkor még a triplák sem jöttek. Ez a kettő így már sok volt, gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a győztes kiléte. Második meccsen már az életben maradadásért küzd a Boston, de nem igazán látom, hogyan tudnának nyerni. Van pár apró érv, de a másik oldalon meg egy olyan masszív és erős gárda van, amivel nem tudnak mit kezdeni. Mi a bosszantó a Boston számára? Hogy a Cleveland nem pörgött 100%-on és így is simán nyertek. A védekezésük közel sem volt acélos, az elején, ha kicsit pontosabb a Boston simán lehetett volna szorosabb a meccs, de nem tudtak élni az eséllyel. Must win szituáció ez a Bostonnak, de nem hinném, hogy itt nyerhetnek. Lebront le kéne lassítani, amire talán a Smart-Brown duónak lenne esélye, de csak nagyon halvány. És akkor még ott a Cleveland többi opciója, amire szintén nincsen válaszuk. 

Cleveland Cavaliers

Hozzászoktunk már az elmúlt évek alatt, hogy ahol Lebron James van, az a csapat döntős lesz keleten. Zsinórban hetedik év lesz ez. Próbálkozott az Indiana, Chicago vagy a Toronto az elmúlt években, de nem sikerült megverni a James vezette csapatokat. Úgy néz ki, hogy idén ez a Bostonnak sem fog sikerülni. Első meccs alapján teljesen reménytelen a helyzetük. Mindig csak Lebron, de most is ki kell őt emelni. Az amit az első negyedben művelt a Boston magasembereivel, az megalázó volt.

Lebron Love Cavaliers 001

Lebron James és Kevin Love. Fotó: Keith Allison/Flickr

Brad Stevens taktikája az volt, hogy majd magára hagyja a centereit vele és majd ők valahogy megoldják. Borzasztó megoldás volt, mert Lebron lendületből verte őket, és szinte minden akciót ponttal fejezett be. A betörések nagyon ültek, ezek után próbált váltani a Boston, hogy periméter játékosok fogják őt, erre pedig ugyanezt csinálta, mint Olynyk vagy épp Horford ellen, csak most a palánk alatt még büntetőt is kapott mellé. Mi a még rosszabb hír a Bostonnak? Hogy Love és Thompson kezd belendülni. J.R. Smith Thomason is kiválóan védekezik (ahogyan tette azt DeRozan ellen), így az is belefért, hogy Irving ne játszon jól. 

2-0?

Próbáltunk az előző cikkben kedvező lehetőségeket felvázolni, amivel nyerhet a Boston, de látszott, hogy ebből szinte semmi sem megvalósítható. Második meccsen még nehezebb helyzetben a Celtics. A Cavs elkapta a fonalat, kezdenek belendülni Love segítői is. Nem hinném, hogy kétszer egymás után ilyen gyenge lesz Kyrie Irving, szóval az ő pontjait nyugodtan lehet majd erőltetni. A Boston legfontosabb feladata szerintem Lebron lassítása lesz. Emiatt a többi csapatársa közül egy-két ember nagyon élhet. Legútóbb ez Love volt (főleg, mert magasemberek védekeztek Lebronon), szerintem most főleg Bradley-ék fogják Jamest, így Irving elkaphatja a fonalat. Stevens másik fontos feladata lesz még, hogy Thomas helyét megtalálja támadásban. Smith megeszi őt reggelire, így valami mást kell kitalálni a Bostonnak. 1.42 körül adják a Cleveland szorzóját, ez azért idegenben nem túl acélos, de eléggé reális. Három esemény megvalósulásával jöhet létre a hazai siker: Lebron borzalmas napot fog ki, ahogyan az egész csapat is, illetve a bostoni triplák ülnek. Ez szerintem túl sok, hogy összejöjjön. Lehet érdemesebb a játékos opciók környékén nézelődni, hiszen Irving pontjait már említettem (ha 15-20 pont körüli határ lesz, akkor érdemes felette fogadni), illetve most Love gyengébb produkcióját várom (20 pont alatti teljesítmény). 

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org