NBA-rájátszás: Érvényesül a papírforma?

Nagy Bence
2019 ápr 15. 10:08
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Toronto Raptors San Antonio Spurs Portland Trail Blazers

Képes feljavulni az Oklahoma és a Denver a második mérkőzésre? Mire megy az Orlando ellen a Toronto?

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder

Bekezdett a Portland hazai közönség előtt, azt hitték az első negyed után, hogy a bab is hús, aztán az OKC összekapta magát. Rögtön az első 12 percben szinte minden beesett Lillardéknak, míg Paul George és Russell Westbrook teljes homály volt a túloldalon. Damien Lillard komoly teljesítményt tett le az asztalra, clutch szituációban sem remegett meg, míg Enes Kanter kezdőként is megállta a helyét, képes volt dominálni haverja és egyben egykori csapattársa, Steven Adams ellen. 

Joggal féltették Jusuf Nurkic kiesése után a Blazerst, de bebizonyították, hogy bőven van potenciál a csapatban még a bosnyák magasember nélkül is. A periméter megállíthatatlan, akkor sem jönnek zavarba, ha éppenséggel nem esnek be a triplák. Ekkor a védekezésben léptek szintet, Stotts mester jól menedzselte a mérkőzés elején kialakított komoly előnyt, amely kitartott a találkozó végéig. 

A helyzet az, hogy óriásit kell javulnia az OKC-nek, de lehet, hogy ez is kevés lesz. Védekezés nem rossz, de támadásban bőven vannak problémák. A triplák egyáltalán nem ültek (mondhatnánk, hogy ennél csak jobb lehet), Paul George vállsérüléssel játszott 42 percet, ami egyáltalán nem tett jót neki. Russell Westbrook pedig hiába hozott újból tripla-duplát, megsérült és a dobási hatékonysága is gyenge volt. 

A két legfőbb játékos nincsen 100%-os állapotban, ez pedig az oklahomai álmok végét is jelentheti, mert nélkülük offenzív oldalon nem képes tartani a lépést az OKC a Portlanddel. Az már az első meccsen is látszott, hogy akkor sem jön zavarba a Portland, ha nem jönnek a triplák, ők is tudnak még bőven javulni, szóval könnyedén lejöhet a második meccsre egy újabb hazai siker (1.81).

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

Kijött a rutintalanság a párharcban. A Spurs feladta a támadást és a védekezést választotta, ami kifizetődő volt. Nem hagyta élni Popovich csapata a Denver hátvédjeit, periméteren egyértelműen dominált a Spurs, de a palánk alatt is voltak jó húzásai a vendégek legendás trénerének. A végjáték ugyan szoros volt, de a Spurs rutinból lehozta. 

A második mérkőzésen az lesz a kérdés, hogy képes-e továbbra is ilyen fegyelmezetten védekezni a San Antonio. Ha igen, akkor nincsen miről beszélni, mert hiába szervezi Jokic a játékot, ha a hátvédek nem dobják be a helyzeteket, triplák pedig nem ülnek (első meccsen a denveri mérleg 21,4%).

A helyzet viszont az, hogy a Denverben ennél jóval több van, míg a vendégek sokkal többet nem tudnak változtatni, egy dobópárbajban jó eséllyel alulmaradnának. Ugyanakkor viszont 1.30 körüli szorzón sok fantázia nincsen a denveri győzelemben, akkor inkább egy kevés pontos tipp (209,5 pont alatt: 1.84), esetleg egy Spurs hendi (+7,5 pont: 1.82).

Toronto Raptors - Orlando Magic

Ez egyszerűen hihetetlen: elmúlt hat évben rendszerint kiemelt volt a rájátszásban a Raptors, de az első kör első meccsei közül mindössze egyet tudtak megnyerni és ötöt elbuktak. Idén is ez történt, semmi sem változott, pedig megerősítették a keretet, szupersztárral is rendelkeznek, de mégsem tudtak nyerni, pedig a fegyelmezett védekezés adott volt végig. 

Az viszont pozitívum lehet számukra, hogy rendszerint talpra tudnak állni és behúzzák a második hazai mérkőzést (1.20). Ennél csak jobb lehet a Toronto, Lowry pocsék meccset játszott, ahogyan Ibaka is, míg a vendégeknél ugyan jól limitálták Vucevicet, de rá hasonló védekezés várhat a párharc többi mérkőzésén is. 

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -5.03 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 18:14
NBA-rájátszás: Magához tért a Thunder?

Sorsdöntő meccsre kerül sor a Portland ellen Russell Westbrook és az Oklahoma City Thunder szempontjából. Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 11:53
Szimpatikus ez a Nets, ahogyan hajtanak, de marketing szempontból nem lenne jó a továbbjutásuk. Valahogy csak belökdösik a Butleréket. Embiid szerintem semmit sem fog változni, ilyen lesz pályafutása végéig, látszik, hogy nincsen agya, csinálja a faszságokat. Simmons pedig ebben partner, bár olyan játékostól ne várjunk sokat, akinek Kendall Jenner a barátnője.. Érdekes amúgy, hogy
Proxyi hozzászólt
Tegnap, 11:07
Embiid tegnap visszatért, le is tarolta megint Allent. Sok helyen írnak a balhéról, de arról már kevesebbszer esik szó, hogy még volt egy karate rúgást imitáló "védekezése" is egy Nets triplánál (Dinwiddie volt talán a dobó). Azt sokan elviccelték (Shaqtin), de szerintem közel sem ilyen vicce

Kapcsolódó cikkek