NBA-rájátszás: Érvényesül a papírforma?

Bence
1 tipp
2019 ápr 15. 10:08
Szólj hozzá!

Kosárlabda NBA fogadás Toronto Raptors San Antonio Spurs Portland Trail Blazers

Képes feljavulni az Oklahoma és a Denver a második mérkőzésre? Mire megy az Orlando ellen a Toronto?

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder

Bekezdett a Portland hazai közönség előtt, azt hitték az első negyed után, hogy a bab is hús, aztán az OKC összekapta magát. Rögtön az első 12 percben szinte minden beesett Lillardéknak, míg Paul George és Russell Westbrook teljes homály volt a túloldalon. Damien Lillard komoly teljesítményt tett le az asztalra, clutch szituációban sem remegett meg, míg Enes Kanter kezdőként is megállta a helyét, képes volt dominálni haverja és egyben egykori csapattársa, Steven Adams ellen. 

Joggal féltették Jusuf Nurkic kiesése után a Blazerst, de bebizonyították, hogy bőven van potenciál a csapatban még a bosnyák magasember nélkül is. A periméter megállíthatatlan, akkor sem jönnek zavarba, ha éppenséggel nem esnek be a triplák. Ekkor a védekezésben léptek szintet, Stotts mester jól menedzselte a mérkőzés elején kialakított komoly előnyt, amely kitartott a találkozó végéig. 

A helyzet az, hogy óriásit kell javulnia az OKC-nek, de lehet, hogy ez is kevés lesz. Védekezés nem rossz, de támadásban bőven vannak problémák. A triplák egyáltalán nem ültek (mondhatnánk, hogy ennél csak jobb lehet), Paul George vállsérüléssel játszott 42 percet, ami egyáltalán nem tett jót neki. Russell Westbrook pedig hiába hozott újból tripla-duplát, megsérült és a dobási hatékonysága is gyenge volt. 

A két legfőbb játékos nincsen 100%-os állapotban, ez pedig az oklahomai álmok végét is jelentheti, mert nélkülük offenzív oldalon nem képes tartani a lépést az OKC a Portlanddel. Az már az első meccsen is látszott, hogy akkor sem jön zavarba a Portland, ha nem jönnek a triplák, ők is tudnak még bőven javulni, szóval könnyedén lejöhet a második meccsre egy újabb hazai siker (1.81).

Európai kosárlabda bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

Kijött a rutintalanság a párharcban. A Spurs feladta a támadást és a védekezést választotta, ami kifizetődő volt. Nem hagyta élni Popovich csapata a Denver hátvédjeit, periméteren egyértelműen dominált a Spurs, de a palánk alatt is voltak jó húzásai a vendégek legendás trénerének. A végjáték ugyan szoros volt, de a Spurs rutinból lehozta. 

A második mérkőzésen az lesz a kérdés, hogy képes-e továbbra is ilyen fegyelmezetten védekezni a San Antonio. Ha igen, akkor nincsen miről beszélni, mert hiába szervezi Jokic a játékot, ha a hátvédek nem dobják be a helyzeteket, triplák pedig nem ülnek (első meccsen a denveri mérleg 21,4%).

A helyzet viszont az, hogy a Denverben ennél jóval több van, míg a vendégek sokkal többet nem tudnak változtatni, egy dobópárbajban jó eséllyel alulmaradnának. Ugyanakkor viszont 1.30 körüli szorzón sok fantázia nincsen a denveri győzelemben, akkor inkább egy kevés pontos tipp (209,5 pont alatt: 1.84), esetleg egy Spurs hendi (+7,5 pont: 1.82).

Toronto Raptors - Orlando Magic

Ez egyszerűen hihetetlen: elmúlt hat évben rendszerint kiemelt volt a rájátszásban a Raptors, de az első kör első meccsei közül mindössze egyet tudtak megnyerni és ötöt elbuktak. Idén is ez történt, semmi sem változott, pedig megerősítették a keretet, szupersztárral is rendelkeznek, de mégsem tudtak nyerni, pedig a fegyelmezett védekezés adott volt végig. 

Az viszont pozitívum lehet számukra, hogy rendszerint talpra tudnak állni és behúzzák a második hazai mérkőzést (1.20). Ennél csak jobb lehet a Toronto, Lowry pocsék meccset játszott, ahogyan Ibaka is, míg a vendégeknél ugyan jól limitálták Vucevicet, de rá hasonló védekezés várhat a párharc többi mérkőzésén is. 

Borítókép: Kyle Lowry. Fotó: BRIAN WANG/Flickr

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • NBA Tipp

    Portland nyer
    1.81 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 53.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

MessiÁs hozzászólt
2019 szept 25. 13:40
NBA Fantasy? Kiraly lenne.
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 12:01
Azon gondolkozom, hogy szerencsétlen Eric Gordon mikor jut majd labdához. D'Antoni teljesen vakon van, ugyanazt fogja erőltetni, mint eddig. Az alapszakasz szerintem működni fog, mert hol Harden, hol Westbrick őrül majd meg és szerintem ketten átlagolnak majd 60 pontot és hozzák a meccsek többségét. Rájátszás már más kérdés, mert egyikük sem elit védő, D'Antoni meg pocsék
oakland23 hozzászólt
2019 júl 12. 11:28
Ez a Westbrook-Harden duó érdekes lesz  ;D Ha két labdával játszanának, akkor jó csapat lehetne, de két ennyire labdadomináns spílert berakni egy csapatba  ::) Én nem tudom elképzelni, hogy ez a Harden-Rusty-féle Rockets működni fog, de hátha rámcáfolnak.

Amúgy nem gyenge az idei offseason, szerintem simán izgalmasabb, mint az előző alapszakasz például :D

Kapcsolódó cikkek