Meddig tart még ez a párharc? Az most már egyre inkább látható, hogy melyik a jóval erősebb csapat. Nyer-e meccset otthon a Houston, vagy csúfos 0-4-el esnek ki. Ugyan két szoros meccsel kezdték a párharcot, de aztán az első hazai meccsükön Hardenék belefutottak egy 35 pontos vereségbe. Van innen visszaút?

Eddig sima

Az igaz, hogy két szorosabb meccsel kezdték a párharcot, de a harmadik meccsen már lehetett látni, hogy mekkora a két csapat között a különbség. Lehet ezt egy kifutott eredménynek tekinteni, de lássuk be, a két csapat között viszonylag nagy a differencia. Míg az egyik csapat periméteren szinte csak Hardenre támaszkodhat, addig a másikban ott van Curry, Thompson, Igoudala és Barnes. Palánk alatt ugyan Howard próbálja egyensúlyozni a Rockets gyengéit, de ő nincs 100%-os formában. Az igazán nagy probléma a Rocketsnél, hogy Harden nem tud vezérként játszani. Oké, vannak jobb periódusai, de nem tud úgy a csapata élére állni, mint tette azt Curry, vagy épp Lebron a Cleveland meccsén. A Houston szempontjából 0-3 az állás, és csak az a kérdés, hogy söpréssel esnek-e ki, vagy képesek lesznek meccset nyerni. Eddig idén 0-7-re állnak a GSW ellen, ami több mint megalázó. 

Harden-James-basket-001

James Harden. Fotó: Jonny Ross/Flickr

Curryre nincs ellenszer

Egy jó Curryt semmi és senki sem állít meg. Megtapasztalhatta a Houston védelme (idén sokadszorra), hogy milyen az, amikor az MVP földönkívüli fokozatra kapcsol. Szinte mindenhonnan betalált, hergelve ezzel a Rockets játékosait, és szurkolóit. Volt, hogy Howard elől kapta le a lepattanót. Nagyon hiányzik a Houston periméteréről a piócaként védekező Patrick Beverley. Ő levehetné a terhet Hardenék válláról, és egy kis borsot törhetne Steph orra allá. Azonban ő nincs, így képtelenség lefogni őt. Csak azon múlik a pontjainak száma, hogyan használja ki a helyzeteit. Az NBA-nek tehát új királya van Steph Curry személyében, aki szinte egymaga döntheti el a továbbjutást. Thompson még nincs is formában, és Igoudalaék sem remekelnek annyira. Mi lesz, ha ők is belendülnek?

Mit tehet a Houston?

Megint összeszedik magukat, mint a Clippers ellen, és összeszorított fogakkal harcolnak. Nem szeretem a Houstont, viszont hiszem, hogy képesek mégegyszer megszorongatni a GSW-t. Az NBA-ben az ilyen nagy blowoutok után általában egy szorosabb meccs szokott jönni, pláne egy rájátszás meccsen. A Houston már idén a playoffban bizonyságot tett mentális erejéről. A Clippers ellen abszolút vesztett állásból mentek tovább. Most szerintem erre nincs esély, viszont egy meccs erejéig még felveheteik a versenyt nyugat legjobbjával. Hardentől most már ideje egy jó teljesítménynek. Legutóbbi meccsen ő is nagyon eltűnt. Howard nagyon küzd, és végre képes tehetségéhez mérten játszani, de a többieknek is fel kell nőniük hozzá. Az egyik megoldás, hogy Ariza fogja végig Curryt. Elsőre kicsit furcsának tűnhet, de idén Ariza már fogott irányítót (Chris Pault például) sikerrel. Ő egyértelműen periméterről az egyetlen elit védő, és testi adottságai révén képes lehet kicsit limitálni Curryt. Láthattuk, hogy Terryék erre alkalmatlanok. A másik megoldás, hogy Howardékat tömik labdákkal a palánk alatt. Howard annak ellenére, hogy nincs 100%-os állapotban, még így is képes jó teljesítmény. A cserepadról érkező játékosoknak egyértelműen javulniuk kell a sikerhez, és kőkemény védekezésre van szükség hazai pályán a Houstonnak. Ezek a siker kulcsai.

Curry-Steph-John-Wall-Golden-State-Warriors-004

Steph Curry (Golden State Warriors) és John Wall (Washington Wizards). Fotó: Keith Allison/Flickr

Szakáll utolsó dobása

Mi lesz veled James Harden? Eddig kicsit eltűnt a playoffban. Nem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt, mint az alapszakaszban, ahol sokáig Curryvel harcoltak az MVP-címért. Amikor igazán kéne Harden segítsége a Houstonnak, pont akkor fogy el. Be lehet ezt tudni a nagy alapszakaszbeli hajtásnak. A csapatát már leírták, és elkönyveték, hogy simán kiesnek. Ebből meríthet erőt Harden is. Thompson nincs elit formában, így ha kicsit összekapná magát Szakáll, akkor biztos vagyok benne, hogy képes lenne szorossá tenni a párharcot. Ő az egyetlen olyan játékos, aki meg tudja bontani a GSW védekezését, és egy az egyben meg tud verni bárkit. Erre most nagy szüksége van a Houstonnak. 

  • NBA tipp

    Houston (+5,5 pont) - Golden State 1

Betfair üdvözlő bónusz

Akár 550 RON értékben kaphatsz bónuszt új játékosként.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Steph Curry (Golden State Warriors) és John Wall (Washington Wizards). Fotó: Keith Allison/Flickr