Nagy bajban a Boston, 0-2-es állásból kéne visszakapaszkodniuk Chicagóban. Szintén nem lesz egyszerű dolga az Oklahomának, ugyanis Westbrook csak erőlködik, a többiek pedig elfogytak mellőle. A Utah pedig igyekszik otthon megtartani az előnyét a Clippers ellen.

Chicago Bulls - Boston Celtics

A Boston nehéz helyzetbe hozta magát. A Bulls ugyanis elkezdte a rájátszást és akkora előnyre tett szert a két bostoni meccs után, hogy elgondolkoztató a söprés gondolata is. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat legjobb játékosának, Isaiah Thomasnak a testvére meghalt, ami nem csak őt, de a csapat többi játékosát is megrázta. Azonban nem ez a legnagyobb faktor, ami a 2-0-ás Bulls vezetést eredményezi, hanem Rajon Rondo feljavulása ex-csapata ellen, illetve Dwayne Wade is formába lendült. Utóbbi nagyon elkapta a fonalat, így levéve a terhet Jimmy Butlerről vagy épp Nikola Miroticról. Palánk alatt Robin Lopez parádés, teljesen megsemmisíti a Boston frontcourt-ját. Rajon Rondo pedig egy külön fejezetet érhetne, hiszen nagyon mélyről jött vissza. Vártam, hogy mikor kopik ki a ligából, mert szinte minden csapatból páros lábbal rúgták ki, de a Bullsnál elkezdett küzdeni, aminek az eredménye egy jó játék lett. Védekezésben is odateszi magát, hajtja a többiekket és ő maga is küzd. Nagyon egyben van most a Bulls, a Celtics pedig mélyen. A rutinos öregek nagyon repítik a Bikák szekerét, amivel ez a Boston nem tud mit kezdeni. Palánk alatt teljes homály a csapat, Horford körülményes a többieket pedig inkább hagyjuk. Isaiah Thomast teljesen kiveszi a támadásokból a Bulls perimétere, a többiek pedig nem tudnak felnőni a feladathoz. Így szinte ki is húzták a Boston méregfogait. Kíváncsi vagyok mit lép erre Brad Stevens edző, mert azért Hoiberg nem egy nagy stratéga, pláne a meccs közbeni váltás nem megy neki, de az érték így is a hazaiak szorzójában van (1.76).

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets

Semmire se ment az OKC Westbrook parádés teljesítményével. 50 pontos este és tripla-dupla, de kikaptak, amit Russel is szóva tett. Az viszont biztos, hogy Westbook sokat is vállal, míg ez az alapszakaszban annyira nem volt szembetűnő, addig a playoffban már egyértelműen látszik. Megnézzük az alapszakaszukat és rájövünk, hogy a nyugati top4 ellen 3-10-re áll az OKC, ami azért nem túl fényes az elit csapatok ellen. Az ellenfelek is tudják, hogy Westbrookon kívül nem sokan képesek 20 pont feletti meccsre az OKC-ben és ezt ki is használják. Belekényszerítik (najó, azért annyira nem kell kényszeríteni) az irányítót, hogy olyan dobásokat is vállaljon el, amiket már abszolút nem kéne. Ennek eredménye lett a 43 dobáskísérlet, ami mutatja Westbrook önzőségét is. Így nem lehet párharcot, de még meccset se nyerni.

Russell Westbrook Oklahoma 008

Russell Westbrook. Fotó: Keith Allison/Flickr

A másik nagy probléma, hogy az OKC védekezése az egyik pillanatról a másikra teljesen eltűnik, ahogyan az irányító mellől a pontszerző emberek is. A Houstonnál van tűzerő, védekezéssel sincsenek akkora problémák. Hardent ugyan legutóbb megfogta Roberson, de az MVP-jelölt meccs végére összekapta magát és eldöntötte a találkozót. Otthon azért még agresszívabb és defenzívebb arcát veszi majd elő a Thunder, de kérdés mire mennek akkor, ha Westbrook leül pihenni. Onnantól a csapat teljesen szétesik és ez nem megengedhető meccs közben, egy ekkora tűzerővel rendelkező csapat ellen. Simán el tudom képzelni, hogy a Houston behúzza zsinórban a harmadikat is (2.30), pláne ha Beverley megint úgy tudja limitálni Westbrookot, mint ahogyan az első meccsen. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers

A második meccsen a Clippers kiválóan kihasználta a Jazz centerének, Rudy Gobertnek a hiányát. A palánk alatt a Griffin-Jordan duó dominált, amivel nem igazán tudott mit kezdeni sem Favors, sem Diaw. Periméteren viszont nagyon keményen dominál a Jazz, így teljesen limimitálták Jamal Crawfordot, illetve J.J. Redicket. A Jazz mindenezek ellenére partiban volt, és nem tudták őket teljesen megsemmisíteni a hazaiak. Sokat köszönhetnek a Clippersnél a hazai közönségnek, mert nagyon nagy támogatást adtak Chris Pauléknak. Az irányító hozott is pár extra dobást. A Utah-t viszont nem írnám le teljesen a hazai meccs előtt. Gobert ugyan nem játszik, de mint említettem a periméter védekezése nagyon egyben van a hazaiaknak, amivel itt bizony meccset is lehet nyerni. Mert ugyan jól játszik a Clippersnél Blake Griffin, és DeAndre Jordanre sem lehet panasz, de a pár játékosnak (Crawford, Redick) bőven van hova javulni. 2.00 alatti szorzón szerintem nem sok érték van a Clippers győzelemben, mert simán előfordulhat, hogy a közönség belehajszolja a hazaiakat sikerben. Talán egy under (198.5 pont) nem tűnhet rossz opciónak 1.78-ért.

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org