NBA-rájátszás: Rutinos Bikák

Nagy bajban a Boston, 0-2-es állásból kéne visszakapaszkodniuk Chicagóban. Szintén nem lesz egyszerű dolga az Oklahomának, ugyanis Westbrook csak erőlködik, a többiek pedig elfogytak mellőle. A Utah pedig igyekszik otthon megtartani az előnyét a Clippers ellen.

Chicago Bulls - Boston Celtics

A Boston nehéz helyzetbe hozta magát. A Bulls ugyanis elkezdte a rájátszást és akkora előnyre tett szert a két bostoni meccs után, hogy elgondolkoztató a söprés gondolata is. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat legjobb játékosának, Isaiah Thomasnak a testvére meghalt, ami nem csak őt, de a csapat többi játékosát is megrázta. Azonban nem ez a legnagyobb faktor, ami a 2-0-ás Bulls vezetést eredményezi, hanem Rajon Rondo feljavulása ex-csapata ellen, illetve Dwayne Wade is formába lendült. Utóbbi nagyon elkapta a fonalat, így levéve a terhet Jimmy Butlerről vagy épp Nikola Miroticról. Palánk alatt Robin Lopez parádés, teljesen megsemmisíti a Boston frontcourt-ját. Rajon Rondo pedig egy külön fejezetet érhetne, hiszen nagyon mélyről jött vissza. Vártam, hogy mikor kopik ki a ligából, mert szinte minden csapatból páros lábbal rúgták ki, de a Bullsnál elkezdett küzdeni, aminek az eredménye egy jó játék lett. Védekezésben is odateszi magát, hajtja a többiekket és ő maga is küzd. Nagyon egyben van most a Bulls, a Celtics pedig mélyen. A rutinos öregek nagyon repítik a Bikák szekerét, amivel ez a Boston nem tud mit kezdeni. Palánk alatt teljes homály a csapat, Horford körülményes a többieket pedig inkább hagyjuk. Isaiah Thomast teljesen kiveszi a támadásokból a Bulls perimétere, a többiek pedig nem tudnak felnőni a feladathoz. Így szinte ki is húzták a Boston méregfogait. Kíváncsi vagyok mit lép erre Brad Stevens edző, mert azért Hoiberg nem egy nagy stratéga, pláne a meccs közbeni váltás nem megy neki, de az érték így is a hazaiak szorzójában van (1.76).

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets

Semmire se ment az OKC Westbrook parádés teljesítményével. 50 pontos este és tripla-dupla, de kikaptak, amit Russel is szóva tett. Az viszont biztos, hogy Westbook sokat is vállal, míg ez az alapszakaszban annyira nem volt szembetűnő, addig a playoffban már egyértelműen látszik. Megnézzük az alapszakaszukat és rájövünk, hogy a nyugati top4 ellen 3-10-re áll az OKC, ami azért nem túl fényes az elit csapatok ellen. Az ellenfelek is tudják, hogy Westbrookon kívül nem sokan képesek 20 pont feletti meccsre az OKC-ben és ezt ki is használják. Belekényszerítik (najó, azért annyira nem kell kényszeríteni) az irányítót, hogy olyan dobásokat is vállaljon el, amiket már abszolút nem kéne. Ennek eredménye lett a 43 dobáskísérlet, ami mutatja Westbrook önzőségét is. Így nem lehet párharcot, de még meccset se nyerni.

Russell Westbrook Oklahoma 008

Russell Westbrook. Fotó: Keith Allison/Flickr

A másik nagy probléma, hogy az OKC védekezése az egyik pillanatról a másikra teljesen eltűnik, ahogyan az irányító mellől a pontszerző emberek is. A Houstonnál van tűzerő, védekezéssel sincsenek akkora problémák. Hardent ugyan legutóbb megfogta Roberson, de az MVP-jelölt meccs végére összekapta magát és eldöntötte a találkozót. Otthon azért még agresszívabb és defenzívebb arcát veszi majd elő a Thunder, de kérdés mire mennek akkor, ha Westbrook leül pihenni. Onnantól a csapat teljesen szétesik és ez nem megengedhető meccs közben, egy ekkora tűzerővel rendelkező csapat ellen. Simán el tudom képzelni, hogy a Houston behúzza zsinórban a harmadikat is (2.30), pláne ha Beverley megint úgy tudja limitálni Westbrookot, mint ahogyan az első meccsen. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers

A második meccsen a Clippers kiválóan kihasználta a Jazz centerének, Rudy Gobertnek a hiányát. A palánk alatt a Griffin-Jordan duó dominált, amivel nem igazán tudott mit kezdeni sem Favors, sem Diaw. Periméteren viszont nagyon keményen dominál a Jazz, így teljesen limimitálták Jamal Crawfordot, illetve J.J. Redicket. A Jazz mindenezek ellenére partiban volt, és nem tudták őket teljesen megsemmisíteni a hazaiak. Sokat köszönhetnek a Clippersnél a hazai közönségnek, mert nagyon nagy támogatást adtak Chris Pauléknak. Az irányító hozott is pár extra dobást. A Utah-t viszont nem írnám le teljesen a hazai meccs előtt. Gobert ugyan nem játszik, de mint említettem a periméter védekezése nagyon egyben van a hazaiaknak, amivel itt bizony meccset is lehet nyerni. Mert ugyan jól játszik a Clippersnél Blake Griffin, és DeAndre Jordanre sem lehet panasz, de a pár játékosnak (Crawford, Redick) bőven van hova javulni. 2.00 alatti szorzón szerintem nem sok érték van a Clippers győzelemben, mert simán előfordulhat, hogy a közönség belehajszolja a hazaiakat sikerben. Talán egy under (198.5 pont) nem tűnhet rossz opciónak 1.78-ért.


Hozzászólások

  1. Pozzato szerint
    péntek, 2017 április 21. 19:30:48

    Ez Rondo szerencséje... Eltört az ujja, így határozatlan időre kidőlt a Bullsból.

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!