Nehéz helyzetben a Spurs, szinte kötelező lenne a győzelem, hogy elkerüljék a söprést, de nem lesz egyszerű dolguk. A Warriors nagyon elkapta a fonalat, vajon Kawhi Leonard visszatérése jelenthet annyit a csapatnak, hogy elkapják otthon a GSW-t?

San Antonio Spurs

A második mérkőzést elengedte a Spurs. Látszott a csapaton, hogy nem igazán foglalkoznak a mérkőzéssel, senki sem akart küzdeni. Az a meglátásom, hogy Popovich felmérte ezen a találkozón, hogy mivel lehet legyűrni a GSW-t otthon. Elvileg Kawhi Leonard visszatér, így azért más lesz a leányzó fekvése a hazai meccsen. Oké, nem lesz 100%-os állapotban a kiscsatár, de neki óriási hatása van a játékra. Látszott a Spurs taktikáján, hogy többféle lehetőséget is kipróbáltak, hogy mi az, amit a későbbiekben majd hasznosítani tudnak. Volt, hogy a magasember szekciót erőltették, de Draymond Green levette Gasolékat a pályáról. Kiválóan védekezett a Warriors magasembere, ezzel gyakorlatilag megölték a Spurs minimális esélyét a második meccsen. Amiben bízhat a Spurs, hogy Leonard visszatérhet, ráadásul Igoudala és Pachulia pedig sérüléssel bajlódik a túloldalon.

Green-Danny-San-Antonio-Spurs-001

Danny Green (San Antonio Spurs). Fotó: Mark Runyon/Flickr

Ha ez nem lenne elég, azért a Warriorsnál is voltak ilyen jeleggű kihagyások, hiszen Curry vagy épp Durant is volt maródi a playoff elején. Magyarán azért ők sincsenek tökéletes erőállapotban. Az biztos, hogy a második meccsen mutatott teljesítménytől több kell a hazaiaktól, de most otthon játszanak és visszatér a vezérük is. 

Golden State Warriors

Felvonultatta a fegyverarzenált a Warriors. Kiütötte és megsemmisítette a Spurst. Curry és Green nagyon elemében volt végig, de McCaw is kellemes meglepetés volt. Green szinte egymaga kivédekezte a Spurs támadásait. Curry kivételével szinte mindenki 30 percnél kevesebbet töltött a parketten, ami jó kis pihentetés volt a harmadik meccs előtt. Durant és Thompson most nem volt csúcsformában, de nem is kellett ez a sikerhez. A cserék rengeteget tettek hozzá a meccshez. Szerintem a harmadik meccsen túl sok mindent nem fog változtatni a Warriors, mert felesleges, működik a szekér, minden azon múlik majd nekik is, hogy Kawhi Leonard pályára tud-e lépni a túloldalon. Ha igen, akkor ők is rá lesznek kényerülve a pár taktikai újításra. 

Söprés?

Nagyon sok múlik a harmadik meccsen. Ha nem tud nyerni a Spurs, akkor szerintem itt söprés lesz. Tudják ezt a San Antonio játékosai is. Szerencséjükre van idő pihenni, mert négy napjuk lesz kitalálni a megfelelő taktikát. Ez a pár nap még jót tesz majd Leonard felépülésének is. A kiscsatár játékán kis túlzással, de az egész széria múlik. Ha ő mégsem tudna játszani, akkor ez bizony megint sima GSW lesz. Elvileg pályára tud lépni, szóval ilyen forgatókönnyvel számolok én is. Az látható volt az első meccs első félidejében is, hogy Leonard mind támadó, mind védőoldalon teljesen a GSW játékosai fölé nőtt. Durant borzalmasan dobott a szorításában, míg támadásoknál nem tudtak mit kezdeni a kiscsatárral. Aldridge is jóval hatékonyabb volt mellette. Szerintem a harmadik meccsen hasonló dolgokat láthatunk majd, biztosan jobban fog működni a magasabb szerkezet is, nem hiába gyakorolta ezt a második meccsen Popovich csapata. Pachulia hiányát azért megérezheti a GSW (nincs aki újra sérülést okozzon Leonardnak?). Ha pedig Igoudala sem fog pályára lépni, akkor azért a védőoldalon karcsú lehet a Warriors. Én most egy ilyen nagy zakó után szorosabb meccset várok, lehet nem fog nyerni a Spurs, de hazai környezetben mindent megtesznek majd érte. Egy hendi simán ülhet a San Antonióra, sőt akár egy első félidős hazai fogadás is (első 20 pontig Spurs: 2.40). Hazai közönség előtt biztosan nagyon megnyomja majd a meccs kezdését a Spurs, ilyenkor pedig kiépíthetnek egy nagyobb előnyt. Hasonló forgatókönyvet várok, mint ami az első meccsen volt. 

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org