A Clippers óriási meglepetésre elvette a Warriors pályaelőnyét, de ugyanerre a bravúrra volt képes a Nets, mégpedig a 76ers ellenében. Mire mennek az előnnyel hazai pályán?

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors

Az idei szezonban sok dolgot nem vártak a Clipperstől, de Doc Rivers bizonyította, miért is tartották anno kiváló edzőnek. Egy középszerű keretet vitt be a rájátszásba, még a februári cserék sem törték meg a lendületet. A playoffban aztán jött a Golden State Warriors, rögtön egy alapos verés a nyitómeccsen, ami másodjára is kinézett nekik, de feltámadtak 31 pontos hátrányból, történelmet írva. 

Malmukra hajthatja a vizet, hogy DeMarcus Cousins megsérült, így a palánk alatt karcsúbb lesz a címvédő, de ott van még egy égetőbb probléma: Kevin Durant. Már az első meccsen is voltak bajok a viselkedéséből (Beverley-vel való vitája miatt ki is állították), másodikon pedig újból nem volt ott fejben, eladott kilenc labdát és az ő támadófaultjai miatt ment el a győzelem.

Az látszik, hogy a GSW közel sincsen olyan formában jelenleg, mint egy évvel ezelőtt. Belső feszültségek is vannak, míg a Clippersnek ez a siker óriási lökést adhatott. Lesajnált játékosokból kialakított franchise, akik a végletekig küzdenek, nem adják fel. Több nyerő emberük is van, egyik Patrick Beverley, aki már anno a Houston tagjaként is bizonyította, mennyire kiváló védő.

Rajta kívül a rutinos öreg rókák mellett (Lou Williams, Danilo Gallinari) érdemes kiemelni egy fiatal magasembert, aki akár még döntő faktor is lehet. Montrezl Harrell mind támadó, mind védőoldalon használható, mivel kiválóan olvassa a játékot, jól szedi a lepattanókat, hatékonyan dob. Fizikális fölényéből fakadóan képes demoralizáló blokkokra, igazi szörny egy small-ball rendszerben. 

Doc Rivers, ha nem is tudatosan is, de rájött erre, amivel a második mérkőzésen nem tudott mit kezdeni a GSW. Védekezésben nincsen rá ember, mert senki sem ilyen dinamikus és erős felépítésű a címvédő játékosai közül, míg mellette nagyon nehéz feltenni a labdát a palánk alatt, Durantnek és a többieknek meggyűlt vele a baja. 

Tisztán látszik, hogy Cousins kiválásával nincsen rá embere a GSW-nek, ami akár döntő faktor is lehet a harmadik meccsen, ha továbbra is így teljesít a 24 éves játékos. Az alapszakaszban is már felhívta magára a figyelmet, hiszen 36 percre kivetítve az átlagai All-Star szintűek, egyike a liga leghatékonyabban játszó játékosainak.

Egy ilyen igazi energiabombával palánk alatt nem lesz gondja a Clippersnek, minden azon múlik majd, hogy csapatként mennyire funkcionál jól a gárda, mert van esélyük a GSW ellen. Az első meccsen egy Curry extra kellett a Warriors sikerhez, ha végig fegyelmezetten játszanak, akkor akár nyerhetnek is, de mindenképpen szoros mérkőzést várok a Clipperstől.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers

Sokkal nagyobb szorzóra számítottam a hazaiakra nézve. Ez a 2.20-2.30 környéke eléggé karcsú, de még így is van benne fantázia, ugyanis a Philadelphia egyelőre gyenge. Második meccsen már voltak biztató jelek, kiváló negyedek, de a Nets csapatának nem kell pánikolnia, mivel összességében semmi gond nem volt a játékukkal. Volt egy fontosabb hiányzójuk, ami meglátszott a védekezésen. 

Ugyanakkor a Philly jól dobott kintről, míg a Brooklynnál sok volt az előkészítetlen dobás, mint akik elengedték féltávnál a második meccset. Talán ez nyújthat számunkra kapaszkodót, illetve az, hogy Embiidék még félkész állapotban vannak, ráadásul a magasember egészségügyileg nincsen 100%-os formában. 

Borítókép: Stephen Curry. Fotó: Keith Allison/Flickr

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Clippers +7,5 ponttal
    1.94 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek