A hulla fáradt Los Angeles Clippersnél inkább a pihentetés és a lehetőségek felmérése mellett döntöttek, de így is meccsben voltak a Jazz ellenében a nyitányon. Hogyan tovább?

Kellenek a pontok

A Utah Jazz könnyedén letudta a Memphis Grizzlies elleni párharcot, miután Donovan Mitchell visszatért a pályára. Egy teljesen más csapatot láttunk, majd kisebb pihenő után - igaz, hogy Mike Conley nélkül - elverték Kawhiékat. A Los Angeles Clippers alaposan megszenvedett Luka Doncic ellenében, hét mérkőzés sokat kivett a csapatból, nem ilyen első körre számítottak. Ennek fényében már nem meglepetés, hogy a csapat edzői stábja a rotáció mellett döntött a második kör első mérkőzésén. 

Tyronn Lue felmérte, kik azok, akikkel érdemes majd számolni a párharc későbbi részében. Látható volt, hogy Gobert ellen sokat nem ér a small-ball, de valószínűleg ezt fogják alkalmazni, mert a francia magasembert fárasztani kell. A Jazz valószínűleg folytatja tovább a "triplavetést", dobásaik nagyobb része majd hármasokból áll. A Clippers a liga egyik legjobb triplázója, ezért ők sem fogják magukat vissza, miért is tennék?

Hiába centerposztokon DeMarcus Cousins vagy Ivica Zubac, őket csak limitált ideig küldheti pályára Lue mester. Esetleg Derrick Favors ellen használható Zubac, míg Cousins rövid időre Gobert-rel szemben, de ezzel nem fog párharcot nyerni a Clippers. Kellenek majd a jó triplák, illetve a hatékony perimétervédekezés. Az első találkozón, rögtön sok cserével operált a Clippers, előfordult, hogy folyamatosan rotálta a kezdőt Lue. Próbálgatta a megfelelő rendszereket. 

Azt mondta, ez eléggé hasznos volt, most már látják a stábbal, kik azok, akik használhatók a Jazz ellen. A hazaiaknál Mike Conley visszatérhet, ez újabb lökést adhat majd nekik, de valószínűleg így sem a védekezés fog dominálni a párharcban. A Clippers akkor tud partiban lenni a hazaiakkal, ha sok pont esik, pörgős a játék, ülnek a triplák. Ennek fényében egy nagyobb Clippers hendikep mellett, egy alacsonyabb ponthatárra fogadtunk overt, ebben lehet ráció. 

Borítókép: Sportfogadas.org

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Utah Jazz - Los Angeles Clippers Tipp

    Clippers +8,5 ponttal + 210,5 pont felett a mérkőzés
    1.92 Unibet