Az egyik halálcsoport a B-jelű lehet, ugyanis a Liverpool, Atlético Madrid és Milan mellé, még a Porto is bekerült, akik az elmúlt években gondot okoztak a nagyobb csapatoknak (Juventus, Manchester City és Chelsea, csak a tavalyi szezonból). Simeone és játékosai győzelmi kényszerben, de érvényesíthetik a papírformát?

Védekezés dominálhat?

Az Atlético Madrid kapcsán már párszor felmerült, hogy érdemes-e egyáltalán használni a videóbírót, ha úgyis a játékvezetők döntenek mindenről? A hétvégi bajnoki erre tett rá egy lapáttal. Történt ugyanis, hogy az Espanyol elleni meccset pocsékul kezdte az Atlético Madrid. Meddő fölény jellemezte játékukat, passzolgattak az ellenfél térfelén, de nem tudtak mit kezdeni az Espanyol felállt védelmével, míg a hazaiak egyre bátrabban játszottak, így a félidő vége előtt megszerezték a vezetést. 

Ennyi, illetve a szünet kellett Simeone játékosainak, akik egy teljesen más arcukat mutatták a második játékrészben. Megszerezték az egyenlítő találatot, de a bíró érthetetlen módon annulálta. Amire hivatkozott - Suárez lesen volt -, teljesen irreleváns, megint egy olyan bírói döntés volt, ami az Atlético számára hátrányos. Ez majdnem a meccsükbe került, de itt nem álltak le, folyamatosan nyomták az ellenfél kapuját. Előbb egyenlítettek, majd a 10 perces (!!) hosszabbításban megszerezték a győzelmet. 

Joao Felix (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Az biztos, hogy Simeone csapata felemás teljesítményre képes. A védekezés nem olyan stabil, mint 2010-es évek közepén, viszont támadásban van 6-8 olyan opciójuk, akikkel meccseket lehet nyerni. Ez látszik is, jóval nagyobb elánnal támadnak, mint tették azt pár évvel ezelőtt. Mire elég ez a Porto ellen? Sérgio Conceição a nemzetközi porondon még inkább a defenzív játék felé tolódik el, mesélhetne erről a Manchester City vagy épp a Juventus is.

A jelenlegi csapatukról írtunk a hétvégi rangadó kapcsán, akkor végül, ha nehezen is, de döntetlenre mentették a mérkőzést. A kulcsjátékosaik azonban kevés időt kaptak a pihenésre, közel sincs olyan lehetősége a rotációra a portugál mesternek, mint argentin kollégájának. Ez viszont a BL-ben visszaüthet, főleg ilyen csoportban. Az egyetlen megoldás, ha leparkoltatják a buszt a kapu elé, aztán megpróbálják kihúzni a 90 percet a Wanda Metropolitanóban. Azt gondolom, hogy ez talán 2-3 éve elég lett volt az Atlético ellen, most nem valószínű. 

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Atlético Madrid - FC Porto Tipp

    Atlético Madrid nyer
    1.67 Unibet