Pénteken este két kevésbé domináns, mondhatni reaktív csapat találkozik a Bundesliga 2-ben. Jóllehet egyik félnek sem kell majd a labda a Nürnberg - Erzgebirge Aue mérkőzésen, mégis bepróbáljuk a gólokat az Unibetnél.

A legtöbb előzetesben a hazai győzelmet hozzák ki 1.94-ért, ami az Erzgebirge Aue vendég formájának köszönhető. A szászországiak eddig lejátszott 13 idegenbeli meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni, emellett 4 döntetlen és 8 vereség alkotja a mérlegüket. Tipikus hazai együttes, ennek megfelelően győzelemmel kezdték a visszatérést saját stadionjukban a múlt héten. Miközben ők emberelőnyt használtak ki, addig a Nürnberg jól játszott a St. Pauli otthonában, de egy kiállítás megpecsételte a sorsukat.

Fotó: Sfstats.net

Hosszú passzok, távoli lövések, hatékonyság jellemzi a két csapatot. Nem birtokolják a labdát (átlagosan a Nürnbergnél 46%-ban van, míg az Erzgebirgénél 44%-ban), ha pedig megszerzik, akkor rögtön támadásba lendülnek, egy hosszú átadással. Emiatt nem túl magas a passzhatékonyság egyik oldalon sem, hiszen ezek a passzok nem mindig érnek oda a megcélzott társhoz. Ha viszont megépül a gyors támadás, akkor a végén lövéssel fejezik be, ezért a Nürnberg és az Erzgebirge is egész sokat lő kapura, a bajnokság többi csapatához képest.

Hazai oldalon legutóbb Christian Mathenia kapusnak mutatták fel a piros lapot, ezért ő nem játszhat, további fontos hiányzókról nem tudok. Legutóbbi egymás elleni összecsapásuk 4:3-mal végződött, azt megelőzően pedig 4:1-et, 3:1-et és 2:1-et játszottak. Meglehetősen paprikás ez a közelmúlt, hiszen az imént felsorolt négy mérkőzésből kétszer is pirosat emelt magasba a bíró. Az egyik félnek muszáj lesz feladni a megszokott labda nélküli taktikát, plusz a múltbéli sérelmek, és reméljük kész is az adok-kapok, ami gólokban jelenik meg a pályán.

május 22., péntek

Borítókép: Virgil Misidjan. Fotó: isslerimages / Shutterstock.com

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 1. FC Nürnberg - Erzgebirge Aue Tipp

    2.5 gólnál több lesz
    1.80 Unibet