Megvédheti címét az RB Leipzig a Német Kupában, ehhez az Eintracht Frankfurt csapatát kell legyőznie a fináléban. Utóbbinak is rendkívül fontos a siker, hiszen a kupagyőzelem mellett, nemzetközi kupaindulást is jelentene, amit a bajnoki pozíciók alapján nem sikerült kivívniuk. 

jún 3. 20:00 Közvetítés: UnibetBet365

Szoboszlai utolsó nagy sikere Lipcsében?

Az elmúlt hetekben rendre felmerült, hogy nyáron távozik Szoboszlai Dominik, több nagycsapat is megkereste, utolsó meccse a német klubnál egy kupadöntő lehet. A Leipzig szezonja nehezen indult be, de Marco Rose érkezésével magához tért a gárda, Christophe Nkunku sérülését kicsit megsínylette a klub, de összességében Rose jól kezelte a helyzetet, mondhatni kihozta a legtöbbet a keretből. 

A 40 Lipcsénél eltöltött mérkőzéséből mindössze egyetlen egyet nézett be nagyon Rose, mégpedig a Manchester City elleni visszavágót. Ennek hatását még néhány hétig érezhette a gárda, komoly kiütésből nehezen álltak talpra, de a végén még sikerült a Bayern München legyőzésével helyzetbe hozni a Dortmundot is a bajnoki versenyfutásban. A döntő előtt nincsen könnyű helyzetben Rose, hiszen Gulácsi Péter mellett nem léphet pályára a védelem oszlopa, Josko Gvardiol sem. 

Német Kupa Szoboszlai Leipzig
Szoboszlai Dominik (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

A támadósor ellensúlyozhatja ezt a problémát, az elmúlt hetekben 14 gólt szereztek 5 meccsen, köztük volt a bajorok elleni siker, illetve a Freiburg kétszeri legyőzése is. A Schalkét is búcsúztatta az élvonaltól a Leipzig, de az idei legfontosabb mérkőzés a kupadöntő lehet. Ezt a találkozót pedig Marco Rose kedvező helyzetből várhatja, mert jól ismeri kollégáját, Oliver Glasnert, aki a Frankfurt edzője. 

Felemás Frankfurt szezon

Nehéz megítélni, milyen szezonja volt az Eintracht Frankfurt csapatának, mert összességében ez a keret nem kiemelkedő, tavaly legjobb játékosuk távozott, viszont érkezett helyette egy sztár potenciállal megáldott támadó. Randal Kolo Muaninak idő kellett, de a fontos pillanatokban rendre lehetett számítani rá, hogy góljával eldönthetik az adott találkozót. A francia támadóból még klasszis játékos lehet, de egyelőre kevés, hogy egymaga az egész szezon során a hátán cipelje a csapatot. 

Volt körülbelül - a világbajnoksággal egybevéve - négy jó hónapjuk, de ennél a szezon bőven hosszabb. A második felére leeresztett a csapat, védekezésben elfogytak, nem volt az a Glasner által várt fegyelem, ami korábban jellemezte őket. És mindezek ellenére, ahogyan tavaly is, úgy ebben a szezonban is döntőt játszanak, csak most az Európa-liga helyett a Német Kupában, mert Glasner igazából kupamenő. 

Rose vs Glasner

Oliver Glasner az a személy, akinek a taktikája nagyon jól működik a kupasorozatokban, de a bajnokságban egyelőre nem tud konstans jó eredményt hozni. Lehetséges, hogy önmagában ez a keret kevés hozzá, de az is lehet, hogy az osztrák edző nem alkalmas rá. A lényeg, hogy a kupákban viszont veszélyes a Glasner-féle csapat, jól kontráznak, de vajon képesek-e olyan hatékony játékra, mint a Marco Rose irányította Leipzig?

Eddig 15 bajnoki mérkőzésen mérte össze erejét a két edző, mindössze 2 alkalommal tudott nyerni Glasner, 5 döntetlen és 8 Rose-győzelem a mérleg. Ez azért egyértelmű fölényt mutat, viszont egy döntő más tészta. Rosénak ez lesz a negyedik döntője felnőttek között, amiből csak egyet tudott megnyerni, de ott egyértelmű fölénye volt a csapatának, itt nem.

Mindkét csapat gólt szerez@ 1.63

Ezért nem a győztes kilétére voksolnánk fogadás szempontjából, hanem a gólokra, amiből döntő ide, döntő oda, de mi sokat várunk. Leszámítva a tavalyi finálét, általában a Német Kupa döntői sok találatot hoztak az elmúlt években, mi pedig bízunk, hogy ezt a tendenciát folytatják a csapatok, Gvardiol hiánya érzékeny veszteség lehet a Leipzig hátsó alakzatának, ezt kihasználhatják a Frankfurt játékosai, lejöhet akár a mindkét csapat gólt szerez, illetve a 2,5 gól feletti opció is. 

  • RB Leipzig - Eintracht Frankfurt tipp

    2,5 gól felett
    Unibet
    1.63

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: HakanGider/Shutterstock,Vitalii Vitleo/Shutterstock