Nem ilyen rajtra számított a magyar válogatott és a szurkolók sem. Rendkívül nehéz lesz így továbbjutni, már rögtön Németország ellen kéne bizonyítani, de a házigazda favorithoz méltó módon kezdte a tornát, erődemonstrációt tartottak Skócia ellen. A közelmúlt ugyan a magyaroknak kedvez a németekkel szemben, de az elmúlt hónapokban jelentős változáson ment keresztül a Nationalelf, így a magyar válogatottnak sem szabad tétlenkednie!

jún 19. 18:00
Tipp: Németország 16,5 kapura lövés felett
Unibet
1.73

Németország: Nem szükséges változtatni

A házigazda az Európa-bajnokság végső győzelmére esélyes csapataként kezdte a tornát. A Németország - Skócia nyitómeccsen olyan dominanciát mutattak, ami az eddigi legjobb teljesítmény az első fordulós mérkőzéseket tekintve. Kérdést sem hagytak afelől, hogy melyik a jobb csapat, gyakorlatilag megsemmisítették a skót nemzeti tizenegyet, olyan demoralizáló volt a fölényük, hogy akár könnyedén rúghattak volna 7-8 gólt is, de végül megkegyelmeztek. Skócia összeomlott, az a dinamikus játék, amivel a Nationalelf előrukkolt az első 20 perc során, megállíthatatlan volt, a skótoknak nem volt embere a Musiala - Wirtz duóra.

Ha ez önmagában nem lenne elég, akkor érthetetlen okokból a skót középpályások hagyták, hogy Kroos és Gündogan szervezze a játékot, folyamatosan ment a skót védelem körbepasszolása, Kroos keresztlabdái élményszámba mentek, közelről nézhette ezt McTominay, akinek esetében szabálytalanságokat vártunk, de mintha csak nézőként váltott volna jegyet Németországba. A házigazda még azt is megengedhette magának, hogy a hajrára sorcserét hajtsanak végre, mint a jégkorongban, annyira erős a német keret, hogy még a Füllkrug-féle támadósorral is gólokat szereztek.

Magyarország: Újra kell gondolnia mindent Rossinak

Arra azért kevesen számítottak, hogy Magyarország ilyen mértékben leblokkol a nyitómeccsen, hogy a Marco Rossi-éra legrosszabb első 60 percét produkálják. Annak köszönhetjük, hogy csak 3-1 lett a Magyarország - Svájc mérkőzés végeredménye, hogy Yakin együttesében kevés volt a kiemelkedő támadó, nem használták ki annyira jól a helyzeteiket, bele se merünk gondolni, mi lett volna a házigazda ellen, ha miénk a nyitómeccs. Az első félidőben óriási problémák voltak a védelemben, Szalai Attilát többször átjátszották, de a középpálya sem volt magabiztos, ugyanakkor Rossi ezeket a dolgokat teljes mértékben magára vállalta.

Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy ajándékba kapsz három pontot. Mindenért meg kell dolgozni, azért is megdolgoztunk, hogy itt legyünk. Nem lesz olyan, hogy a német vagy a skót csapat azt mondja, jussatok tovább ti. Elég sok dolgunk van még, de rajta vagyunk. 

A válogatott játékosai nyilatkoztak a vereséget követően, hogy padlón voltak, de van mire építeni, viszont bőven akadnak aggasztó jelek a Németország elleni mérkőzést megelőzően. Az egyik, hogy a hátsó alakzat sebezhető, sok a pontatlan passz, Szalai és Fiola azok a játékosok, akiken érződik a meccshiány - viszont a magyar keret nem olyan mély, hogy őket ki lehessen hagyni -, több rossz döntést is hoznak, ami Orbánt is több esetben elbizonytalanította. Emellett fontos kiemelni, hogy Yakin nagyon komoly taktikai vereséget mért Marco Rossira. A svájci edző olyan mértékben megkavarta a kezdőjét, amire Rossinak egész mérkőzésen alig volt érdemi lépése.

Németország Magyarország
Sallai Roland és a svájci Granit Xhaka a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar presszinget a Xhaka vezette csapat teljesen kijátszotta, nagyon nyugodtan lépett fel Svájc, míg Magyarország kapkodott és végül elfáradt. Ahogyan Xhaka dirigált és mozgatta a magyar védelmet, úgy reagált erre naivan a hátsó alakzatunk, így többször is üres területek keletkeztek, amit Svájc köszönt szépen és kihasznált. Aebischer játékára egyáltalán nem számított Rossi, ez pedig döntő tényezőnek bizonyult, hiszen a Bologna játékosa volt a mérkőzés egyik legjobbja. Egy újabb hasonló hiba Rossitól nem fér bele, mert a németek nem csak három góllal torolnák meg.

Németország - Magyarország felállások és taktika

Németország várható kezdőcsapat

Pontosan az általunk is vázolt kezdőcsapatot küldte pályára Julian Nagelsmann, az Eb-k történetének legfiatalabb edzője, aki ráadásul magabiztos sikerrel kezdett. Nincs miért változtatnia, annyira bevált ez a csapat, hogy az első találkozó alapján nincsen gyenge pontjuk. Havertz nem klasszikus középcsatár, inkább olyan támadó, aki bátran kiszolgálja a rendkívül agilis Musiala - Wirtz duót, akik bárhonnét próbálkoznak lövéssel. Gündogan el is mondta, ezt a párost kell támogatniuk.

Német válogatott felállás Eb 2024 (2407800595,2465592781,2445220273)
Németország várható kezdőcsapata a magyar válogatott elleni meccsen.

Toni Kroos és társai pedig ezt meg is teszik, a Real Madrid sztárja rendkívül hatékony volt az első meccsén is, mindössze egyetlen rontott passza volt, jól forgatta a labdát az egyik szélről a másikra, folyamatos nyomás alatt tartotta a skót védelmet, ha pedig labdát vesztettek volna a németek, rögtön jött Andrich és visszaszerezte. A védelem ugyan összehozott egy öngólt, de összességében ezen felül komoly problémába nem ütköztek, szerencsétlen bekapott találat volt.

Németország - Magyarország mérkőzéstipp játék

A mérkőzéstipp játékba összesen 79 tipp érkezett be. Nem küldtél be tippet ebbe a játékba.

A verseny nyertese: MessiÁs
A nyertes tipp: Jamal Musiala [Németország], 22'.
A tipp beküldésének időpontja: 2024 jún 19. 09:46.

A tippelés lezárult erre a mérkőzésre. Nyeremények és részvételi feltételek

Tippek megtekintése

Magyarország várható kezdőcsapat

Sok feladata lesz Marco Rossinak, ugyanis amellett, hogy védekezésben rendkívül sok volt a hiba, nem tudtunk mit kezdeni a svájci presszinggel sem. Képtelenek voltunk megfelelően támadást építeni, feltolt védelemmel szemben Orbánék alig találtak üres embert, kapkodtak. Szoboszlai és Sallai árnyéka volt önmagának, aki viszont pozitív módon tettek hozzá a meccshez, az Bolla volt, lehetséges, hogy Fiola helyén majd ő kezdhet a németek ellen.

Magyar válogatott felállás 2ik meccs Eb 2024
A magyar válogatott várhatő kezdőcsapata a Németország elleni mérkőzésen

A magyar válogatott szempontjából azonban nagyobb probléma, hogy a fentebb vázolt kezdőnél nincsen erősebb (Styles és Nego jöhetne), Svájc pedig ezt a csapatot igázta le szervezett játékkal. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a németek még a svájciaknál is precízebbek, gyorsabbak és jobban használják ki a lehetőségeiket, illetve hatékonyabb a letámadásuk, akkor nagyon komoly bajban lehet Magyarország a második mérkőzésen.

Németország - Magyarország élő közvetítés, helyszín és időpont

Az M4 Sport közvetíti magyar kommentárral a Németország - Magyarország mérkőzést. Ha inkább szabadban néznéd meg a találkozót, azt Magyarország különböző pontjain is megteheted, ebben nyújt segítséget számodra a szurkolói zónákat összesítő cikkünk! Hol nézhető a Németország - Magyarország válogatott mérkőzés? Alább megtalálod a magyarlakta területeken a TV adók listáját. Aki pedig szeretné élőben megtekinteni a találkozót, szeretne egy utikalaúzt, azok mindenre választ kaphatnak Stuttgart kapcsán.

 • Időpont: 2024.06.19.  18:00 
 • Helyszín: MHPArena, Stuttgart (51 000 fő befogadására alkalmas)
 • Élő közvetítés: M4 Sport (HU), Pro TV (RO), ServusTV (AT), Markiza TV (SK), Arena TV (RS)

Játékvezető

Danny Makkelie (holland): Több, mint egy évtizede főállású játékvezető, emellett pedig a holland rendőrségen is dolgozik. Az Eredivisie (holland első osztály) küzdelmeiben 2010-től tevékenykedik bíróként. A FIFA játékvezetői licencet 2011-ben kapta meg, következő évben már ifjúsági Eb-n fújhatta a sípot. A Bajnokok Ligájában 2014-ben mutatkozott be. Makkelie nem finomkodott a lapokkal az elmúlt évtized során. Az Eredivisie laprekordja is hozzá fűződik (13 büntető lap), nem riad vissza a kiállításoktól sem, ahogyan a büntetők is szinte “mindennaposak” nála. Többször voltak vitatott döntései, ilyen a 2020-as Európa-bajnokság elődöntője, ahol az Anglia – Dánia mérkőzés hosszabbításában befújt egy vitatható büntetőt. Amit aztán nem értékesítettek az angolok, de a kipattanót a kapuba rúgták és így jutottak a döntőbe. Ezt követően 2021-ben Ronaldo gólvonalon áthaladó találatát nem adta meg a szerbek elleni vb-selejtezőn, amin annyira kiakadt a többszörös aranylabdás, hogy földhöz vágta a csapatkapitányi karszalagját.

Danny Makkelie 2023/24-es szezon mérlege: 41 mérkőzés / 139 sárga lap / 5 piros lap / 10 megítélt tizenegyes

Németország - Magyarország tippek, esélyek és fogadási lehetőségek

A Svájc elleni mérkőzést követően óriási volt a csalódottság, illetve egyben az aggodalom is, mondván, ha a magyar válogatott játéka nem javul, ebből kiütéses vereség is lehet a házigazda ellen. A német játékosok többsége kihangsúlyozta (főleg Kroos), hogy Magyarország egy fokkal jobb, mint Skócia, de könnyen megeshet, hogy ez csak a szokásos udvariasság volt a németek részéről. Ettől függetlenül a hazaiak győzelmében ilyen szorzón értéket nem látunk, ha mindenáron a Nationalelf sikerére fogadnánk, akkor érdemes inkább az 1. félidős eredményekre fókuszálni.

 • Németország nyeri az 1. félidőt1.62
 • Németország 2,5 gól felett 1.98
 • Németország 16,5 kapura lövés felett 1.73

 

Ha Granit Xhaka szinte egymaga ennyire tudta uralni a középpályát a magyarokkal szemben, akkor nehéz elképzelni azt, hogy a Kroos - Gündogan páros ne tegye ezt még egy fokkal magasabb szinten. Csalókák lehetnek az elmúlt három év korábbi mérkőzései, amikor rendre pontokat szereztünk Németország ellen, ugyanis Nagelsmann vezetésével ez már egy merőben más Nationalelf. Ennek kapcsán pedig a bátrak fogadhatnak egy 2,5 gól feletti opcióra a házigazda esetében. Kapura lövésekből szintén nem lesz hiány, ha Skócia ellen 20 lövéssel próbálkoztak, ellenünk sem állnak meg 16-nál.

Megnövelt oddsok

 • Németország nyer, és mindkét csapat szerez gólt3.25
 • Kai Havertz szerzi az első gólt6.25
 • Szoboszlai gólt szerez vagy asszisztot ad4.00

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 június 18. 9:16 UTC.

 • Németország - Magyarország tipp

  Németország 16,5 kapura lövés felett
  Unibet
  1.73

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: ArtDesign Illustration/Shutterstock, xalien/Shutterstock